Μία πόλη στα… δύο (video+photos)

Μία πόλη στα… δύο (video+photos)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Μάντσεστερ Σίτι στο «Ολντ Τράφορντ» με έπαθλο την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ.

Αυτή η… κολόνια κρατάει χρόνια. Οι δύο μεγάλες ομάδες του Μάντσεστερ κοντράρονται για 161η φορά για να αναδειχθεί το… αφεντικό της πόλης. Την φετινή σεζόν, βέβαια, όλα είναι διαφορετικά.

Ο νικητής της αναμέτρησης θα βρεθεί στην κορυφή του πρωταθλήματος μετά το τέλος της 9ης αγωνιστικής και θα αποδείξει ότι φέτος μπορεί να παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Πρόκειται για τις ομάδες με το μεγαλύτερο μπάτζετ στο πρωτάθλημα, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι παραμένουν αήττητες μέχρι στιγμής με τους «πολίτες» να είναι στην κορυφή με 22 βαθμούς και τους «κόκκινους διαβόλους» να ακολουθούν με 20.

Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αναμένεται να παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, καθώς δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών, καθώς η μοναδική απουσία έχει να κάνει με τον ενίοτε βασικό μέσο, Τομ Κλέβερλι.

Αντίθετα, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει να αντιμετωπίσει περισσότερα προβλήματα. Αρχικά ο Κάρλος Τέβεζ είναι εκτός ομάδας για πειθαρχικό παράπτωμα, και κατά τα άλλα πρόβλημα έχει ο Τζόνσον που είναι αμφίβολος, όπως και ο αμυντικός Ρίτσαρντς. Σημαντικότερο πλήμα ωστόσο είναι η απουσία του Σέρχιο Αγκουέρο, ο οποίος πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αγωνιστεί.

Η παράδοση

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν 160 φορές! Η διαφορά των νικών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι σχετικά μεγάλη. Συγκεκριμένα, οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν επικρατήσει 67 φορές σε αντίθεση με τους «πολίτες» που έχουν 43 νίκες. Τα υπόλοιπα 50 παιχνίδια έληξαν χωρίς νικητή.

Οι πρώτοι σκόρερ

Από τους ενεργούς ποδοσφαιριστές, κανένας δεν βρίσκεται στη λίστα με τους πρώτους δέκα σκόρερ στα συγκεκριμένα ντέρμπι. Την κορυφή μοιράζονται δύο ποδοσφαιριστές της Σίτι. Ο λόγος για τους Τζο Χέις και Φράνσις Λι, που έχουν πετύχει δέκα τέρματα.

Ένα λιγότερο έχει ο Μπόμπι Τσάρλτον με εννέα, ενώ από οκτώ έχουν οι Ερίκ Καντονά και Τζο Σπενς από την Γιουνάιτεντ, ενώ από την Σίτι ο Κόλιν Μπελ. Ο Μπράιαν Κιντ έχει οκτώ τέρματα, έχοντας φορέσει όμως την φανέλα και των δύο ομάδων.

Η δεκάδα κλείνει με τα επτά τέρματα των Πολ Σκόουλς και Ντένις Βάιολετ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στους 23 οι «προδότες»

Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά 23 ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει την φανέλα και των δύο ομάδων μέχρι στιγμής. Από αυτούς οι δύο είναι ακόμα εν ενεργεία. Ο λόγος για τον Κάρλος Τέβεζ και τον Όουεν Χάργκριβς που αποχώρησαν από το «κόκκινο» μέρος της πόλης για να μεταφερθούν στο «γαλάζιο».

Κατά τα άλλα, υπήρχαν και άλλες ανάλογες μεταγραφές που… πόνεσαν πολύ. Μία από αυτές είναι του Ντένις Λο, που έφυγε από τους «κόκκινους διαβόλους» για να φορέσει την φανέλα των «πολιτών».

Τζίμι Μπάνιστερ

Πίτερ Μπαρνς

Φρανκ Μπάρετ

Πίτερ Μπάρντσλεϊ

Χόρας Μπλου

Χέρμπερτ Μπούργκς

Άντι Κόουλ

Τέρι Κουκ

Μπιλ Ντέιλ

Γουίν Ντέιβις

Τζον Γκίντμαν

Όουεν Χάργκριβς

Αντρέι Κανσέλκις

Μπράιαν Κιντ

Ντένις Λο

Σάμι ΜακΊλροϊ

Μπίλι Μέρεντιθ

Μπομ Μιλάρβι

Μαρκ Ρόμπινς

Χάρι Ρόουλι

Πίτερ Σμάιχελ

Κάρλος Τέβεζ

Σάντι Τέρνμπουλ

Υπάρχουν βέβαια και τρεις διαφορετικές περιπτώσεις… «προδοτών». Συγκεκριμένα υπάρχουν ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν για την μία ομάδα, αλλά σαν προπονητές επέλεξαν την αντίπαλο. Συγκεκριμένα, ο Ματ Μπάσμπι έπαιξε για οκτώ χρόνια στους «πολίτες», αλλά σαν προπονητής κάθισε στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων».

Κατά τα άλλα, οι Στιβ Κόπελ και Μαρκ Χιουζ αγωνίστηκαν με την Μάντσεστερ και προπόνησαν την Σίτι. Ο Έρνεστ Μάνγκναλ είναι ο μοναδικός προπονητής που κάθισε και στους δύο πάγκους.

Το… άδοξο τέλος του Ντένις Λο

Από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ο Ντένις Λο. Ο Σκοτσέζος επιθετικός φόρεσε για 309 φορές την φανέλα των «κόκκινων διαβόλων», σκοράροντας 171 τέρματα.

Για να κλείσει την καριέρα του, όμως, επέλεξε την Μάντσεστερ Σίτι, όπου είχε αγωνιστεί και στο παρελθόν. Στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος του 1974 η Σίτι υποδεχόταν την Γιουνάιτεντ, με τους «κόκκινους διαβόλους» να θέλουν τη νίκη για να μην υποβιβαστούν. Στο 80’ με το σκορ στο 0-0, ο Ντένις Λο με τακουνάκι, έστειλε την αγαπημένη του ομάδα στην δεύτερη κατηγορία. Εκείνο ήταν και το τελευταίο λεπτό της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Αντικαταστάθηκε άμεσα, όπως ζήτησε και έτσι τελείωσε την καριέρα του στα 34 του χρόνια.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Μία πόλη στα… δύο (video+photos)



Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved