Μία και… περιπετειώδης για Παναθηναϊκό (photos)

Μία και… περιπετειώδης για Παναθηναϊκό (photos)

Μόλις μία φορά έχει αγωνιστεί στη Δράμα ο Παναθηναϊκός. Όσοι βρέθηκαν σε εκείνο το ταξίδι σίγουρα δεν το έχουν ξεχάσει!

Ήταν Κυριακή 16 Δεκεμβρίου του 2001 και οι «πράσινοι» καλούνταν να αντιμετωπίσουν στο «Δ. Κραχτίδης» τον ΚΑΟΔ, για την 11η αγωνιστική της Α1. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν όσο χρειάστηκε για να φθάσουν στην κατάκτηση της νίκης, με 82-78, τα προβλήματα όμως ξεκίνησαν με τη λήξη της αναμέτρησης. Η κακοκαιρία που είχε πλήξει όλη τη χώρα και κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα καθήλωσε την αποστολή του Παναθηναϊκού στη Δράμα.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς διανυκτέρευσαν στην πόλη, αφού ο δρόμος προς την Καβάλα, από όπου θα έπαιρναν το αεροπλάνο επιστροφής για την Αθήνα, είχε κλείσει από την έντονη χιονόπτωση. Τη Δευτέρα 17/12 ξεκίνησαν με καθυστέρηση το οδικό ταξίδι τους για το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, αφού περίμεναν μέχρι να ανοίξει ο δρόμος, αλλά παρότι κατάφεραν να φθάσουν στον προορισμό τους δεν «πέταξαν», καθώς το αεροδρόμιο παρέμενε κλειστό λόγω της κακοκαιρίας.

Η αποστολή αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη, αλλά οι χιονισμένοι δρόμοι μετέτρεψαν το ταξίδι σε… Οδύσσεια. Είναι χαρακτηριστικό πως υπολόγιζαν να προλάβουν την πτήση που θα ξεκινούσε στις 14.00 από το «Μακεδονία», αλλά εκείνη την ώρα ίσα που είχαν καταφέρει να φθάσουν μέχρι το Στριμωνικό, στις Σέρρες! Παρότι εκφράστηκαν φόβοι πως η αποστολή θα αναγκαστεί να διανυκτερεύσει στη συμπρωτεύουσα, τελικά κατάφερε να μπει στο αεροπλάνο και να φθάσει αργά το βράδυ στην Αθήνα, ύστερα από πολλή ταλαιπωρία και μεγάλη καθυστέρηση. Ήταν τέτοια η ανησυχία των ανθρώπων της ομάδας να μην αποκλειστούν στη Βόρεια Ελλάδα που στο… τραπέζι είχε πέσει η ιδέα να επιστρέψουν ακόμα και με τρένο!

Το μόνο παρήγορο για τους «πράσινους» ήταν πως ο επόμενος εντός έδρας αγώνας τους ήταν στο ΟΑΚΑ, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας (την κέρδισαν με 83-80, έχοντας πρώτο σκόρερ τον Νταμίρ Μουλαομέροβιτς). Από την ομάδα που ταξίδεψε στη Δράμα στον Παναθηναϊκό έχουν παραμείνει μόνο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς με το Δημήτρη Ιτούδη και το Φραγκίσκο Αλβέρτη.

Του ταξιδιού στη Δράμα, μάλιστα, είχε προηγηθεί η επίσης περιπετειώδης επιστροφή της ομάδας από την Ιταλία, όπου είχαν τεθεί αντιμέτωποι με τη Σκίπερ Μπολόνια. Η αποστολή έφθασε κανονικά στην Αθήνα, μέσω Μιλάνο, όχι όμως και οι αποσκευές. Όπως ενημερώθηκαν κατά την άφιξή τους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», είχαν χαθεί όλα τα πράγματά τους! Οι βαλίτσες βρέθηκαν τελικά μία ημέρα μετά, η αναστάτωση όμως είχε ήδη προκληθεί στις τάξεις του Παναθηναϊκού.

Στα αγωνιστικά, η προϊστορία μεταξύ των δύο ομάδων είναι «φτωχή», με τον Παναθηναϊκό να μετράει δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις:

2001-2002

Κανονική περίοδος

ΚΑΟΔ- Παναθηναϊκός

78-82

2001-2002

Κανονική περίοδος

Παναθηναϊκός- ΚΑΟΔ

97-80



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved