Σοβαρεύτηκε και... «καθάρισε» ο Ολυμπιακός

Σοβαρεύτηκε και... «καθάρισε» ο Ολυμπιακός

Με το… δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, κερδίζοντας με 65-52 τον ΠΑΟΚ στην κεκλεισμένων των θυρών Πυλαία.

Οι Πειραιώτες ξεπέρασαν τα πολλά προβλήματά τους (εκτός αποστολής έμειναν οι Λάζαρος Παπαδόπουλος, Κέιλιν Λούκας, Μιχάλης Πελεκάνος και Παναγιώτης Βασιλόπουλος) κι επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα τους από την Μπιλμπάο, στην Ισπανία, για την 1η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Στηριζόμενος στην άμυνά του, ο Ολυμπιακός απέφυγε τις κακοτοπιές της πρεμιέρας, με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να βρίσκει τους τρόπους να εξουδετερώσει τα ατού των Θεσσαλονικιών, τη στιγμή που στο σκοράρισμα «καθάρισαν» ο Βασίλης Σπανούλης και ο Κάιλ Χάινς.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε στη διάθεσή του τους φιλάθλους τους, καθώς εκτίει ποινή τιμωρίας της έδρας του από την περσινή σεζόν, είχε όμως τη συμπαράσταση του ποδοσφαιρικού τμήματος, καθώς εκ των ελάχιστων θεατών στην Πυλαία σήμερα (24/10) ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ, Θοδωρής Ζαγοράκης.

Καλύτερος ο ΠΑΟΚ στο πρώτο δεκάλεπτο, κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό του στον αγώνα και με πρωταγωνιστές τους Μάρκους Γκόρι και Δήμο Ντικούδη να προηγηθεί 22-16 στο 10’. Βέβαια, η καλύτερη στιγμή της πρώτης περιόδου ήταν χωρίς αμφιβολία το σουτ τριών πόντων του Στίγκερς στην εκπνοή, με το οποίο οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν την υπέρ τους διαφορά στους έξι πόντους (22-16). Σε αυτό το διάστημα, οι φιλοξενούμενοι αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα στο σκοράρισμα, αφού λύσεις πήραν μόνος από τους Σπανούλη και Χάινς.

Το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου ξεκίνησε δυνατά και στο δεύτερο δεκάλεπτο και με το Στίγκερς να ηγείται στο σκοράρισμα προηγήθηκε με 25-16. Σε εκείνο το σημείο, όμως, ο Ολυμπιακός «ξύπνησε», ανέβασε την πίεση στην άμυνα και με τον Χάινς να δίνει λύσεις στο σκοράρισμα έτρεξε σερί 11-0 και πήρε το προβάδισμα με 27-25 στο 15ο λεπτό. Με το σερί να φτάνει το 14-0, οι Πειραιώτες προηγήθηκαν λίγο αργότερα με 30-25, αλλά ο Καλαμπόκης βοήθησε τον ΠΑΟΚ με τέσσερις σερί πόντους να μειώσει σε 31-29. Και πάλι, όμως, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει την ψαλίδα και με τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη να προηγηθεί με 36-30 στο φινάλε του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος στο τρίτο δεκάλεπτο να «καθαρίσει» τον αγώνα και στα πρώτα δύο λεπτά έτρεξε σερί 6-0 και ανέβασε τη διαφορά στους 12 πόντους (30-42). Οι Πειραιώτες διατήρησαν τον έλεγχο και στη συνέχεια (49-32), προτού χαλαρώσουν, δίνοντας στον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να μειώσει σε 49-43. Μέχρι εκεί όμως...

Ο Βασίλης Σπανούλης ανέλαβε ξανά δράση για τον Ολυμπιακό και στο 32’ η διαφορά είχε και πάλι… αποκατασταθεί (43-52). Οι Θεσσαλονικείς έκαναν την ύστατη προσπάθειά τους να ξαναμπούν στη διεκδίκηση του ροζ φύλλου, αλλά το τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου, 4.46’ πριν από το φινάλε, αποδείχθηκε καθοριστικό, αφού το σκορ έγινε 46-56 και η πλάστιγγα έγειρε οριστικά προς τους φιλοξενούμενους. Στον εναπομείναντα χρόνο το σκηνικό δεν άλλαξε, αφού οι Θεσσαλονικείς δεν βρήκαν τις λύσεις που χρειάζονταν για να ανατρέψουν τα δεδομένα, έτσι ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από την Πυλαία, με 65-52.

Διαιτητές: Σχινάς, Αναστόπουλος, Γκούμας.
Δεκάλεπτα:
22-16, 30-36, 43-50, 52-65.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος):
Γκίντενς 7 (1), Στίγκερς 11 (1), Αράπης, Γκόρι 11, Ντικούδης 11, Καλαμπόκης 7, Αντριουσκεβίτσιους, Ράιτ 5 (1), Γιαννακίδης, Καλλές.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς):
Χάινς 16, Άντιτς 2, Σπανούλης 18 (2), Κέσελ 2, Γκετσεβίτσιους, Γλυνιαδάκης 6, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 3 (1), Μάντζαρης 7 (1), Σλούκας, Κατσίβελης.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports…

{coveritlive}d768b6335f{/coveritlive}



Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved