MotoGP Σεπάνγκ: Honda η κυρίαρχος

MotoGP Σεπάνγκ: Honda η κυρίαρχος

Οι Ντάνι Πεντρόζα, Κέισι Στόνερ και Αντρέα Ντοβισιόζο (όλοι της ομάδας Repsol Honda) ξεκινούν αύριο από την πρώτη σειρά του γκραν πρι της Μαλαισίας.

Σε προπόνηση των Repsol Honda εξελίχθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές στη Σεπάνγκ της Μαλαισίας για τον 17ο αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος των MotoGP.

Η κυριαρχία της Honda και του Πεντρόζα ήταν πολύ έντονη Ο Ισπανός, είχε μία πτώση στο πρώτο μισό της περιόδου, όμως κατάφερε και επέστρεψε με την «πληγωμένη» RC212V στο πιτ μποξ του και σε χρόνο ρεκόρ οι μηχανικοί του επισκεύασαν τις ζημιές και τον έστειλαν ξανά στην πίστα. Στον τελευταίο του γρήγορο γύρο ο Πεντρόζα σημείωσε το 2:01.462 το οποίο του εξασφάλισε τη δεύτερη φετινή του pole position.

Ο Κέισι Στόνερ κινήθηκε όπως είχε δηλώσει μετά το Φίλιπ Άϊλάντ: Μεθοδικά. Στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά δούλεψε πάνω στο set up της μοτοσικλέτας του. Στα τελευταία λεπτά πίεσε στο όριο για την pole position αλλά την έχασε για 0,029”.

Την τελευταία θέση της πρώτης σειράς έκλεισε ο Αντρέα Ντοβισιόζο με την 3η  Repsol Honda. Ο Ιταλός είχε εξαιρετικό ρυθμό και τον βελτίωσε ακόμη περισσότερο μόλις έβαλε τη μαλακότερη γόμα της Bridgestone (μπήκε και αυτός στο 2:01).

Την κυριαρχία της Honda σταμάτησε ο Κόλιν Έντουαρντς (Monster Yamaha Tech3).  Ο Τεξανός έφερε την M1 στην 4η θέση σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις σε φέτος για τον ίδιο. Πίσω από του βρέθηκε ο Μάρκο Σιμονσέλι (San Carlo Honda Gresini) ο οποίος δεν αισθάνθηκε άνετα με τη μαλακή γόμα στο πίσω λάστιχο και έμεινε μακριά από τους πρώτους. Τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης  έκλεισε ο Νίκι Χέιντεν με την εργοστασιακή Ducati.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι έμεινε στην 9η  θέση. Ο «Δόκτωρ» ήταν καλύτερος το Σάββατο, ωστόσο μία πτώση στις κατατακτήριες τον καθυστέρησε σημαντικά στο να γράψει έναν καλύτερο χρόνο και να ανέβει στην κατάταξη.

Πολύ άτυχος ήταν για μία ακόμη φορά ο Μπεν Σπις με την εργοστασιακή Yamaha. Ο «Ελμποουζ» ήρθε στη Μαλαισία τραυματίας με έντονους πόνους στα πλευρά. Μία πτώση στις κατατακτήριες ολοκλήρωσε τον «πόνο» του τριημέρου για τον Σπις ο οποίος έφυγε από την πίστα υποφέροντας. Θα δούμε στη συνέχεια αν εγκαταλείψει το τριήμερο ή θα υπομένει τους πόνους για να αγωνιστεί. Εκτός μάχης έμεινε ο Τζον Χόπκινς, ο οποίος είχε πρόβλημα στο τραυματισμένο του δάχτυλο και αποφάσισε να μην αγωνιστεί στη Μαλαισία.

Η ΣΕΙΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

1ος Ντάνι Πεντρόζα (Repsol Honda Team) 2:01,462”

2ος Κέισι Στόνερ (Repsol Honda Team) + 0.029”

3ος Αντρέα Ντοβισιόζο (Repsol Honda Team) + 0,204”

4ος Κόλιν Έντουαρντς (Monster Yamaha Tech 3) + 0,548”

5ος Μάρκο Σιμονσέλι (San Carlo Honda Gresini) +0,643”

6ος Νίκι Χέιντεν (Ducati Team) + 0,710”

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας : http://www.facebook.com/onsports



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved