MotoGP:Το τελευταίο αντίο στον Σιμονσέλι (photos+video)

MotoGP:Το τελευταίο αντίο στον Σιμονσέλι (photos+video)

Η Ιταλία θρηνεί από άκρη σε άκρη το Μάρκο Σιμονσέλι και χαρακτηριστικό είναι ότι δύο από τα μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς πρόβαλαν  σε απ’ ευθείας μετάδοση τη νεκρώσιμη ακολουθία.

Η μετάδοση ξεκίνησε με το κοινό να χειροκροτεί  καθώς μία παρέλαση με μικρά παιδιά (αθλητές του ιταλικού πρωταθλήματος των mini bikes τα οποία φορούσαν φόρμες γνωστών αναβατών και κρατούν μπαλόνια με το νούμερο 58 αλλά και το παρατσούκλι «Sic».

Όταν πλησιάζουν στο ναό τα αφήνουν στον ουρανό. Παράλληλα πλησίαζε το αυτοκίνητο με τη σωρό του άτυχου αναβάτη. Την  μεταφέρουν φίλοι του στην εκκλησία. Ανάμεσά τους και ο Βαλεντίνο Ρόσι. Οι κάμερες είναι πάνω του καθώς ακούμπησε  το φέρετρο. Χειροκροτούσε και αυτός έχοντας ένα απλανές βλέμμα. Δίπλα του στεκόταν ο Λόρις Καπιρόσι.

Στο  ναό της Santa Maria Assunta, πρωτοστατεί ο αρχιεπίσκοπος Φραντσέσκο Λαμπιάσι του Ρίμινι. Χωρά 500 άτομα και είναι κατάμεστος. Εκεί βρίσκονται •τα μέλη της οικογένειας, στενοί φίλοι, μέλη ομάδων (της Gresini Τeam, της Ducati και της Yamaha) και επίσημοι καλεσμένοι.

Τα πλάνα μεταφέρονται  στην πίστα του Μουτζέλο οι ιθύνοντες του οποίου αποφάσισαν να κρατήσουν μεσίστιες τις σημαίες που υπάρχουν σε αυτή σε ένδειξη πένθους για τον Σιμονσέλι. Το Μουτζέλο είναι ένα σιρκουί το οποίο ήταν από τα αγαπημένα του εκλιπόντος όπου είχε δώσει μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές μάχες του.

Τα πλάνα της Ιταλικής τηλεόρασης έκαναν ένα γύρο δείχνοντας πανό και πλακάτ από τον κόσμο που βρισκόταν έξω από την εκκλησία. Μέσα οι εικόνες στάθηκαν  στους γονείς του αλλά και την αδερφή του. Από τους γνωστούς αθλητές της Ιταλίας παραβρέθηκε ο παίχτης του μπάσκετ Βάλτερ Μανίφικο, Εκεί ήταν οι Μάρκο Μελάντρι , Αντρέα Ντοβισιόζο Χόρχε Λορένθο και Σέτε Ζιμπερνό.

Στο Twitter του ο Ρόσι είχε γράψει από χθες: «Πολλοί μου ζητούν να γράψω και να μεταφέρω τις σκέψεις τους στον Μάρκο. Όσοι δεν προλάβατε μη φοβάστε θα του μεταφέρω την αγάπη σας». 

Όταν η τελετή τελείωσε όσοι βρέθηκαν μέσα στην εκκλησία αποχώρησαν χαιρετώντας τους γονείς του εκλιπόντος με πρώτο τον ήρωα των Ιταλών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας Φράνκο Ουτσίνι.  Καθώς πλησιάζει η σειρά του Ρόσι εκείνος αφήνει τους άλλους αναβάτες του πρωταθλήματος να περάσουν, Ντοβισιόζο, Πεντρόζα, Μελάντρι, Λορένθο, Καπιρόσι.

Ο ναός της Santa Maria Assunta, άδειασε από τον κόσμο ο οποίος έπαιρνε τη θέση του στα πλάγια του δρόμου και περίμενε να συνοδεύσει τον «Sic» στην τελευταία του κατοικία.

Ο Ρόσι αγκάλιασε δακρυσμένος τον πατέρα του Σιμονσέλι και πήγε στη μοτοσικλέτα με το νούμερο 58. Την έβγαλε  από την εκκλησία μέσα σε χειροκροτήματα. Η σορός  βγαίνει έξω από το ναό όπου ακούγεται το αγαπημένο τραγούδι του Sic από τον Vasco Rossi όσοι ήταν εκεί ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Ο πατέρας του, Πάολο, κάθεται δίπλα του . Γύρω του στέκονταν παιδιά με λευκά μπλουζάκια με το νούμερο «58» και το σύνθημα «Ciao Sic».

Παίρνουν το μικρόφωνο και μιλούν. Πρώτα η φίλη του Κέιτ Φρέτι και μετά ο Κλαούντιο Κόστα. Και οι δύο τον χαιρέτησαν και μίλησαν για το χαμόγελο και την ευτυχία που ένιωθε όταν οδηγούσε μοτοσικλέτα.

Οι φίλοι του σήκωσαν τη σορό  και την τοποθέτησαν στο αυτοκίνητο. Ο κόσμος χειροκρότησε ξανά ενώ  η πόρτα του αυτοκινήτου έκλεινε για να ξεκινήσει η πομπή....

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας στο : http://www.facebook.com/onsports

MotoGP:Το τελευταίο αντίο στον Σιμονσέλι (photos+video)



Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved