To… διαβολικό σχέδιο!

To… διαβολικό σχέδιο!

Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να διασύρθηκε από την Μάντσεστερ Σίτι εντός έδρας και να έχασε με 6-1, ωστόσο στο «Όλντ Τράφορντ» έχουν μεγάλη πίστη στην ομάδα τους και δεν σταματάνε να ανανεώνουν τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, με τελευταίο τον Χαβιέ Ερνάντεζ. Το Onsports θα παρουσιάζει το σχέδιο… ανάκαμψης της Γιουνάιτεντ.

Είναι κοινό μυστικό πως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει τεράστια εμπιστοσύνη στην ομάδα του, την οποία έχτισε με τεράστια προσοχή και παρά την ήττα από την Σίτι, δεν σκοπεύει να πάρει… κεφάλια. Απεναντίας, ανανεώνει τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών του και επενδύει πάνω τους, καθώς θεωρεί πως η νέα «κόκκινη» δυναστεία μπορεί να γίνει πράξη με το υπάρχον υλικό…

Τελευταίος που ανανέωσε το συμβόλαιό του, ήταν ο «Τσιτσαρίτο», ο οποίος έγινε ο 13ος ποδοσφαιριστής σε ένα χρόνο που επεκτείνει την συνεργασία του και έτσι αποδεικνύεται περίτρανα πως η απαξίωση είναι ένα σπορ που είναι χρώματος… γαλανόλευκου!

Αναλυτικά οι 13 παίκτες της Μάντεσεστερ Γιουνάιτεντ που ανανέωσαν την συνεργασία τους:

Άντερσον

Ηλικία: 23 ετών

Θέση: Μέσος

Λήξη συμβολαίου: 2015

Ο 23χρονος άσος αποκτήθηκε το 2007 από την Πόρτο, και είχε το προσωνύμιο του «νέου Ροναλντίνιο», ωστόσο πολύ γρήγορα, ο Σερ Άλεξ τον μεταμόρφωσε σε ένα μέσο που «δαγκώνει» στο κέντρο και παράλληλα δημιουργεί παιχνίδι. Ταλαιπωρήθηκε από έναν σοβαρό τραυματισμό, ωστόσο ο Φέργκιουσον πόνταρε πολλά πάνω του και βγήκε κερδισμένος, καθώς πέρυσι ήταν βασικός στην πορεία του τίτλου. Το νέο του συμβόλαιο λήγει το 2015.

Πώς τα έχει πάει από τότε: Εξαιρετικά, δίνει στην Γιουνάιτεντ πολύ ενέργεια, ωστόσο απέναντι σε μεγάλες ομάδες (βλέπε Μπαρτσελόνα και πιο πρόσφατα Μάντεσεστερ Σίτι), δείχνει να χάνεται.

Μάικλ Κάρικ

Ηλικία: 30 ετών

Θέση: Μέσος

Λήξη συμβολαίου: 2014

Εδώ είναι πιο απλή η περίπτωση. Το 2006, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αναζητούσε έναν παίκτη, ο οποίος θα κάλυπτε το κενό της αποχώρησης του Ρόι Κιν. Ο Μάικλ Κάρικ ήταν ο εκλεκτός και έχει δικαιώσει απολύτως τον Σερ Άλεξ. Το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι του 2014.

Πώς τα έχει πάει από τότε: Μια αγωνίζεται και μια όχι. Όποτε παίζει δίνει τα πάντα στην ομάδα και παλεύει με όλη του την δύναμη. Καλός παίκτης, αλλά το στυλ ποδοσφαίρου που παίζει, είναι κομματάκι… ξεπερασμένο.

Τομ Κλέβερλι

Ηλικία: 22 ετών

Θέση: Μέσος

Λήξη συμβολαίου: 2015

Παιδί από τα «σπλάχνα» της η Γιουνάιτεντ δεν αφήνει να χαθεί ούτε για… αστείο! Έτσι ο Σερ Άλεξ, διέκρινε το ταλέντο του Τομ Κλέβερλι και τον κράτησε στο «Όλντ Τράφορντ», ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα παίξει σημαντικό ρόλο στην μεσαία γραμμή των «κόκκινων διάβολων» στα επόμενα χρόνια. Το νέο του συμβόλαιο λήγει το 2015.

Πώς τα έχει πάει από τότε: Ξεκίνησε εξαιρετικά και φάνηκε πως θα είναι η αποκάλυψη της σεζόν, ωστόσο ένας τραυματισμός δεν του έχει επιτρέψει να αγωνιστεί όσο θα ήθελε. Επιστρέφει πολύ σύντομα.

Πατρίς Εβρά

Ηλικία: 30 ετών

Θέση: Αμυντικός

Λήξη συμβολαίου: 2014

Πώς γινόταν ο Φέργκιουσον να αφήσει έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του να φύγει; Ο Πατρίς Εβρά δεν βγαίνει από την ενδεκάδα ούτε με… νομοσχέδιο, ενώ ήδη η Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα περίμεναν για να τον αποκτήσουν. Ας κάνουν υπομονή μέχρι το 2014…

Πώς τα έχει πάει από τότε: Η αλήθεια είναι, όχι και πολύ καλά. Ξεχνιέται αρκετές φορές στην επίθεση, κάτι που φάνηκε και στο ντέρμπι με την Σίτι, όπου έκαναν… πάρτι από τα δεξιά οι επιθετικοί της. Περιμένει την ανάκαμψή του ο Φέργκιουσον.

Ντάρεν Φλέτσερ

Ηλικία: 27 ετών

Θέση: Μέσος

Λήξη συμβολαίου: 2015

Από τα αγαπημένα παιδιά του Φέργκιουσον και ίσως ο μόνος διασωθείς από το «ναυάγιο» με την Μάντσεστερ Σίτι. Ο Σκωτσέζος είναι το πασπαρτού στο κέντρο, ενώ όταν αποχώρησε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ για την Ρεάλ, προοριζόταν για αντικαταστάτης του. Ευτυχώς, ο Σερ πήρε τον Κριστιάνο Ρονάλντο…

Πώς τα έχει πάει από τότε: Καταρχάς να πούμε πως ανανέωσε, καθώς εκτιμήθηκε η συνεισφορά του στον σύλλογο. Από την μέρα που ανανέωσε, δεν έχει αγωνιστεί αρκετά, καθώς προσβλήθηκε από κάποιον ιό. Έχει επιστρέψει και είναι ο γνωστός «μαχητής» Φλέτσερ.

Ράιαν Γκιγκς

Ηλικία: 37 ετών

Θέση: Μέσος

Λήξη συμβολαίου: 2012

Το παράξενο θα ήταν να μην ανανέωνε. Ο θρυλικός Ράιαν Γκιγκς, όσο έχει δυνάμεις δεν πρόκειται να σταματήσει να παίζει βασικός. Ο Φέργκιουσον το ξέρει, ο «Γκίγκσι» το ξέρει και όλοι το ξέρουμε. Απλά πράγματα!

Πώς τα έχει πάει από τότε: Ο 37χρονος άσος, είναι η «καρδιά» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ακόμη και σήμερα κάνει αμυντικούς 20 ετών να τον κυνηγάνε. Εξαιρετικός…

Τζόσουα Κινγκ

Ηλικία: 19 ετών

Θέση: Επιθετικός

Λήξη συμβολαίου: 2013

Άγνωστος στο ευρύ κοινό, ωστόσο ο Νορβηγός επιθετικός, θεωρείται από τα ανερχόμενα αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Υπέγραψε και δόθηκε δανεικός στην Γκλάντμπαχ και αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα νέα πρόσωπα των «κόκκινων διάβολων» πολύ σύντομα.

Πώς τα έχει πάει από τότε: Έχει παίξει μόλις δυο παιχνίδια στην Γκλάντμπαχ, η οποία τα πάει εξαιρετικά, ωστόσο το μέλλον του ανήκει…

Παρκ Γι-Σουνγκ

Ηλικία: 30 ετών

Θέση: Μέσος

Λήξη συμβολαίου: 2013

Θα ήταν πραγματικά έκπληξη να αφήσει ο Φέργκιουσον τον 30χρονο μέσο να φύγει. Είναι η κινητήρια δύναμη της Γιουνάιτεντ, τρέχει ασταμάτητα και αρκετές φορές, όσο και αν φαίνεται περίεργο, η απόδοσή του αποτελεί βαρόμετρο. Έμενε ελεύθερος και ο Σκωτσέζος τεχνικός δεν συνηθίζει να κάνει τέτοια… δώρα στους αντιπάλους του!

Πώς τα έχει πάει από τότε: Έχει ξεκινήσει από τον πάγκο, αλλά ο Φέργκιουσον θα τον εμπιστευτεί όταν «σφίξουν τα γάλατα», καθώς τον εμπιστεύεται απίστευτα!

Χαβιέ «Τσιτσαρίτο» Ερνάντεζ

Ηλικία: 23 ετών

Θέση: Επιθετικός

Λήξη συμβολαίου: 2016

Πράγματα και θαύματα είδαμε από τον Μεξικανό στράικερ, ο οποίος αποκτήθηκε από την Σίβας αντί 8 εκατομμυρίων λιρών πέρυσι, ενώ πολλοί κορόιδευαν τον Φέργκιουσον για την επιλογή του. Μετά από 35 παιχνίδια και 16 γκολ, κατάπιαν την… γλώσσα τους!

Πώς τα έχει πάει από τότε: Ανανέωσε μόλις μια ώρα πριν το «μαύρο» για την Γιουνάιτεντ ντέρμπι με την Σίτι, οπότε θα δείξει απέναντι στην Έβερτον τι μπορεί να κάνει μετά την «γενναία» αναπροσαρμογή που του έγινε…

Γουέιν Ρούνεϊ

Ηλικία: 26 ετών

Θέση: Επιθετικός

Λήξη συμβολαίου: 2015

Δεν είναι παράξενο που ανανέωσε. Είναι παράξενος ο τρόπος που έγινε το θέμα… Ο Ρούνεϊ εκδήλωσε την επιθυμία του να φύγει από την Γιουνάιτεντ, ωστόσο λίγες μέρες μετά, ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους «κόκκινους διάβολους». Μέτρο πίεσης προς την διοίκηση; Ίσως…

Πώς τα έχει πάει από τότε: Πώς να τα πάει; Γκολ, γκολ, γκολ και ξανά γκολ. Καλά το λες…

Κρις Σμόλινγκ

Ηλικία: 21 ετών

Θέση: Αμυντικός

Λήξη συμβολαίου: 2016

Περίπτωση «Τσιτσαρίτο», αλλά σε μικρότερη κλίμακα. Ο 21χρονος αμυντικός είχε εντυπωσιάσει με την Φούλαμ, συνέχισε να κάνει το ίδιο και στο «Όλντ Τράφορντ» και ο Φέργκιουσον τον αντάμειψε για το γεγονός πως δίνει το 120% των δυνατοτήτων του.

Πώς τα έχει πάει από τότε: Συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρσι, ενώ τον τελευταίο καιρό, λόγω τραυματισμών αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας, αντί σαν σέντερ μπακ, ωστόσο τα πάει αρκετά καλά.

Αντόνιο Βαλέντσια

Ηλικία: 26 ετών

Θέση: Μέσος

Λήξη συμβολαίου: 2015

Είναι από τους παίκτες που περιμένει αρκετά ο Φέργκιουσον, καθώς δίνει τον ρυθμό σε ένα παιχνίδι. Πέρυσι έχασε μεγάλο μέρος της σεζόν λόγω τραυματισμού και ο Σερ Άλεξ θέλησε να τον ανταμείψει επειδή τον πιστεύει πολύ.

Πώς τα έχει πάει από τότε: Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε να τον δούμε περισσότερο βασικό, καθώς ο Φέργκιουσον προτιμάει μέχρι στιγμής τους Νάνι και Γιανγκ στις πτέρυγες.

Νεμάνια Βίντιτς

Ηλικία: 30 ετών

Θέση: Αμυντικός

Λήξη συμβολαίου: 2014

Όταν ο αρχηγός της Γιουνάιτεντ, δήλωσε πριν από ένα χρόνο πως σκέφτεται να αποχωρήσει σήμανε… συναγερμός! Μίλαν, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης εκδήλωσαν άμεσα ενδιαφέρον, ωστόσο η διοίκηση της Γιουνάιτεντ με μια μεγάλη αναπροσαρμογή τον κράτησε στην ομάδα. Κίνηση τακτικής και εδώ; Ίσως…

Πώς τα έχει πάει από τότε: Ήταν πραγματικά απίστευτος πέρυσι, οδηγώντας την Γιουνάιτεντ στο 19ο πρωτάθλημα της, ενώ φέτος έχει μπει λίγο «βαρύς», με ένα πρόβλημα τραυματισμού να τον ταλαιπωρεί.

Η συνέχεια: Μετά το «Τσιτσαρίτο» φαίνεται πως έκλεισε ο κύκλος των ανανεώσεων, αλλά κανείς δεν μπορεί να μην αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπογράψει σύντομα ο Νάνι νέο συμβόλαιο, ή ο Ρίο Φέρντιναντ, παίκτες βασικοί και αναντικατάστατοι.

Τα συμβόλαια όσων ανανέωσαν έχουν κατά πλειοψηφία τουλάχιστον τριετή διάρκεια, που σημαίνει πως ο Σκωτσέζος τεχνικός, ποντάρει για τα επόμενα, τουλάχιστον τρία χρόνια, στην ίδια ομάδα, σε συνδυασμό με τους παίκτες που θα αποκτηθούν, αλλά και αυτούς που θα έρθουν από την δεύτερη ομάδα.

Το θέμα είναι πως ο Φέργκιουσον δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα του και το δείχνει έμπρακτα, με την ήττα από την Σίτι να μην αλλάζει τίποτα. Θα αναρωτηθείτε τι θα είχε γίνει στην Ελλάδα μετά από ένα αποτέλεσμα 1-6; Αυτή είναι η διαφορά της κουλτούρας της Πρέμιερ Λιγκ και της Super League. Αν θέλετε να το μεταφράσετε σε… χρόνια, τότε θα χάσετε τον λογαριασμό…

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved