Τουρσουνίδης: «Βαρόμετρο ο Βιεϊρίνια»

Τουρσουνίδης: «Βαρόμετρο ο Βιεϊρίνια»

Βαρόμετρο για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ, χαρακτήρισε στο Onsports την απόδοση του Αντελίνο Βιεϊρίνια κόντρα στο ντέρμπι με τον Άρη, ο Γιώργος Τουρσουνίδης.

Προωθήθηκε από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και μόλις στα 19 του χρόνια έπαιζε βασικός. Όταν έπαιρνε τη μπάλα στα πόδια του, ήταν μια πηγή εκπλήξεων.

Αγωνιζόταν στη μεσαία γραμμή, κυρίως στη δεξιά πλευρά και τον χαρακτηρίζουν κυρίως οι ασίστ που έδινε στους συμπαίκτες του, ωστόσο, έβρισκε και ο ίδιος δίχτυα.

Σε 261 αγώνες με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, έστειλε τη μπάλα στο... πλεκτό 34 φορές,  δύο εξ αυτών στο ντέρμπι με τον Άρη στο «Χαριλάου» στις 7 Δεκεμβρίου το 1994.

Το Onsports επικοινώνησε με τον Γιώργο Τουρσουνίδη, ο οποίος μας μίλησε για το επικείμενο ντέρμπι, κάνοντας παράλληλα και αναδρομή στο παρελθόν.

Ως πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, έχοντας ζήσει πολλά ντέρμπι με τον Άρη, βλέπετε διαφορές στο πώς ζούσε παλιά ο κόσμος το ντέρμπι σε σχέση με το πώς το ζει σήμερα;

«Πλέον δεν υπάρχει καμία σχέση. Δεν είναι το ίδιο. Δεν υπάρχουν φίλαθλοι και των δύο ομάδων στο γήπεδο και έτσι χάνεται η αίγλη στην κερκίδα. Δεν παύει όμως να είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, το οποίο περιμένει όλη η πόλη κάθε χρονιά».

Υπάρχει κάποιο ντέρμπι μεταξύ Άρη - ΠΑΟΚ που σας έχει μείνει στο μυαλό;

«Αυτό που μου έχει μείνει στο μυαλό και δεν θα ξεχάσω ποτέ, είναι το 0-4 στο «Χαριλάου». Ήταν πολύ σπουδαίο παιχνίδι στο οποίο ευτύχησα να πετύχω δύο γκολ και να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να πάρει τη νίκη».

-Ποιο είναι το κλίμα που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη πριν τα ντέρμπι;

«Επικρατεί φανατική ατμόσφαιρα. Ο κόσμος είναι παθιασμένος με αυτά τα παιχνίδια. Βέβαια όπως προείπα δεν θα είναι στις κερκίδες οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων και αυτό με λυπεί, όμως από το να γίνονται επεισόδια καλύτερα έτσι. Υπάρχει ένταση, φανατισμός, πίεση προς τους ποδοσφαιριστές, είναι ένα τοπικό ντέρμπι που πρέπει να νικήσεις».

Ποια ομάδα είναι κατά τη γνώμη σας το φαβορί για να πάρει τη νίκη;

«Θεωρώ ότι στα ντέρμπι δεν υπάρχουν φαβορί. Θα νικήσει όποιος μπει και παίξει πιο παθιασμένα. Εμείς έχουμε πολλές απουσίες τραυματιών, όμως πιστεύω ότι έχουμε καλύτερη ποιότητα παικτών. Περιμένω να γίνει ένα ανοιχτό παιχνίδι και ελπίζω να νικήσει ο ΠΑΟΚ. Προγνωστικά δεν υπάρχουν».

-Ποιοι πιστεύεται ότι θα είναι οι παίχτες «κλειδιά»;

«Δεν θα αγωνιστούνε παίκτες όπως ο Γκαρσία και ο Αθανασιάδης, ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Όμως, ο Βιεϊρίνια είναι το βαρόμετρο του ΠΑΟΚ. Όταν παίζει καλά ανεβαίνει συνολικά όλη η ομάδα. Χωρίς να θέλω να θίξω τα άλλα παιδιά, ο Βιεϊρίνια μπορεί να κάνει τη διαφορά και ελπίζω να είναι καλός σήμερα».

Εσείς από πού θα δείτε τον αγώνα;

«Από το σπίτι μου, είναι δύσκολο να πάμε στο «Κλεάνθης Βικελίδης». (σ.σ γέλια). Όμως, δεν χάνω κανένα αγώνα του ΠΑΟΚ εντός έδρας, είτε είναι για το πρωτάθλημα, είτε για την Ευρώπη, όπου πραγματοποιούμε εξαιρετικές εμφανίσεις».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved