«Θέλω Ευρώπη με τον Εργοτέλη» (video)

«Θέλω Ευρώπη με τον Εργοτέλη» (video)

Ο Σίλβα Τζούνιορ, σκόρερ ενός από τα ομορφότερα φετινά γκολ, μιλάει στο Onsports για τη νίκη του Εργοτέλη επί του Πανιωνίου, τους στόχους της κρητικής ομάδας, αλλά και τους προσωπικούς του...


Ο Βραζιλιάνος παραδέχεται ότι το όνειρό του είναι να αγωνιστεί στην Ευρώπη με την κιτρινόμαυρη φανέλα και δεν κρύβει πως δεν βλέπει την ώρα να παίξει ποδόσφαιρο με τους παιδικούς του φίλους στους δρόμους του Ρεσίφε.

Αυτός είναι ο αρχηγός του Εργοτέλη. Πέμπτος σε συμμετοχές στην επαγγελματική ιστορία του συλλόγου, με 120 και παράλληλα τρίτος σκόρερ της ομάδας στη Super League με 12 γκολ, πίσω από τον Ογκουνσότο και τον Μπούντιμιρ.

Είχες να πετύχεις γκολ που δεν προέρχεται από πέναλτι, σχεδόν τρία χρόνια. Περίμενες ότι θα επέστρεφες στο σκοράρισμα με τόσο εντυπωσιακό τρόπο;

«Το γκολ ήταν πολύ ωραίο, αλλά πιο ωραία ήταν η νίκη μας. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα, γιατί είχα καιρό να σκοράρω. Από πέρσι και μέχρι τώρα αγωνίζομαι πιο πίσω. Πιο πολύ στην άμυνα. Το να βάζει ένας παίκτης γκολ είναι πάντα καλό, γιατί τον ανεβάζει πολύ ψυχολογικά. Τώρα πιστεύω ότι μπορώ να κάνω ακόμα περισσότερα για την ομάδα».

Που αφιερώνεις αυτό το γκολ;

«Θα το αφιερώσω στον οικογένειά μου, επειδή είναι εδώ μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια.  Έκλαιγε μαζί μου, γελούσε μαζί μου και κατάφερε πολλά πράγματα για να με βοηθήσει. Τα παιδιά μου πηγαίνουν σε ελληνικό σχολείο και εγώ ξέρω πόσο σημαντικό είναι να έχω την οικογένειά μου εδώ δίπλα μου.. Αυτοί είναι οι πιο χαρούμενοι για αυτό το γκολ και για αυτό τους το αφιερώνω».

Θεωρείς ότι αυτή η νίκη επί του Πανιωνίου σας κάνει να ξεχάσετε το άγχος της παραμονής; Είστε πιο ήσυχοι τώρα;

«Εμείς δεν ξεχνάμε τίποτα. Αυτή η νίκη δεν μας δίνει καμία ησυχία. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο, έχουμε ακόμα εννιά αγώνες και πολλά μπορούν να γίνουν. Είμαστε χαρούμενοι με τη νίκη, αλλά ξέρουμε ότι μας περιμένει πολλή δουλειά ακόμα. Ήσυχοι θα είμαστε μόνο μετά την τελευταία αγωνιστική. Όταν θα είμαστε καλά στη βαθμολογία».

Πώς, δηλαδή, ονειρεύεσαι αυτό το «καλά στη βαθμολογία»;

«Το όνειρό μου μετά από πέντε χρόνια στον Εργοτέλη είναι να κάνω ένα δώρο στους ανθρώπους της Κρήτης. Είναι καλοί άνθρωποι μας βοηθάνε. Ο πρόεδρος έχει δουλέψει πολύ για αυτή την ομάδα, όπως και εμείς. Για αυτό θα ήθελα πολύ να τερματίσουμε στην πέμπτη θέση.  Θα ήμουν πολύ ευτυχισμένος να τελειώσει το συμβόλαιό μου με τον Εργοτέλη στην πέμπτη θέση»

Θα συνεχίσεις στον Εργοτέλη και μετά το καλοκαίρι;

«Μόνο ο Θεός ξέρει! Βέβαια, θέλω να παίξω και σε ευρωπαϊκή διοργάνωση με τη φανέλα του Εργοτέλη. Είναι ένα όνειρό μου, είναι κάτι που θέλω να δώσω στον Εργοτέλη».

‘Όταν αποσυρθείς από την ενεργό δράση, με τι θα ήθελες να ασχοληθείς; Θα παραμείνεις στο ποδόσφαιρο;

«Δεν μπορώ να απαντήσω ακόμα. Η ζωή μου είναι στο ποδόσφαιρο. Άλλο πράγμα δεν ξέρω να κάνω. Εμένα μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Έχω την οικογένειά μου και μου αρέσουν και άλλα πράγματα στη ζωή. Σίγουρα όταν σταματήσω θα πάω στη Βραζιλία για ένα – δύο μήνες, ίσως και για ένα χρόνο. Θα μείνω με την οικογένειά μου, με τους φίλους μου. Δεν ξέρω για πόσο θα είναι αυτό. Αλλά δεν θέλω να ζήσω όλη κι όλη μου τη ζωή μακριά από τους γονείς μου, από τους φίλους που είχα από μικρός, από την εκκλησία μου στη Βραζιλία. Μια ζωή πιο απλή, αλλά πιο καλή. Αυτό μου λείπει».

Τι σου αρέσει να κάνεις όταν δεν έχεις προπόνηση ή δεν παίζεις;

«Όταν είμαι στο Ηράκλειο μου αρέσει να μένω στο σπίτι με την οικογένειά μου. Όταν πηγαίνω στη Βραζιλία μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο στο δρόμο με τους φίλους μου στο Ρεσίφε».

Πόσο σε έχει βοηθήσει τα τελευταία δύο χρόνια η συνύπαρξη με τον Μπέτο;

«Ο Μπέτο είναι φίλος μου εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είμαστε μόνο συμπατριώτες, αλλά καταγόμαστε και από την ίδια περιοχή. Με καταλαβαίνει και τον καταλαβαίνω απόλυτα. Είναι ένας καλός παίκτης. Είναι όλα όσα χρειάζομαι να έχω δίπλα μου στο γήπεδο».

Πως περιμένεις το παιχνίδι του Σαββάτου με την Καβάλα;

«Θα είναι άλλος ένας πόλεμος και εμείς είμαστε έτοιμοι για να ριχτούμε στη μάχη»

Η μεταγραφή και το πριμ

Το καλοκαίρι του 2006 ο Εργοτέλης προετοιμάζεται για την επιστροφή του στη Super League. Στην ομάδα της Κρήτης έχει προταθεί ο Σίλβα Τζούνιορ. Ο Βραζιλιάνος, στα 30 χρόνια του τότε αγωνιζόταν στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με την Πάσος Φερέιρα. Στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος 2005-06 η ομάδα του Τζούνιορ αντιμετώπιζε τη Μπενφίκα του Γιώργου Καραγκούνη, αλλά και του νυν παίκτη του Εργοτέλη, Μπέτο. Η Πάσος Φερέρια ήθελε τη νίκη για να μείνει στην  κατηγορία, ενώ η Μπενφίκα με «τρίποντο» κατακτούσε τον τίτλο. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Τζούνιορ έβαλε την υπογραφή του φαρδιά πλατιά. Πως; Με δύο γκολ σαν εκείνο που σημείωσε κόντρα στον Πανιώνιο. Δυο μακρινά σουτ χάρισαν στην τότε ομάδα του τη νίκη με σκορ 2-1, την κράτησαν στην κατηγορία και παράλληλα έχρισαν πρωταθλήτρια την Πόρτο.

Η αλήθεια είναι ότι ο Τζούνιορ είναι ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Απόστολου Παπουτσάκη. Ο πρόεδρος αστειεύεται μαζί του, ενώ έχει μείνει η ιστορία με το πριμ. Πριν από τρία χρόνια, λοιπόν, ο Απόστολος Παπουτσάκης μπαίνει κάποια στιγμή στα αποδυτήρια της ομάδας και προαναγγέλλει στους παίκτες πριμ, όσα και τα γράμματα του ονόματος του Βραζιλιάνου, αλλά σε χιλιάδες ευρώ. Ο πρόεδρος είχε στο μυαλό του Σίλβα Τζούνιορ. Δηλαδή 15.000 ευρώ! Ο αρχηγός, όμως, την… έφερε στον πρόεδρο και με την απάντησή του σκόρπισε το γέλιο στα αποδυτήρια. «Πρόεδρε, το όνομά μου είναι Τζούνιορ Μανουέλ ντε Ολιβέιρα Σίλβα. Δηλαδή 31.000 ευρώ!»

Ηράκλειο:  Νίκος Γυρνάς

«Θέλω Ευρώπη με τον Εργοτέλη» (video)



Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved