Αστέρας κερνάει, Ξάνθη πίνει ! (photos+video)

Αστέρας κερνάει, Ξάνθη πίνει ! (photos+video)

Δύο γκολ πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης, αλλά έμεινε στο 1-1 με την Ξάνθη. Οι δύο ομάδες έχασαν πολλές ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη, με τους Ακρίτες να χάνουν δύο… γκολ στις καθυστερήσεις.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αυτογκόλ του Αργυρόπουλου και το 0-1για την Ξάνθη, ενώ ο Ράγιος στο 28’ ισοφάρισε σε 1-1. Στη συνέχεια χάθηκαν πολλές φάσεις και για τις δύο ομάδες να σκοράρουν, όμως οι Χακόμπο και Βιβιανί με τις επεμβάσεις τους δεν το επέτρεψαν. Τρίτη συνεχόμενη εντός έδρας ισοπαλία για τον Αστέρα που παραμένει χωρίς νίκη, ενώ η Ξάνθη «τσίμπησε» τον εκτός έδρας βαθμό, αν και στις καθυστερήσεις Βλαχοδήμος και Μαρσελίνιο θα μπορούσαν να της έχουν δώσει τη νίκη.

Ξεκίνημα με «δώρο» Αργυρόπουλου

Τόσο ο Αστέρας Τρίπολης όσο και η Ξάνθη ήθελαν ένα γρήγορο γκολ, όμως καμία από τις δύο δεν φαντάζονταν τέτοιο ξεκίνημα. Στην πρώτη επίθεση του αγώνα, ο Πόι έκανε τη σέντρα και ο Αργυρόπουλος στην προσπάθειά του να διώξει σε κόρνερ, έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ηταν μόλις το 20στό δευτερόλεπτο της αναμέτρησης, με τον διεθνή δεξιό μπακ να κάνει ένα ανέλπιστο δώρο στην Ξάνθη.

Αυτή η εξέλιξη «πάγωσε» το γήπεδο της Τρίπολης, ενώ για λίγα λεπτά οι Αρκάδες έμοιαζαν σαστισμένοι. Η Ξάνθη ωστόσο δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί, ενώ πριν ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε μια αναγκαστική αλλαγή, με τον Σταθάκη να αποχωρεί με θλάση και τη θέση του να παίρνει ο Μπέρτος.

Ανασύνταξη και ισοφάριση

Μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο, ο Αστέρας ανασυγκροτήθηκε, πήρε τον έλεγχο του αγώνα και πίεσε για το γκολ. Το παιχνίδι γινόταν κυρίως από τα πλάγια, με τον Ράγιος από τα αριστερά και τον Μπρέσκα από δεξιά να προσπαθούν να βρουν τον Περόνε. Η πίεση που ασκούσαν οι γηπεδούχοι ήταν ασφυκτική και στο 28’ ο Ράγιος με εξαιρετικό αριστερό σουτ στην κίνηση, μετά από έξοδο του Βιβιανί, ισοφάρισε σε 1-1.

Η Ξάνθη δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει, καθώς δεν μπόρεσε να βγει με αξιώσεις σε αντεπίθεση. Οι παίκτες του Οράσιο Γκονσάλβες, όμως, διατήρησαν την πρωτοβουλία και την κατοχή της μπάλας, απειλώντας την εστία των Ακριτών, χωρίς όμως να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία.

Ισορρόπησε το ματς η Ξάνθη

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ξάνθη έβαλε τον Ντίκα στο παιχνίδι, για να αποκτήσει η ομάδα πιο επιθετικούς προσανατολισμούς. Και όντως στο ξεκίνημα, το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο. Τα νεύρα και ο εκνευρισμός δεν έλειψαν, με τον Πουλίδο και τον Καζάκη να επιδίδονται σε κοκορομαχίες, ενώ ο Ισπανός έριξε αγκωνιά στον επιθετικό της Ξάνθης, χωρίς όμως να τον δει ο διαιτητής και να τον αποβάλει. Ο Αστέρας άγγιξε το γκολ στο 53’ με κεφαλιά του Περόνε, που έστειλε κόρνερ ο Βιβιανί. Ο Πουλίδο στη συνέχεια έπιασε αδύναμη κεφαλιά και ο Γάλλος τερματοφύλακας έδιωξε πάω στη γραμμή.

Στη συνέχεια οι Ακρίτες ανέβασαν ρυθμό, με τον Στάσιακ να μην μπορεί να νικήσει τον Χακόμπο από κοντά, ενώ στο 65’ ο Ισπανός γκολκίπερ είπε «όχι» σε πλασέ του Βασιλακάκη. Με τις εκατέρωθεν αλλαγές ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να απειλούν με μακρινά σουτ του Πόι και του Ράγιος. Στο 81’ ο Μαρσελίνιο επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Χακόμπο απέκρουσε και πάλι.

Αγγιξε τη νίκη η Ξάνθη

Οσο περνούσαν τα λεπτά, οι δύο ομάδες πάλευαν για το γκολ, με τους Βιβιανί και Χακόμπο να έχουν εξαιρετικές επεμβάσεις. Στις καθυστερήσεις ο Βλαχοδήμος αστόχησε από πλεονεκτική θέση και με τον Χακόμπο εξουδετερωμένο, ενώ λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης πλασέ του Μαρσελίνιο πέρασε δίπλα από την εστία του Αστέρα, με το 1-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό, πατώντας ΕΔΩ.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Αστέρας κερνάει, Ξάνθη πίνει ! (photos+video)



Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved