Με τη μαγκιά τους οι «ερυθρόλευκοι»!

Με τη μαγκιά τους οι «ερυθρόλευκοι»!

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το -12 (32-44) και χάρη στην εξαιρετική του άμυνα κατάφερε να λυγίσει στο τέλος τη Φενερμπαχτσέ, επικρατώντας στο κλειστό του ΣΕΦ με 81-74

Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στον θεσμό της Ευρωλίγκας για τη φετινή σεζόν έχοντας ως ηγέτες τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη οι οποίοι πέτυχαν από 22 και 21 πόντους αντίστοιχα. Σημαντική βοήθεια πρόσφεραν και οι Γκετσεβίτσιους και Χάινς που πέτυχαν από 13 και 10 πόντους αντίστοιχα. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Σεφολόσα ο οποίος σταμάτησε στους 16 πόντους.

Είναι δεδομένο πως στόχος του Ολυμπιακού φέτος είναι να κερδίζει τα παιχνίδια μέσω της εξαιρετικής του άμυνας και αυτό ήθελε να κάνει εξ αρχής στο παιχνίδι με αντίπαλο τη Φενερμπαχτσέ. Το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι είχαν πετύχει μόλις 5 πόντους σε 7 λεπτά αποδεικνύει του λόγου το αληθές με τους «ερυθρόλευκους» πάντως να μην μπορούν να βρουν εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με 12-14, καθώς οι Τούρκοι κατάφεραν να κάνουν ένα σερί 9-0 στα τελευταία 3 λεπτά.

Στη συνέχεια η Φενερμπαχτσέ συνέχισε να κάνει αυτό που ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Να παίζει εξαιρετική άμυνα και να μην επιτρέπει στους «ερυθρόλευκους» να κάνουν το παιχνίδι τους. Οι Τούρκοι επέβαλαν τον δικό τους ρυθμό και κατάφεραν στο τέλος του ημιχρόνου να πάρουν μία διαφορά 11 πόντων με τρίποντο του Ούκιτς στην εκπνοή. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μόνο ικανοποιημένος δεν ήταν από την εικόνα τον παικτών του, οι οποίοι δεν είχαν προσανατολισμό στο παρκέ.

Η άμυνα της Φενέρ εφάρμοσε σωστά απέναντι στους Σπανούλη, Παπαδόπουλο και Χάινς με αποτέλεσμα η ομάδα της Τουρκίας να ξεφύγει στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου με 32-44. Οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν ωστόσο στη συνέχεια και με δύο τρίποντα του Γιώργου Πρίντεζη και τέσσερις πόντους του Βασίλη Σπανούλη μείωσαν τη διαφορά στους 2 πόντους (42-44). Οι φιλοξενούμενοι πάντως ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο προηγούμενοι στο σκορ με 54-53 με την ομάδα του Πειραιά πάντως να έχει βρει ρυθμό στον επιθετικό τομέα κυρίως.

Ο Ολυμπιακός βελτίωσε αισθητά την άμυνά του στο τελευταίο δεκάλεπτο και με ηγέτες τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με 60-55. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν με αποτέλεσμα το παιχνίδι να παραμένει ντέρμπι, ανάμεσα σε δύο πολύ σκληρές ομάδες. Η Φενέρ προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι της στα τελευταία λεπτά, αλλά η ελληνική ομάδα κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα και να πάρει τελικά τη νίκη με 81-74.

Δεκάλεπτα: 12-14, 26-37, 54-53, 81-74.
Ολυμπιακός (Ιβκοβιτς): Χάινς 10, Λούκας 2, Άντιτς 5, Σπανούλης 22 (2), Χάουαρντ, Κέσελι 2, Παπαδόπουλος 6 (1), Γκετσεβίτσιους 13, Πρίντεζης 21 (2), Παπανικολάου, Μάντζαρης, Κατσίβελης.
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Σπάχια): Ούκιτς 13 (1), Τζέρελς 9 (1), Ονάν 3, Βιντμάρ, Πεκέρ 2, Γκίστ 14, Σαβάς 6, Σεφολόσα 17 (1), Μπογκντάνοβιτς 2, Πρέλντζιτς 8.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως σας τη μετέφερε το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Με τη μαγκιά τους οι «ερυθρόλευκοι»!



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved