Πρίγκιπας είσαι... Λέτο! (photos+videos)

Πρίγκιπας είσαι... Λέτο! (photos+videos)

Με τον Σεμπάστιαν Λέτο απόλυτο πρωταγωνιστή, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε με 4-0 τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ και παρέμεινε στην κορυφή του πρωταθλήματος. Εξαιρετική η τριπλέτα του Αργεντινού με τους Κουίνσι και Κλέιτον κατά διαστήματα, αποθέωσε και Φερέιρα ο κόσμος που έστειλε πολιτικό μήνυμα με τα συνθήματά του.

Ταγκό χορεύει τους φετινούς αντιπάλους του Παναθηναϊκού ο Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντινός σκόραρε για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, ξεπερνώντας ακόμα και τον Κριστόφ Βαζέχα, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας δείχνοντας ξεκάθαρα ότι οι «πράσινοι» βρήκαν στο πρόσωπό του τον ηγέτη που αναζητούσαν μετά την αποχώρηση τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και Τζιμπρίλ Σισέ το φετινό καλοκαίρι.

Πολύ καλό ποδόσφαιρο έπαιξε κατά διαστήματα ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Εργοτέλη, με τον κόσμο να πιστώνει την εικόνα της ομάδας στον Ζεσουάλδο Φερέιρα και στη δουλειά που έχει κάνει στο «τριφύλλι» φέτος, αφού τον αποθέωσε μετά το τέταρτο γκολ στο ΟΑΚΑ. Σε ρόλο κομπάρσου περιορίστηκε ο Εργοτέλης καθώς σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Καπίνο, ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ μπροστά στον κόσμο της ομάδας και κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του για πρώτη φορά μετά από τρία ματς πρωταθλήματος.

Χωρίς εκπλήξεις οι ενδεκάδες

Οι δυο προπονητές δεν επιφύλασσαν εκπλήξεις σε ό,τι αφορά τις ενδεκάδες που επέλεξαν να παρατάξουν. Κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού ήταν ο Καπίνο, με τους Σπυρόπουλο, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ και Μαρίνο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στην τριάδα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Σιμάο, Κατσουράνης και Ζέκα ενώ στην επίθεση συνεργάστηκαν οι Κουίνσι, Λέτο και Κλέιτον.

Στον αντίποδα, ο Νίκος Καραγεωργίου επέλεξε το 4-3-3 με τον Πίρσον κάτω από τα δοκάρια και τους Ναντόμο, Χίμπλινγκερ, Γιοβάνοβιτς και Σασιασβίλι από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Φραγκουλάκης, Ολίσε και Τζούνιορ, ενώ στην τριάδα της επίθεσης, οι Ρομάνο και Λεάλ ήταν τα στηρίγματα του Μπούντιμιρ.

«Μπουμ» και Λέτο έκαναν την αρχή…

Ο Παναθηναϊκός από το ξεκίνημα έδειξε ότι ήθελε να γίνει το αφεντικό του παιχνιδιού και να μην αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον Εργοτέλη. Παίζοντας επιθετικά και με τον Λέτο σε μεγάλα κέφια, οι «πράσινοι» κατάφεραν να πάρουν πολύ νωρίς το προβάδισμα με σκόρερ όμως έναν αμυντικό. Ήταν το 7’ του αγώνα όταν ο Αργεντινός μπήκε από δεξιά στην περιοχή και κέρδισε κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος για να σκοράρει ο Μπουμσόνγκ με διπλή προσπάθεια, αφού η πρώτη κεφαλιά που έκανε χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και χρειάστηκε και δεύτερη.

Ο Εργοτέλης μετά το γκολ, αν και θέλησε να αντιδράσει δεν τα κατάφερε και μετά από λίγα λεπτά στα οποία θέλησε να απειλήσει με κάποιες αντεπιθέσεις, ο Παναθηναϊκός πήρε και πάλι τα ηνία. Έτσι στο 25’, με την «πράσινη» κυριαρχία να συνεχίζεται, οι Κλέιτον και Κουίνσι συνεργάστηκαν όμορφα έξω από την περιοχή, ο Γκανέζος μπήκε σε αυτή από δεξιά και έκανε γύρισμα-έτοιμο γκολ στον Λέτο που από την μικρή περιοχή «κάρφωσε» την μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Πίρσον για το 2-0 του Παναθηναϊκού.

Τρίτο γκολ, πάρτι και… διακοπή!

Ο Παναθηναϊκός δεν έριξε ρυθμούς και συνέχιζε να πιέζει τον Εργοτέλη, κάτι που είχε ζητήσει από τους παίκτες του ο Φερέιρα, περιορίζοντας τους Κρητικούς σε ρόλο κομπάρσου. Η πίεση των «πράσινων» ήταν ασφυκτική για την εστία του Πίρσον, που τελικά παραβιάστηκε και 3η φορά, όταν στο 32’ ο Κουίνσι πήρε κεφαλιά από σέντρα του Μαρίνου, ο Κατσουράνης εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Όλα αυτά συνηγόρησαν στο να «ζεσταθεί» πολύ ο κόσμος του Παναθηναϊκού στις εξέδρες και να στήσει… πάρτι με συνθήματα υπέρ της ομάδας του αλλά και κατά της πολιτικής ηγεσία της χώρας, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Χρήστο Μήτσιο. Ο ρέφερι από την Ήπειρο απαίτησε να κατέβει το πανό που καταφερόταν κατά των πολιτικών, κάτι που δε δέχθηκε σε καμία περίπτωση ο κόσμος. Έτσι, για επτά λεπτά υπήρξαν διαβουλεύσεις και αποδοκιμασίες από τον κόσμο, ως την επανέναρξη του αγώνα.

Στο μεσοδιάστημα, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε αποσύρει τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ – από το 2-0 – έτσι ώστε να τον προφυλάξει για τον αγώνα της Τούμπας αφού ο Γάλλος παίζει με δεμένο χέρι λόγω κατάγματος στο μετακάρπιο, ενώ ο Νίκος Καραγεωργίου προσπάθησε να αλλάξει την ομάδα του βάζοντας στο ματς Κατσικοκέρη και Κουτσιανικούλη, στις θέσεις των Μπούντιμιρ και Φραγκουλάκη, χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι δραματικά ως το τέλος του ημιχρόνου.

Σόου Λέτο και αναγνώριση για Ζεσουάλδο!

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Παναθηναϊκός μπήκε το ίδιο – και περισσότερο – κεφάτος στον αγωνιστικό χώρο. Οι «πράσινοι» είχαν σε εξαιρετική κατάσταση τους Λέτο, Κουίνσι και Κλέιτον που έκαναν ότι ήθελαν την άμυνα του Εργοτέλη με αποτέλεσμα να προσφέρουν θέαμα και να απειλούν διαρκώς την εστία του Πίρσον αλλά και να φτάσουν γρήγορα και σε τέταρτο γκολ.

Στο 57΄ο Λέτο από αριστερά πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, ανατράπηκε από τον Πίρσον και κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος για να αποθεωθεί, αλλά όχι μόνο αυτός. Ο κόσμος στο ΟΑΚΑ αναγνώρισε τη δουλειά που έχει κάνει φέτος στο «τριφύλλι» ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και φώναξε για αρκετή ώρα το όνομα του Πορτογάλου προπονητή που έδειχνε ικανοποιημένος από την προσπάθεια  των ποδοσφαιριστών του.

Με το μυαλό στην Τούμπα

Ο Παναθηναϊκός κυριαρχούσε ούτως ή άλλως στον αγωνιστικό χώρο, με τους τρεις της επίθεσης να συνδυάζονται εκπληκτικά κατά διαστήματα και να προσφέρουν ωραίες ενέργειες στο χορτάρι του ΟΑΚΑ και τον Φερέιρα να ζητάει… και πέμπτο γκολ. Αυτό θα μπορούσε να έρθει στο 77’, αν το βολέ του Καραγκούνη με το αριστερό δε σταματούσε στο δεξί δοκάρι του Πίρσον, ωστόσο το 4-0 παρέμεινε ως το τέλος του παιχνιδιού.

Έτσι, οι «πράσινοι» παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας με 13 βαθμούς και θα πάνε στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος όντας πρωτοπόροι. Ο κόσμος στο ΟΑΚΑ «ζεστάθηκε» βέβαια από την απόδοση της ομάδας και ζήτησε τόσο τη νίκη στην Τούμπα όσο και τα εισιτήρια που έχει αιτηθεί να πάρει η «πράσινη» ΠΑΕ για τον αγώνα της επόμενης Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_PAO_ERGOTELIS.flv{/akamai}

Θυμηθείτε LIVE λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας τη μεταφέρει το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.

Θυμηθείτε το pregame του αγώνα, όπως σας το μετέφερε το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Πρίγκιπας είσαι... Λέτο! (photos+videos)



Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved