Βάλτε ένα γκολ να… καεί η Τρίπολη! (photos)

Βάλτε ένα γκολ να… καεί η Τρίπολη! (photos)

Το γκολ είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, φέρνει νίκες, προσελκύει κόσμο στο γήπεδο, αλλά όταν δεν μπαίνει, είναι πρόβλημα. Και λύση σε αυτό προσπαθούν να βρουν στον Αστέρα Τρίπολης.

Η δυστοκία στο σκοράρισμα είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται στους Αρκάδες τα τελευταία δύο χρόνια. Τα πρώτα τρία χρόνια του Αστέρα στην Super League δεν είναι ότι έμπαιναν τα γκολ το ένα μετά το άλλο, αλλά υπήρχαν παίκτες που μπορούσαν να στείλουν την μπάλα στο πλεκτό. Ο λόγος φυσικά για τους Λούσιο Φιλομένο και Ντάνιελ Τσέζαρεκ. Οι δύο αυτοί επιθετικοί σημείωναν 8 με 10 γκολ έκαστος κάθε χρόνο, ιδιαίτερα ικανοποιητική επίδοση για μια ομάδα σαν αυτή της Τρίπολης.

Το κακό είναι ότι όταν αυτοί αποχώρησαν από την ομάδα, δεν βρέθηκαν άξιοι αντικαταστάτες τους. Το... φάντασμά τους πλανάται ακόμη πάνω από την Τρίπολη. Είναι χαρακτηριστικό, πως ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στην Super League με 26 τέρματα, αλλά και συνολικά στις επαγγελματικές κατηγορίες, με 29 γκολ. Και το ζήτημα είναι πως αυτή η επίδοση του Κροάτη φορ δεν φαίνεται να απειλείται από κανέναν. Οσο για τον Φιλομένο, έχει σημειώσει 16 γκολ με τη φανέλα του Αστέρα στο πρωτάθλημα και 4 στο Κύπελλο, στα δύο χρόνια που ήταν κάτοικος Τρίπολης.

Καλή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα είχε και ο Μαρσελάο, ο Βραζιλιάνος αμυντικός, ο οποίος σημείωσε οκτώ γκολ σε τρία χρόνια. Ο επόμενος στη λίστα των σκόρερ των «κυανοκίτρινων» στα μεγάλα σαλόνια, είναι ο Βαγγέλης Καούνος, ο οποίος έμεινε ενάμιση χρόνο στην Τρίπολη και κατάφερε να βάλει επτά γκολ.

Από εκεί και πέρα χάνεται η… μπάλα, καθώς οι επιθετικοί που αποκτήθηκαν από το καλοκαίρι του 2010 δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Ο Πορτογάλος Ρομπέρτο σημείωσε μόλις ένα γκολ και έφυγε τον επόμενο Δεκέμβριο, καθώς δεν έπαιζε. Μέχρι ο Ροτζέριο δοκιμάστηκε σε αυτή τη θέση, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει, κάτι που έκανε με μεγαλύτερη επιτυχία τον προηγούμενο χρόνο με την φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου στη Β’ Εθνική. Τον Ιανουάριο του 2011 αποκτήθηκε ο Ράντοσλαβ Ματούσιακ, αλλά και ο Θανάσης Παπάζογλου ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ. Ο πρώτος αγωνίστηκε ελάχιστα και δεν μπόρεσε να δείξει αν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, ενώ ο δεύτερος αν και πήρε φανέλα βασικού, δεν βρήκε δίχτυα.

Χαρακτηριστικό είναι πως την περίοδο 2010-11 ο Αστέρας Τρίπολης έβαλε μόλις 21 γκολ, ενώ πρώτος σκόρερ της ομάδας αναδείχτηκε ο κεντρικός αμυντικός, Ρούμπεν Πουλίδο με τέσσερα τέρματα…

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ακούστηκαν πολλά ονόματα επιθετικών που ήταν υποψήφιοι για να αποκτηθούν από τον Αστέρα. Αυτός που τελικά αποκτήθηκε ήταν ο Εμάνουελ Περόνε, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Ανόρθωση, ενώ ήταν γνωστός στην Ελλάδα, από το πέρασμά του στον Ατρόμητο. Σε συνδυασμό με τον Ματούσιακ, αλλά και τον νεαρό Μπακασέτα, η προσθήκη του Αργεντινού φορ έμοιαζε αρκετή για να υπάρχουν λύσεις στη γραμμή κρούσης.

Όμως, στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, το γκολ και πάλι δεν ερχόταν. Ο Ματούσιακ ήταν τραυματίας, ο Μπακασέτας άπειρος, ενώ ο Περόνε ανέτοιμος. Η διοίκηση αποφάσισε να προσθέσει έναν ακόμη καθαρόαιμο επιθετικό στο ρόστερ, τον Ηλία Σολάκη. Υστερα από πέντε αγωνιστικές, ο Αστέρας έχει σημειώσει μόλις δύο γκολ, ένα με εκτέλεση πέναλτι του Τσαμπούρη κι ένα με τον Ράγιος, δηλαδή σκόραραν δύο παίκτες της μεσαίας γραμμής.

Η κατάσταση, όμως, έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, καθώς οι Αρκάδες φέτος τουλάχιστον δημιουργούν φάσεις. Ο Ματούσιακ ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του, ο Περόνε πατάει καλύτερα στο γήπεδο, ενώ ο νεαρός Μπακασέτας αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στην προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων για το 2012, με τρία γκολ, παίρνοντας το «χρυσό παπούτσι».

Ο Οράσιο Γκονσάλβες πλέον έχει παίκτες για τη γραμμή κρούσης, ενώ αυτοί οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να βγάλουν την ομάδα από την κακοδαιμονία της δυστοκίας και να την οδηγήσουν στον δρόμο των επιτυχιών.



Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved