Ατρόμητος-Πανιώνιος μια κόντρα που κρατά χρόνια (photos+video)

Ατρόμητος-Πανιώνιος μια κόντρα που κρατά χρόνια (photos+video)

Το Σάββατο (29/10) κοντράρονται δύο ομάδες οι οπαδοί των οποίων δεν διατηρούν και τις καλύτερες των σχέσεων. Οι φίλοι του Ατρομήτου και του Πανιωνίου δεν είναι σίγουρα «άσπονδοι» και η διαμάχη τους μάς γυρνά χρόνια πίσω.

Πολλοί πιστεύουν ότι οι οπαδοί των δύο αθηναϊκών συλλόγων τα έσπασαν μετά από το αλησμόνητο μεταξύ τους ματς στη Νέα Σμύρνη την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2007-08. Όταν με τη νίκη του, ο Πανιώνιος έριξε τον Ατρόμητο στη Β’ Εθνική. Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν το ξεχνά κανείς στο Περιστέρι, η κόντρα όμως δεν ξεκίνησε εξαιτίας του.

Η μεγάλη διαμάχη ανάμεσα στις δύο πλευρές οφείλεται στο μπάσκετ. Στα χρόνια που Περιστέρι και Πανιώνιος μεσουρανούσαν και είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α1, τα μεταξύ τους παιχνίδια έκρυβαν έντονη αντιπαλότητα και συχνά πυκνά δημιουργούνταν επεισόδια ή έστω εντάσεις. Οι Νεοσμυρνιώτες περίμεναν πώς και πώς τα ματς στο κλειστό του ΓΣΠ και ανάλογη προσμονή είχαν οι Περιστεριώτες για τα παιχνίδια στην Αρτάκης.

Όταν η δημοφιλία του μπάσκετ άρχισε να περιορίζεται, τα πνεύματα ηρέμησαν, αλλά η επιστροφή του Ατρομήτου στη Σούπερ Λίγκα αναβίωσε τις εντάσεις. Η 20ή Απριλίου του 2008 έμεινε, όπως προαναφέραμε, χαραγμένη στη μνήμη των οπαδών του Ατρομήτου. Περίπου 500 εξ αυτών βρέθηκαν στη Νέα Σμύρνη στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής, στο οποίο η ομάδα τους χρειαζόταν νίκη για να παραμείνει στην κατηγορία. Ο Πανιώνιος, ωστόσο, δεν ήταν αδιάφορος. Με τρίποντο, εξασφάλιζε τη συμμετοχή του στο Ιντερτότο.

Εκείνο το ματς ξεκίνησε με γκολ του Περόνε στο 6’. Το 1-0 οδήγησε αρκετούς στο συμπέρασμα ότι το κίνητρο του Πανιωνίου για το Ιντερτότο δεν ήταν τελικά τόσο ισχυρό. Αμ δε… Οι «κυανέρυθροι» πήραν τελικά τη νίκη με δύο γκολ του Χούτου κι αυτό που πείραξε τους φιλοξενούμενους ήταν το σύνθημα «εκεί, εκεί στη Β’ Εθνική».

Εκτοτε, οι «διπλωματικές» σχέσεις των οργανωμένων διακόπηκαν. Και πριν από κάθε μεταξύ τους ματς, η κατάσταση ήταν έκρυθμη και η αντιπαλότητα δεδομένη. Πέρσι, ωστόσο, έγινε ένα βήμα προς τη συμφιλίωση. Ο Ατρόμητος είχε πάρει εισιτήρια για το ματς του πρώτου γύρου (το οποίο μάλιστα είχε κερδίσει με το γκολ του Τάτου ξεκινώντας μια μίνι αντεπίθεση), ωστόσο λίγες μέρες πριν τον αγώνα στο Περιστέρι, έγινε γνωστό ότι ο Πανιώνιος δεν θα είχε τη συμπαράσταση του κόσμου του έπειτα από απόφαση της ΠΑΕ Ατρόμητος.

Οι οργανωμένοι φίλοι του Ατρομήτου διαφώνησαν και σεβόμενοι την οπαδική αλληλεγγύη, ζήτησαν να αρθεί η αρχική απόφαση. Κάτι που χειροκροτήθηκε από την απέναντι πλευρά που αναγνώρισε τη στάση των Περιστεριωτών. Εισιτήρια, τελικά, δεν πήρε ο Πανιώνιος, εντούτοις περίπου 250 φίλοι του πήγαν από το πρωί της ημέρας του αγώνα στο γήπεδο και επιχείρησαν να μπουν έχοντας και τη συνδρομή μερίδας οργανωμένων του Ατρομήτου.

Δυστυχώς, οι κινήσεις καλής θέλησης και από τις δύο πλευρές δεν έπιασαν τόπο και δημιουργήθηκαν επεισόδια. Ένα βήμα εμπρός και δύο πίσω δηλαδή.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved