Έκανε πάλι το… μαγικό του ο Μάτζικ!

Έκανε πάλι το… μαγικό του ο Μάτζικ!

Σαν σήμερα πριν από 12 χρόνια, στις 26 Οκτωβρίου του 1999, ο Μάτζικ Τζόνσον αποφάσισε να… τρελάνει κόσμο!

Ήρθε σε συμφωνία για συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών με τη σουηδική ομάδα Μ7 Μπόρας, με τη φανέλα της οποίας έπαιξε σε κάποια παιχνίδια του εγχώριου πρωταθλήματος, αν και δεν τίμησε μέχρι το τέλος την υπογραφή του στο συμβόλαιο. Στο ντεμπούτο του με τη Μ7, σε ηλικία 40 ετών κι έχοντας ήδη αποσυρθεί πέντε χρόνια από την ενεργό δράση, αγωνίστηκε για 32 λεπτά κόντρα στην Ουψάλα Σάλεν και πέτυχε 11 πόντους, κατέβασε 9 ριμπάουντ και μοίρασε 14 ασίστ, προσφέροντας παράλληλα κάποιες μαγικές στιγμές στο κοινό που συγκεντρώθηκε στο κλειστό του Μπόρας.

Η Μ7 επικράτησε με 84-60 και ο ίδιος δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού: «Αισθάνομαι αρκετά καλά για έναν σαραντάχρονο τύπο. Κανείς δεν είπε κάτι άσχημο για την απόδοσή μου. Το πρώτο ημίχρονο ήταν κάπως δύσκολο, αλλά στο δεύτερο όλα ήταν ευκολότερα». Ο Μάτζικ είχε κάνει προθέρμανση μίας ώρας πριν αγωνιστεί, ενώ έκανε 30 λεπτά για να διανύσει τη μικρή απόσταση ανάμεσα στα αποδυτήρια και την αρένα, αφού όλοι ήθελαν να τον αγγίξουν! «Έκανα τόσα πολλά high-fives, ήταν πολύ διασκεδαστικό!», το διασκέδασε και με το παραπάνω ο ίδιος.

Συνολικά 3.319 θεατές κατάφεραν να παρακολουθήσουν εν δράσει το Μάτζικ Τζόνσον, αποθεώνοντάς τον. Ο τοπικός Τύπος κατέγραψε κάθε κίνησή του, τη στιγμή που ο αμερικανικός ακόμα αναρωτιέται γιατί προχώρησε σε αυτή την επιλογή. «Γιατί ο Μάτζικ αγωνίστηκε σε αυτή την τρύπα;», ήταν η απορία των συμπατριωτών του οι οποίοι πάντως, παρά τα επικριτικά σχόλιά τους, κάλυψαν το γεγονός.

Ειδικά οι εφημερίδες «Los Angeles Times» και «USA Today» έκαναν εκτενή αναφορά στην αναμέτρηση και, μάλιστα, ο Μάτζικ Τζόνσον αποκάλυψε αργότερα, σε συνέντευξή του, πως έχει κρατήσει όλα τα δημοσιεύματα. Εξάλλου, ο ίδιος απόλαυσε και με το παραπάνω την εμπειρία του στη Σουηδία, κάτι που έχει επαναλάβει πολλές φορές σε συνεντεύξεις του. «Το παιχνίδι αυτό ήταν μια πραγματική εμπειρία για εμένα», έχει αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική ερώτηση.

Η επιλογή του, βέβαια, δεν ήταν τυχαία. Ο προπονητής της Μ7, Τσαρλς Μπάρτον, καθώς και οι παίκτες Γκρεγκ Γκράχαμ και Τσαντ Όστιν γνωρίζονταν προσωπικά με τον Τζόνσον. Όταν του πρότειναν τη συνεργασία, σίγουρα δεν πίστευαν πως θα έλεγε το «ναι». Ίσως να έκαναν και πλάκα. Αλλά ο Μάτζικ αποφάσισε να εκπλήξει και πάλι το κοινό, επιστρέφοντας στο παρκέ για να κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον. Εξάλλου, όταν κάποιος αναφέρεται στον Έρβινγκ Μάτζικ Τζόνσον, γνωρίζει πως πρόκειται ίσως για τον κορυφαίο πλέι μέικερ που πάτησε ποτέ τα παρκέ του μπάσκετ.

«Η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη συναισθηματικά, αισθάνθηκα όμως τόσο μεγάλη ευφορία. Είναι ευλογία να σε σέβονται και να σε θαυμάζουν τόσοι άνθρωποι. Ήταν συγκλονιστικοί όλοι τους. Ήταν υπέροχα!», παραδέχθηκε για τη συμμετοχή του στον αγώνα, επιλογή την οποία όχι μόνο δεν μετάνιωσε, αλλά στήριξε με πάθος. «Λατρεύω το μπάσκετ επειδή είναι ένα άθλημα που απλώς το λατρεύω. Δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να εξηγήσεις. Λατρεύω το μπάσκετ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο», απάντησε όταν τον ρώτησαν γιατί επέστρεψε, έστω και με αυτόν τον τρόπο, στη δράση.

Ο Μάτζικ αποφοίτησε από το Μίτσιγκαν Στέιτ και επιλέχθηκε στο νούμερο 1 του ντραφτ του 1979 από τους Λος Άντζελες Λέικερς, στους οποίους αγωνίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, κατακτώντας -μεταξύ άλλων- πέντε πρωταθλήματα ΝΒΑ (1980, 1982, 1985, 1987, 1988). Ολοκλήρωσε την καριέρα του έχοντας πετύχει 17.707 πόντους (μ.ό. 19,5), 6.559 ριμπάουντ (7,2) και 10.141 ασίστ (11,2).

Έκανε πάλι το… μαγικό του ο Μάτζικ!



Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved