Καθολική «πράσινη» επικράτηση!

Καθολική «πράσινη» επικράτηση!

Μετά τη Μάλαγα για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, σειρά είχε ο Άρης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος για τον Παναθηναϊκό που δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει της ομάδας της Θεσσαλονίκης με 84-72.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Ίαν Βουγιούκας και Ρομέιν Σάτο, οι οποίοι σημείωσαν από 13 πόντους έκαστος, ενώ σημαντική παρουσία είχε και ο Ντέιβιντ Λόγκαν με 11 πόντους. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Χρήστος Ταπούτος με 12 πόντους.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να κοντράρουν αρχικά (τουλάχιστον) τους «πράσινους». Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν και με 13-10, ωστόσο οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αντέδρασαν αμέσως και κατάφεραν με τον Ίαν Βουγιούκα να ελέγξουν τον ρυθμό. Έτσι οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 21-16, παρά τις προσπάθειες του Άρη, ο οποίος «κόλλησε» για τα καλά στον επιθετικό τομέα.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα «μις ματς» που δημιουργήθηκαν με τον Κώστα Καϊμακόγλου και σε αρκετές φάσεις τα κατάφερε, παίρνοντας μία διαφορά ασφαλείας. Ο Άρης προσπάθησε στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου να γυρίσει το παιχνίδι και να ξαναμπεί στο κόλπο της διεκδίκησης του ροζ φύλλου αγώνα, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν το επέτρεψε. Το τέλος του πρώτου μισού του αγώνα βρήκε το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο +10 (41-31).

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου ο Παναθηναϊκός ανέβασε τη διαφορά στο +15 (53-38 στο 24’), αναγκάζοντας τον Βαγγέλη Αλεξανδρή να καλέσει τάιμ άουτ. Μάλιστα, στη συνέχεια του αγώνα, οι «πράσινοι» κράτησαν τη συγκεκριμένη διαφορά με τον Άρη να θέλει, αλλά να μην μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Οι Σάτο και Βουγιούκας ήταν αυτοί που οδήγησαν επιθετικά την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 67-49 και στο +18.

Όπως ήταν λογικό, η τέταρτη περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Παναθηναϊκό να έχει το πάνω χέρι και να μην κατεβάζει… ταχύτητα. Η διαφορά παρέμεινε σε μεγάλα επίπεδα, με τον Άρη να μην μπορεί να αντιδράσει στην ανωτερότητα των «πρασίνων». Το τελικό 84-72 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα των δύο ομάδων στο παρκέ.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 41-31, 67-49, 84-72.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 9, Μπατίστ 6, Λόγκαν 11 (2), Σάτο 13, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 6 (2), Βουγιούκας 13, Καλάθης 4, Κυρίτσης 1, Σμιθ 7 (1), Καϊμακόγλου 8 (1), Γιασικεβίτσιους 4.

Άρης (Αλεξανδρής): Μαυροειδής 7, Κερούς 6, Ταπούτος 12 (2), Τζέιμς 7 (1), Τσαϊρέλης 6, Όλιβερ 7 (1), Κρούσιτς 11, Μποχωρίδης, Μάλντροου 5, Βεργίνης 11 (3), Δήμας, Βεζένκοφ.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως σας τη μετέδωσε το Onsports

{coveritlive}c3295b9ce6{/coveritlive}



Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved