Η παρέλαση δεν άρχισε ποτέ...

Η παρέλαση δεν άρχισε ποτέ...

Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη δεν ξεκίνησε ποτέ, καθώς η παρουσία πλήθους κόσμου οδήγησε στην ματαίωσή της. Αγανακτισμένοι διαδηλωτές έσπασαν τα κάγκελα και κατέλαβαν το δρόμο, η αστυνομία αναγκάστηκε να παρατάξει κλούβες για να κλείσει στον κόσμο τον δρόμο προς τους επισήμους, ενώ ο Κάρολος Παπούλιας αποχώρησε λέγοντας χαρακτηριστικά: «είναι ντροπή να με αποκαλούν προδότη».

Από το πρωί της 28ης Οκτωβρίου πλήθος κόσμου περίμενε την στρατιωτική παρέλαση, όχι μόνο για να δει τα σώματα του στρατού και της ασφάλειας να περνούν μπροστά τους αλλά και για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Η παρέλαση, λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας και της μεγάλης παρουσίας του κόσμου, δεν ξεκίνησε ποτέ με τον Κάρολο Παπούλια να έχει πάρει τη θέση του στο χώρο των επισήμων και να περιμένει την έναρξή της. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ωστόσο δεν περίμενε εσαεί να γίνει η παρέλαση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχώρησε στις 11:30 αφού η παρέλαση αναβάλλεται. Η φρουρά του Προέδρου τον συνόδεψε ενώ ο ίδιος εξέφρασε τη λύπη του για το συγκεκριμένο γεγονός. «Δε γίνεται να με αποκαλούν προδότη», είπε μεταξύ άλλων κατά την αποχώρησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Είναι ενδεικτικό, της κατάστασης που δημιουργήθηκε, ότι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ που κάλυπτε την παρέλαση δήλωσε πως για πρώτη φορά βρέθηκε σε τόσο δυσάρεστη και άβολη θέση μετά από 33 χρόνια που περιγράφει τις παρελάσεις!

Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στον χώρο της παρέλασης, μετά την αποχώρηση του Κάρολου Παπούλια έμεινε στη θέση του και τραγουδούσε τον Εθνικό Ύμνο, θέλοντας να δείξει πως η διαμαρτυρία δεν είχε στόχο την παρέλαση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά την κατάσταση στην πολιτική, την οικονομία και την κοινωνία της Ελλάδας.

«Ντροπή να με αποκαλούν προδότη»

«Είναι ντροπή να με αποκαλούν προδότη, όταν εγώ έχω πολεμήσει για την πατρίδα από τα 15 μου», δήλωσε με λύπη ο πρώτος πολίτης της χώρας όπως αναφέρει το www.newsbomb.gr.

Συνθήματα από όλες τις κοινωνικές ομάδες

Σύμφωνα με το www.newsbomb.gr οι αστυνομικές δυνάμεις με 3 κλούβες έχουν αποκλείσει την οδό Μ. Αλεξάνδρου προκειμένου να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων όπου βρίσκεται και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τη λύπη του για τα γεγονότα εξέφρασε ο κ. Κάρολος Παπούλιας.

Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά των επισήμων, ενώ η παρέλαση δεν θα ξεκινήσει μέχρι να αποχωρήσουν από τον χώρο οι διαδηλωτές.

Οπαδοί του Ηρακλή, εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», μέλη του «Άρδην», πρωτοβάθμια σωματεία συγκεντρώθηκαν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων και έχουν καταλάβει το οδόστρωμα.

Στη Λεωφόρο Στρατού συγκεντρώθηκαν οι μοτοσικλετιστές εν δράσει οι οποίοι έχουν σκοπό να κινηθούν προς τον χώρο της παρέλασης.

Διαβάστε επίσης:

Συνθήματα και επεισόδια στην Πάτρα

Ένταση και αποδοκιμασίες στο Ηράκλειο

Αποδοκιμασίες κατά πολιτικών και στον Πειραιά

Αποδοκίμασαν τον Π. Κουκουλόπουλο στην Κοζάνη

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved