Κατώτερος των περιστάσεων ο Ολυμπιακός

Κατώτερος των περιστάσεων ο Ολυμπιακός

Δείχνοντας κάκιστη εικόνα ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας από την Μπιλμπάο στην Ισπανία με 76-61 και ξεκίνησε με το… αριστερό τις επίσημες ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις - Τραγικά άστοχοι οι «ερυθρόλευκοι», τέλειωσαν τον αγώνα με 3/17 τρίποντα!

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μάρκο Μπάνιτς ο οποίος σταμάτησε στους 22 πόντους, ενώ πολύ καλή παρουσία είχαν και οι Φίσερ και Τζάκσον με 16 και 11 πόντους αντίστοιχα. Από τους «ερυθρόλευκους», ξεχώρισαν οι Γκετσεβίτσιους και Χάινς με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα, ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε ποτέ να μπει στο κλίμα του αγώνα και να απειλήσει τους γηπεδούχους.

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καθόλου καλά το παιχνίδι και με το… καλημέρα βρέθηκε πίσω στο σκορ. Η Μπιλμπάο μπήκε με μεγάλο ενθουσιασμό και πήρε ένα προβάδισμα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 18-11, με τους «ερυθρόλευκους» να μην μπορούν να αποδώσουν τα αναμενόμενα στον επιθετικό τομέα. Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου, η ελληνική ομάδα προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της, ωστόσο η Μπιλμπάο παρέμεινε συγκεντρωμένη και κράτησε το πάνω χέρι. Στο τέλος του ημιχρόνου πάντως ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μειώσει, ωστόσο ένα καλάθι του Μπάνιτς στην εκπνοή έκανε το 37-31 (σκορ ημιχρόνου).

Με το ξεκίνησε του τρίτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και μείωσε ακόμα και στο καλά, δείχνοντας πως μπορεί να επιβάλει τον ρυθμό του. Η ομάδα που βρήκε για τα καλά ρυθμό όμως ήταν η Μπιλμπάο η οποία… έχτισε μια πολύ μεγάλη διαφορά τις τάξεως των 15 πόντων (54-39, στο 28’). Το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς κατέβασε τη διαφορά, χάρη σε ένα ξέσπασμα του Κάιλ Χάινς, ωστόσο η τεχνική ποινή του δέχτηκε ο Πρίντεζης στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου στοίχησε στον Ολυμπιακό, καθώς η περίοδος ολοκληρώθηκε με 60-49 υπέρ της ισπανικής ομάδας.

Στην τελευταία περίοδο η ομάδα του Πειραιά προσπάθησε να κατεβάσει τη διαφορά, αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς η Μπιλμπάο έδειξε χαρακτήρα και παρέμεινε μπροστά στο σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν από δυνάμεις και δεν κατάφεραν σε καμία περίπτωση να απειλήσουν την Μπιλμπάο η οποία κράτησε το προβάδισμα και πήρε τη νίκη με 76-61 και το πρώτο πολύτιμο «δίποντο».

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 37-31, 60-49, 76-61.
Μπιλμπάο (Κατσικάρης): Φίσερ Τζ. 2, Τζάκσον 11 (1), Χαμπλ 2, Μπάνιτς 22 (7/9 διπ.), Μούμπρου 4, Στέβιτς, Ερβέλ, Φίσερ Ντ’Ορ 16, Λόπεθ, Βασιλειάδης 9 (2), Γκριμάου 7 (1), Μπλουμς 3 (1).
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς):  Χάινς 14, Άντιτς 4, Σπανούλης 9 (1), Χάουαρντ 2, Παπαδόπουλος 5, Γκετσεβίτσιους 15 (2), Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 2, Κατσίβελης 4.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως σας τη μετέφερε το Onsports

{coveritlive}bd7ce6c171{/coveritlive}



Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved