«Ο θείος μου, Λεωνίδας Ανδριανόπουλος» (photos)

«Ο θείος μου, Λεωνίδας Ανδριανόπουλος» (photos)

Ο Στέλιος Ανδριανόπουλος, εγγονός του αδελφού του Λεωνίδα Ανδριανόπουλου, Στέλιου και ο μοναδικός από τους απογόνους της θρυλικής οικογένειας, που παίζει ποδόσφαιρο, μίλησε στο Onsports για τον εκλιπόντα «θρύλο» του Ολυμπιακού.

Το τελευταίο αντίο δόθηκε στον Λεωνίδα Ανδριανόπουλο το μεσημέρι της Πέμπτης (27/10) και ο Ολυμπιακός μπαίνει σε νέα εποχή μετά τον θάνατο του… βενιαμίν της οικογένειας Ανδριανόπουλου που ίδρυσε τον Ολυμπιακό.

Το Onsports βρέθηκε στην κηδεία του θρύλου του Ολυμπιακού και συνάντησε τον μοναδικό απόγονο των αδελφών Ανδριανόπουλων που παίζει ποδόσφαιρο και συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας, που είναι ρητά συνυφασμένη με την ιστορία του Ολυμπιακού.

Ο λόγος για τον εγγονό του αδελφού του Λεωνίδα Ανδριανόπουλου, Στέλιου που έχει πάρει και το όνομά του. Ο Στέλιος Ανδριανόπουλος μας φιλοξένησε στο πατρικό του παππού του, όπου μοιράστηκε μαζί μας τις αναμνήσεις του από τον θείο του Λεωνίδα, ενώ μας έδειξε και κάποιες φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο του παππού του.

-Τι σημαίνει για εσένα το όνομα Ανδριανόπουλος;

«Είμαι πολύ περήφανος για το συγκεκριμένο όνομα. Είναι ένα τεράστιο όνομα, τόσο για την ιστορία του ποδοσφαίρου, όσο και του Πειραιά, αλλά και του Ολυμπιακού».

-Ποια ήταν η δική σου σχέση με τον Λεωνίδα Ανδριανόπουλο; Ποια λόγια του θυμάσαι περισσότερο;

«Η σχέση μας ήταν πολύ καλή. Άλλωστε, είμαι ο εγγονός του αδερφού του, Στέλιου. Με ένιωθε σαν εγγονό του και τον ένιωθα σαν παππού μου. Θυμάμαι συγκεκριμένα όποτε με έβλεπε μου έλεγε: «Στελάρα, είσαι ο μόνος από την οικογένεια που παίζει μπάλα. Άντε πάρε την ελευθέρας σου να σε πάω στον Ολυμπιακό. Γιατί παίζεις στον Εθνικό; Στον Ολυμπιακό πρέπει να παίζεις εσύ». Δεν ξέρω αν ήταν το… άχτι του να με δει με την φανέλα του Ολυμπιακού αλλά μου το έλεγε συχνά. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο από όλα όμως ήταν το ότι μου εξιστορούσε πολλά για τον Πειραιά, τον Ολυμπιακό και διάφορες άλλες στιγμές της ζωής του. Εγώ για εκείνον ήμουν ο «Στελάρας», όπως δηλαδή φώναζε τον αδελφό του, που ήταν παππούς μου».

-Και γιατί δεν έγινε αυτή η κίνηση και δεν έπαιξες στον Ολυμπιακό;

«Δεν έτυχε. Εγώ από την πλευρά μου δεν ήθελα να εκμεταλλευτώ το όνομα του Ανδριανόπουλου. Ό,τι θα κάνω στην καριέρα μου θέλω να γίνει με την αξία μου. Βέβαια, δεν υπήρξε και κάποιο σοβαρό ενδεχόμενο να αγωνιστώ στον Ολυμπιακό. Ήταν κάτι που μου έλεγε ο ίδιος, χωρίς να υπάρχει κάτι παραπάνω».

-Εσύ, έχεις ζήσει καλά τον Λεωνίδα Ανδριανόπουλο. Πώς θα τον χαρακτήριζες ως άνθρωπο;

«Ήταν ένας άνθρωπος νέος σε καρδιά και ψυχή. Θυμάμαι ακόμα και στα 95 του χρόνια μεταφερόταν με το τρένο και τα λεωφορεία και όχι με ταξί ή κάποιο αμάξι. Δεν… τρόμαζε από αυτά. Εγώ πήγαινα στο μαγαζί του και τον έβλεπα και θυμάμαι πάντα το χαμόγελο στο πρόσωπό του. Ήταν πραγματικά ένας πολύ καλός άνθρωπος. Δεν θυμάμαι να έχω ακούσει ποτέ να λέει κάτι άσχημο για κάποιον ή να πληγώσει κάποιον. Πιστεύω τον θείο Λεωνίδα θα τον θυμόμαστε όλοι και θα μείνει στις καρδιές όλων μας και χάρηκα ιδιαίτερα που είδα ανθρώπους από την ομάδα του Ολυμπιακού, που τον τίμησαν με την παρουσία τους».

-Για σένα είναι όνειρο να ακολουθήσεις την πορεία του θείου σου Λεωνίδα και να παίξεις στον Ολυμπιακό;

«Ναι είναι το όνειρό μου να παίξω στον Ολυμπιακό. Ξέρω ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο, αλλά όλα είναι πιθανά στην ζωή…»

Το Who is Who

Ένας απόγονος της οικογένειας Ανδριανόπουλου δεν θα μπορούσε να μην έχει… τρέλα με το ποδόσφαιρο. Έτσι είναι και ο Στέλιος Ανδριανόπουλος. Ο 21χρονος μέσος είναι ο μοναδικός απόγονος των Ανδριανόπουλων που παίζει ποδόσφαιρο.

Μάλιστα σε ηλικία οκτώ ετών είχε βρεθεί και στις ακαδημίες του Ολυμπιακού με μοναδικό του όνειρο να μπορέσει κάποια στιγμή να αγωνιστεί και επίσημα με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Ωστόσο, λόγω της μικρής του ηλικίας και του γεγονότος ότι μετακόμισε στην Σαλαμίνα δεν βρήκε την ευκαιρία να συνεχίσει στην ομάδα της καρδιάς του.

Ωστόσο, αγωνίστηκε σε ομάδα της Σαλαμίνας και ύστερα από δύο χρόνια βρέθηκε στις ακαδημίες του ΑΟ Μάνης. Η συγχώνευση της ομάδας του Πειραιά με τον Εθνικό, έφερε τον Ανδριανόπουλο για την επόμενη επταετία στους Πειραιώτες.

Με την ομάδα νέων κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής έχοντας σημαντικό ρόλο σε αυτή την επιτυχία. Στα 19 του πήρε μεταγραφή για τον Αίαντα Σαλαμίνας που αγωνιζόταν στην Football League 2.

Έτσι υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και με την ομάδα του νησιού είχε 48 εμφανίσεις στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η θέση του είναι αριστερό εξτρέμ, όπως ήταν μάλιστα και ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος.

Με τον υποβιβασμό της ομάδας, ο Ανδριανόπουλος παρέμεινε στον σύλλογο. Τον περασμένο Ιούνιο χειρουργήθηκε στον αστράγαλο και φέτος αναμένεται να είναι κανονικά διαθέσιμος στην πρεμιέρα του 9ου ομίλου του Περιφερειακού πρωταθλήματος. Εκεί θα έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει μία από τις πρώην ομάδες του, τον Εθνικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι γνωρίζουμε πως εκτός από την οικογένεια Ανδριανόπουλου, ο νεαρός μέσος από την οικογένεια της μητέρας του, έχει και πάλι ποδοσφαιρικό παρελθόν. Συγκεκριμένα, ο προπάππους του, είναι ο γνωστός αθλίατρος και ποδοσφαιριστής του Εθνικού, Γιάννης Επιτρόπουλος.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
UEFA Youth League: Ασταμάτητος Ολυμπιακός, στον τελικό της διοργάνωσης!
UEFA Youth League: Ασταμάτητος Ολυμπιακός, στον τελικό της διοργάνωσης!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved