Παλικάρι ο ΠΑΟΚ στο «Κλ.Βικελίδης»

Παλικάρι ο ΠΑΟΚ στο «Κλ.Βικελίδης»

Η αγωνιστική σοβαρότητα που αντανακλά ο φετινός ΠΑΟΚ τον κράτησε όρθιο  - παρά τις σημαντικές απουσίες πρωτοκλασάτων παικτών του - στο κλασικό ντέρμπι με τον Αρη στο «Κλ. Βικελίδης». Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι αν και με το «καλησπέρα» βρέθηκε πίσω στο σκορ (έπειτα από γκολ του Λαζαρίδη μόλις στο 3΄) κατάφερε να διαχειριστεί σωστά το παιχνίδι και με πρωταγωνιστή τον ξεχασμένο Παπάζογλου, ισοφάρισε(1-1) και έφυγε με την ισοπαλία από την «καυτή» έδρα του συμπολίτη!

Η σοβαρότητα του ΠΑΟΚ, αντανακλά σαφέστατα την σοβαρότητα του Μπόλονι και αυτό είναι κάτι που το βλέπουν ακόμη και οι...τυφλοί! Μια ομάδα που ακόμη και με γεμάτο απουσιολόγιο, διαθέτει συγκεκριμένο σύστημα - τακτική – στρατηγική- στο παιχνίδι της και κυρίως, με ποδοσφαιριστές που μπορούν να τα υπηρετήσουν. Ακόμη και ο παραγκωνισμένος Παπάζογλου έδεσε αρμονικά με το υπόλοιπο σύνολο και δεν είχε κανένα πρόβλημα να «ντυθεί» Αθανασιάδης και να εκτελέσει την αντίπαλη άμυνα…

Για τον Δικέφαλο ο βαθμός της ισοπαλίας συνιστά επιτυχία, δεδομένου ότι οι μισοί από τους βασικούς παίκτες του παρακολούθησαν το ντέρμπι από τον καναπέ του σπιτιού τους, αλλά και του άσχημου ποδαρικού στο «Κλ.Βικελίδης», με το γκολ του Λαζαρίδη από τα αποδυτήρια.

Στην αντίπερα όχθη, ο Αρης χρειάζεται επειγόντως να κάνει «ρεκτιφιέ» στην σχέση του με τις νίκες. Πέντε παιχνίδια χωρίς «τρίποντο» είναι πολλά για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη, ο οποίος σίγουρα δεν είδε αυτά που θα περίμενε από τους παίκτες του στην «μητέρα των μαχών»...

Ο Αρης δεν είχε τα τρεξίματα που έπρεπε, την απαιτούμενη συνοχή μεταξύ των γραμμών, τους  αυτοματισμούς  και τις αλληλοκαλύψεις (στοιχεία που χαρακτηρίζουν παραδοσιακά τις ομάδες του Τσιώλη) και ακόμη – ακόμη εάν θέλετε, τις εκρήξεις και τις εμπνεύσεις των ποδοσφαιριστών του. Ο Ούμπιντες ξεκίνησε πολύ καλά, σταδιακά ωστόσο έμεινε από δυνάμεις και στο β΄ημίχρονο κλάταρε, ενώ το ίδιο συνέβη λίγο έως πολύ και με τον δραστήριο στο α΄ημίχρονο Καπετάνο. Ενδεικτικά να σημειώσομε πως πέρα από το γκολ του Λαζαρίδη, ο Αρης δεν απείλησε πλην ελαχίστων εξαιρέσεων την εστία του Χαλκιά, ο οποίος είχε την λιγότερη δουλειά από όλες τις επισκέψεις του με τα γάντια του ΠΑΟΚ στο «Κλ. Βικελίδης» τα τελευταία χρόνια. Και αυτό είναι κάτι που λεει πολλά για την εικόνα του παιχνιδιού...

Εξω ο Καστίγιο, μέσα ο Παπάζογλου

Η έκπληξη (εάν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι) στην αρχική ενδεκάδα του Αρη, ήταν η απουσία του Νέρι Καστίγιο. Ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Μεξικανό επιθετικό και να παίξει με μοναδικό προωθημένο τον Γιάκομπ στο 4-2-3-1 των γηπεδούχων.

Στην αντίπερα όχθη, ο Λάζλο Μπόλονι παράταξε την ομάδα του με διάταξη 4-3-3, βγάζοντας (ελέω των πολλών απουσιών) από την… ναφθαλίνη τον Παπάζογλου, ο οποίος πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης. Ο Βιεϊρίνια δεν ξεκίνησε στον γνώριμο ρόλο του αριστερού χαφ, αλλά έπαιξε επιτελικός μέσος πίσω από τον Παπάζογλου, ενώ στο αριστερό φτερό χρησιμοποιήθηκε ο Ρομπέρ, τον οποίο ο Ρουμάνος τεχνικός επίσης έβγαλε από το… ψυγείο.

Η εκρηκτική ατμόσφαιρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τα εκατοντάδες πυροτεχνήματα και καπνογόνα των οπαδών του Αρη, έκαναν την νύχτα μέρα και συγχρόνως έσβησαν τον διακόπτη του ΠΑΟΚ μόλις στο 3΄. Με το «καλησπέρα» το γήπεδο έγειρε σαν τον... κεκλιμένο Πύργο της Πίζα για τους φιλοξενούμενους και οι οικοδεσπότες μπήκαν στην θέση του οδηγού!

Κόρνερ του Ούμπιντες από τα αριστερά, ο Λαζαρίδης βρέθηκε στον αέρα να μονομαχεί με κοντύτερό του Βιεϊρίνια(!) και η μπάλα από το κεφάλι του αμυντικού του Αρη κατέληξε «συστημένη» στα δίχτυα του Χαλκιά (1-0)  και… γεια σας!

Οι παίκτες του Μπόλονι προσπάθησαν να ξεπεράσουν το σοκ του γρήγορου γκολ να βάλουν την μπάλα κάτω, να περάσουν στην αντεπίθεση και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το γκολ της ισοφάρισης.

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο όπου η κατοχή της μπάλας και η πρωτοβουλία των κινήσεων ισορροπούσαν στην ζυγαριά, οι παίκτες του ΠΑΟΚ άρχισαν να παίρνουν σταδιακά μέτρα και να κρατούν περισσότερο χρόνο την μπάλα στα πόδια τους, παρά το γεγονός ότι ο Αρίας ήταν ωσεί παρών και ο Βιεϊρίνια φαινόταν έξω από τα… νερά του, αγωνιζόμενος στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο Αρης οπισθοχώρησε αδικαιολόγητα (και ας ξελαρυγγιάστηκε ο Τσιώλης να φωνάζει στους παίκτες του να βγουν μπροστά) και εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα της μεσοεπιθετικής γραμμής επιχείρησε να κάνει την ζημιά κυρίως στις αντεπιθέσεις και όχι με ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.

Στο 37΄λίγο έλειψε να τα καταφέρει, όταν ο Ακόστα πήγε να μοιράσει ασίστ πάσα στον Γιάκομπ, ωστόσο ο Κοντρέρας έκοψε τον τελευταία στιγμή τον Ρουμάνο φορ του Αρη.

Ότι καλύτερο είχε να παρουσιάσει ο «Δικέφαλος» στο α΄ημίχρονο, καταγράφηκε στα δύο τελευταία λεπτά. Στο 44΄ευθύβολο σουτ του Βιεϊρίνια μπλόκαρε ο Βελλίδης, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Λαζάρ με μια όμορφη έμπνευση επιχείρησε να πιάσει στον ύπνο τον πορτιέρο του Αρη, ωστόσο ο τελευταίος έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά και απομάκρυνε με υπερένταση το μακρινό σουτ του Ρουμάνου.

Με την έναρξη του β΄ημιχρόνο ο Μπόλονι έριξε τον Ιβιτς στην «μάχη», με τον Σέρβο να παίρνει θέση πίσω από τον Παπάζογλου και τον Βιεϊρίνια να μετατίθεται στην φυσική του θέση και συγκεκριμένα στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τον συμπολίτη, ή εάν προτιμάτε με γκολ από τα αποδυτήρια με τον Παπάζογλου να «ντύνεται» στην προκειμένη περίπτωση Λαζαρίδης!

Στο 48΄ο Λαζάρ (έκανε τα πάντα όλα στο χώρο του κέντρου) με σέντρα ακριβείας έδωσε την ευκαιρία στον Παπάζογλου να σηκωθεί στον αέρα να νικήσει κατά κράτος τον Σανκαρέ και με υποδειγματική κεφαλιά να στείλει την μπάλα στο πλεχτό (1-1) προκαλώντας νεκρική σιγή στο «Κλ. Βικελίδης».

Η απάντηση του Τσιώλη στο γκολ του ΠΑΟΚ, άκουγε στο όνομα, Νέρι Καστίγιο! Ο Μεξικανός μπήκε στο παιχνίδι αντί του Ακόστα και το 4-2-3-1 έγινε 4-4-2 για τους «κίτρινους», στην προσπάθεια του Καρδιτσιώτη προπονητή να τονώσει την απονευρωμένη επιθετική γραμμή της ομάδας του, κάτι ωστόσο που δεν συνέβη τουλάχιστον μέχρι το 70΄.

Η αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ λειτουργούσε καλά συνεπικουρούμενη από τον καταπληκτικό Λαζάρ, ο οποίος αναπλήρωσε επάξια το μεγάλο κενό του Πάμπλο Γκαρσία και δεν άφησε στιγμή να φανεί η απουσία του Ουρουγουανού.

Η πρώτη φορά που καρδιοχτύπησε ο Χαλκιάς στο β΄ημίχρονο ήταν στο 76΄έπειτα από κεφαλιά του Γιάκομπ και αυτό ήταν όλο. Στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα του αγώνα και μέχρι την λήξη φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και τον θεριό τον Γιάννη, με αποτέλεσμα το 1-1 να σφραγίσει την «σεμνή τελετή»…

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ

Δείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα, πατώντας ΕΔΩ.

Θυμηθείτε το Pre-Game του αγώνα, όπως σας την παρουσίασε το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai} rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_ARIS_PAOK_231011{/akamai}

 


Παλικάρι ο ΠΑΟΚ στο «Κλ.Βικελίδης»



ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved