Κωστίκος στο Onsports: «Τα ντέρμπι κρίνονται στο πάθος»

Κωστίκος στο Onsports: «Τα ντέρμπι κρίνονται στο πάθος»

Άρης και ΠΑΟΚ αναμετρώνται στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, στο υπέρτατο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και ο Γιώργος Κωστίκος - ένας απ' αυτούς που έχουν πρωταγωνιστήσει σε ντέρμπι του παρελθόντος - καταθέτει μέσω του Onsports την άποψή του.

Η ώρα που οι φίλαθλοι των «αιώνιων» της Θεσσαλονίκης περίμεναν με ανυπομονησία έφτασε... Ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε ένα ματς που εκτός από βαθμολογικό ενδιαφέρον, είναι πάνω απ' όλα ματς γοήτρου!

Οι δύο ομάδες έχουν χαρίσει αλησμόνητες χαρές στους οπαδούς τους από τα μεταξύ τους ντέρμπι, όπως αλησμόνητοι θα μείνουν και οι παίκτες που έχουν γράψει το όνομά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία του «classico» της συμπρωτεύουσας.

Το Onsports επικοινώνησε με τον βετεράνο επιθετικό του ΠΑΟΚ, Γιώργο Κωστίκο, ποδοσφαιριστή που έχει «γράψει» την δική του ιστορία με τα τέρματα που έχει πετύχει στα ντέρμπι μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ.

Μας μίλησε για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη πριν από το ντέρμπι, πού θα κριθεί το αποτέλεσμα, ποια από τις δύο ομάδες βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, αλλά και ποιο παιχνίδι θα του μείνει αξέχαστο από τότε που μεσουρανούσε στα γήπεδα με τον δικέφαλο στο στήθος.

Τι μετράει σε τέτοια ντέρμπι;

«Σε τέτοιους αγώνες μετράει πάνω από όλα ο ψυχισμός του παίκτη. Αυτό παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά και το καθαρό μυαλό. Νομίζω ότι αυτά τα παιχνίδια από μόνα τους σε κάνουν είτε θέλεις είτε όχι, να έχεις διάθεση και θα τα δώσεις όλα για τη νίκη. Σε τέτοια παιχνίδια δεν υπάρχουν φαβορί».

Ποιά από τις δύο ομάδες πιστεύετε ότι βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση;

«Δεν θεωρώ ότι στα ντέρμπι κερδίζει η καλύτερη ομάδα. Παίρνει τη νίκη αυτός που το θέλει περισσότερο, αυτός που θα μπει δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, όμως είναι ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ  βρίσκεται ψηλότερα στην βαθμολογία και δεν θα έχει τόσο το άγχος των βαθμών. Ο Άρης είναι κακή αγωνιστική κατάσταση, καθώς στα τελευταία παιχνίδια δεν τα έχει καταφέρει και δυσκολεύεται στο γκολ».

Ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης με απουσίες. Πιστεύετε ότι αυτό θα επηρεάσει την ομάδα;

«Έχει όντως απουσίες, όμως έχει βάθος στον πάγκο. Έχει ποδοσφαιριστές που μπορούν να ισορροπήσουν τις απουσίες. Δεν πιστεύω ότι θα φανεί κενό από τις απουσίες».

Ποιο είναι το κλίμα στις προπονήσεις και μεταξύ των φιλάθλων πριν τα ντέρμπι;

«Στις προπονήσεις επικρατεί ένταση και ο καθένας τα δίνει όλα, για να μπορέσει να αγωνιστεί. Υπάρχουν βέβαια πολλοί ξένοι ποδοσφαιριστές αλλά και αυτοί καταλαβαίνουν την αξία τέτοιων αγώνων. Από την μεριά τους, οι φίλαθλοι ζητούν την νίκη για το γόητρο και για να κάνουν «καζούρα» στους αντιπάλους. Δεν νομίζω όμως ότι φέτος τα πράγματα είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια. Θεωρώ ότι ο κόσμος έχει πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθεί από την ομάδα του. Οι Έλληνες περνάνε δύσκολες στιγμές. Καμία σχέση με τα παλιά χρόνια, έχει σοβαρά προβλήματα η Ελλάδα».

Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Πέμπτη (20/10) την Σάμροκ για το Europa League. Πιστεύετε ότι η ομάδα θα εμφανιστεί κουρασμένη στο ντέρμπι;

«Αυτό μπορεί να λειτουργήσει και θετικά, αλλά και αρνητικά. Ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερα και συνεχή παιχνίδια στα πόδια του, σε αντίθεση με τον Άρη που θα είναι πιο ξεκούραστη ομάδα, όμως δεν έχει βρει ακόμα ρυθμό. Αυτό θα φανεί την Κυριακή στο γήπεδο».

Ποιο ντέρμπι στο «Χαριλάου» δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

«Το παιχνίδι που δεν θα ξεχάσω είναι αυτό την περίοδο 1980-81. Ο Άρης ήταν τότε και πρωτοπόρος, αλλά καταφέραμε να νικήσουμε με 1-0 με δικό μου γκολ».

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved