Arsene knows

Arsene knows

Μπορεί ο Αρσέν Βενγκέρ να άκουσε πολλά για τις καλοκαιρινές επιλογές του στον μεταγραφικό τομέα, αλλά τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. Ο Γάλλος τεχνικός όχι μόνο είχε πολύ καλές επιλογές, αλλά ανέβασε κατακόρυφα την αξία κάθε ποδοσφαιριστή που απέκτησε. Το Onsports σας θυμίζει τις μεγάλες του επιτυχίες.

Αρκετές ήταν οι αποχωρήσεις από το στρατόπεδο της Άρσεναλ για την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού με σημαντικότερες αυτές των Σεσκ Φάμπρεγκας και Σαμίρ Νασρί.

Ο Αλσατός τεχνικός, Αρσέν Βενγκέρ δέχτηκε μεγάλη κριτική για τις επιλογές του, ωστόσο στο παρελθόν έχει αποδείξει ότι… μυρίζει τους καλούς παίκτες και ανακαλύπτει αρκετά αστέρια. Ειναι μάλιστα μερικές από αυτές τις επιλογές του που έχουν αναγάγει τον Αλσατό τεχνικό σε έναν από τους καλύτερους προπονητές.

15. Σαμίρ Νασρί

Ο Αρσέν Βενγκέρ είχε ανακαλύψει τον… νέο Ζιντάν από το 17 του! Η προσπάθειά του κράτησε τέσσερα χρόνια, καθώς τον απέκτησε στα 21 του. Ο Γάλλος μέσος έκανε σπουδαίες εμφανίσεις με τους «κανονιέρηδες», μέχρι να πωληθεί έναντι 24 εκατομμυρίων ευρώ.

14. Τόμας Βερμάλεν

Ο σοβαρός του τραυματισμός έχει αναγκάσει τους φίλους της Άρσεναλ να τον δουν για μόλις μία γεμάτη σεζόν. Ωστόσο, η σημαντικότητά του στην ομάδα έχει φανεί φέτος με την απουσία του. Τι θα γινόταν αν δεν ήταν τραυματίας; Το πιο πιθανό θα είναι να μην δεχόταν με τόση μεγάλη ευκολία γκολ η άμυνα των «κανονιέρηδων».

13. Εμάνουελ Πετί

Η μεταγραφή του Εμάνουελ Πετί στην Άρσεναλ το 1997 και η μετάθεσή του από αμυντικό σε μέσο, ήταν αρκετή για να φέρει μεγάλες επιτυχίες για τους «κανονιέρηδες». Η συνεργασία του με τον Πατρίκ Βιεϊρά έφεραν το νταμπλ στο Λονδίνο και ύστερα από τρία χρόνια πωλήθηκε έναντι επτά εκατομμυρίων ευρώ στην Μπαρτσελόνα.

12. Ζιλμπέρτο Σίλβα

Το… τείχος έγινε ο ηγέτης του κέντρου της Άρσεναλ και έδωσε το δικαίωμα σε άλλους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές να νιώσουν μεγαλύτερη ελευθερία και να δείξουν ακόμα περισσότερο το ταλέντο τους. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτέλεσε βασικό στέλεχος της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητη.

11. Βόιστσεχ Σέζνι

Ο Πολωνός τερματοφύλακας θα μπορούσε να βρίσκεται ακόμα πιο ψηλά στη λίστα, ωστόσο δεν έχει ακόμα μία ολόκληρη σεζόν ως βασικός. Από το λίγο έχει αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Στα 21 του δείχνει ικανός να γίνει ο επόμενος… Ντέιβιντ Σίμαν.

10. Φρέντι Λιούνμπεργκ

Από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές των φίλων της Άρσεναλ ήταν ο Φρέντι Λιούνμπεργκ και ήταν βασικός στο δεύτερο νταμπλ της ομάδας του 2002. Θα είναι για πάντα στις καρδιές των φίλων της ομάδας, λόγω του τρομερού γκολ που είχε πετύχει στον τελικό του FA Cup με την Τσέλσι.

9. Γενς Λέμαν

Μπορεί στις υπόλοιπες ομάδες που αγωνίστηκε να μην έκανε σπουδαία καριέρα, αλλά στην Άρσεναλ ο Γενς Λέμαν είχε απόλυτη επιτυχία. Συγκεκριμένα, ήταν ο βασικός της ομάδας που έμεινε αήττητη και πήρε τον τίτλο, ενώ μέχρι τον τελικό του 2006, δεν είχε δεχτεί γκολ στην διοργάνωση.

8. Μαρκ Όβερμαρς

Ο Ολλανδός έφτασε στην Αγγλία και άρχισε άμεσα το αρκετό τρέξιμο. Η ταχύτητά του επηρέασε όλες τις αντίπαλες άμυνες και έφερε κέρδος 19 εκατομμυρίων ευρώ στην ομάδα, με την πώλησή του έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ.

7. Νικολάς Ανελκά

Η συγκεκριμένη μεταγραφή αποτελεί την μεγαλύτερη οικονομική επιτυχία του Αρσέν Βενγκέρ. Τον αγόρασε έναντι 500 χιλιάδων ευρώ και τον πούλησε έναντι 23 εκατομμυρίων ευρώ στην Ρεάλ Μαδρίτης μετά από δύο σεζόν!

6. Ρόμπιν Φαν Πέρσι

Ο Ολλανδός είχε πρόσφατα τραυματιστεί, αλλά πλέον είναι μακράν ο ηγέτης της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ αποδεικνύοντας ότι μπορεί να αναλάβει τον ρόλο από τον Σεσκ Φάμπρεγκας. Η ηγετική του παρουσία θυμίζει αυτή του Τιερί Ανρί.

5. Ρομπέρ Πιρές

Ο Ρομπέρ Πιρές από την αρχή που πήρε την μεταγραφή του στην Άρσεναλ, είχε δεχτεί κριτική, καθώς κανείς δεν πίστευε ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της Αγγλίας. Από την πρώτη σεζόν, όμως, έδειξε ότι μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντική μονάδα για την Άρσεναλ.

4. Σεσκ Φάμπρεγκας

Μετά από την μεταγραφή του Ανελκά, αυτή του Σεσκ Φάμπρεγκας θεωρείται πιο πετυχημένη, για έναν και μοναδικό λόγο. Ο Ισπανός μέσος έφτασε ως ελεύθερος στο «Χάιμπουρι» και αποχώρησε έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ για την Μπαρτσελόνα φέτος.

3. Σολ Κάμπελ

Κατάφερε να αποκτήσει τον Σολ Κάμπελ από την μισητή Τότεναμ, ως ελεύθερο και αυτό πόνεσε πολύ την αντίπαλό του επικοινωνιακά. Ο Κάμπελ έγινε ο ηγέτης της άμυνας των «κανονιέρηδων» και με την αποχώρησή του, τελείωσαν και οι τίτλοι για την ομάδα.

2. Πάτρικ Βιεϊρά

Η απάντηση στον Ρόι Κιν, ήταν αναμφισβήτητα ο Πάτρικ Βιεϊρά. Ήταν ένας ολοκληρωμένος μέσος που έτρεχε ασταμάτητα και μοίραζε σωστά το παιχνίδι. Πωλήθηκε στην Γιουβέντους έναντι 14 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή δέκα παραπάνω, από το ποσό που δαπανήθηκε για να αποκτηθεί.

1. Τιερί Ανρί

Όταν έφτασε από την Γιουβέντους στην Άρσεναλ, οι… παντογνώστες είχαν κάνει σκληρή κριτική στον Αρσέν Βενγκέρ για τα 10 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε για αυτόν. Ό,τι και ειπωθεί για την αξία του στην Άρσεναλ είναι λίγο. Και ακόμα λιγότερα φαίνονται τα 16 εκατομμύρια ευρώ που ήταν η πώλησή του στην Μπαρτσελόνα.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved