Βεζυρίδης: «Μετατρέψαμε… την ιστορία»

Βεζυρίδης: «Μετατρέψαμε… την ιστορία»

Ως την καλύτερη στιγμή στην καριέρα του χαρακτήρισε τη μεταγραφή του στον ΟΦΗ ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης, μιλώντας στο Onsports.

Ο Δραμινός τερματοφύλακας, έφτασε στο Ηράκλειο την εποχή των «μαύρων» σελίδων του ΟΦΗ, ωστόσο, πλέον μπορεί να υπερηφανεύεται για την επιλογή του, αφού… ανταμείφθηκε με την επιστροφή της ομάδας στη Super League.

Ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, φορώντας την φανέλα της Δόξας Δράμας, του Αθηναϊκού, του Εθνικού, της Κέρκυρας, του Πανσερραϊκού, του Ολυμπιακού Βόλου και μίας από τις σωστότερες, όπως εξελίχθηκε, επιλογής, αυτής του ΟΦΗ.

- Όταν ξεκίνησες, φανταζόσουν πως θα φτάσεις μέχρι εδώ;

«Από την αρχή, πριν περίπου τρία χρόνια, όταν μου έγινε το πρώτο «φλερτ», ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον για μένα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ομάδα στην καριέρα μου, στην οποία κατάφερα να παίξω. Το χρονικό σημείο που ήρθα, ήταν οι πιο δύσκολες και μαύρες σελίδες του ΟΦΗ, αλλά από την άλλη, μου δόθηκε η ευκαιρία, με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει αυτόν τον καιρό, να καταφέρουμε να φτάσουμε την ομάδα στη Super League και αυτομάτως από αρνητική ιστορία να την μετατρέψουμε πάλι σε θετική».

- Τι σε είχε κάνει να πεις το ναι;

«Ο ΟΦΗ, όπως είπα, είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και σίγουρα ήταν μία πρόκληση για μένα. Έστω και σε… προχωρημένη ηλικία, μου δόθηκε η ευκαιρία και δεν ήθελα να την αφήσω ανεκμετάλλευτη. Για αυτό προσπαθώ εδώ και τρία χρόνια σε κάθε παιχνίδι να δείχνω αυτό που πρέπει, για να δικαιολογήσω την παρουσία μου στον ΟΦΗ».

- Ο κόσμος του ΟΦΗ, αποτελεί μεγάλο όπλο για την ομάδα;

«Φυσικά είναι μεγάλο όπλο για την ομάδα και κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές. Μας γεμίζει άγχος και πίεση αλλά πρέπει να το λάβουμε υπόψη από την αρχή και μαθαίνουμε να ζούμε με αυτό. Η βοήθεια του όμως είναι σημαντική από όλες τις πλευρές. Στον ΟΦΗ εξάλλου, υπάρχουν άνθρωποι που προέρχονται από οπαδούς και προσπαθούν να φέρουν εις πέρας τα προβλήματα της ομάδας».

- Θέλεις να μιλήσουμε για το περσινό παιχνίδι με τα Γιάννενα, όταν σου επιτέθηκε οπαδός;

«Έχω πει πολλά για αυτό το παιχνίδι, με είχε κουράσει ό,τι έγινε εκείνο το διάστημα. Το κακό είναι ότι συνεχίστηκαν σε πολλά παιχνίδια στη Super League ανάλογα περιστατικά και όχι μόνο δεν βελτιώθηκε η κατάσταση αλλά έγιναν χειρότερα τα πράγματα. Υπήρχε πρόταση από τον ΠΣΑΠ κάποια στιγμή, ότι πρέπει οι ποδοσφαιριστές ανεξαρτήτου ομάδας σε ένα τέτοιο συμβάν, να αποχωρούν από το παιχνίδι. Αυτό με φέρνει αντίθετο. Γιατί να πέφτει το μπαλάκι στον ποδοσφαιριστή, όταν υπάρχουν οι νόμοι; Αν και δεν υπάρχουν τόσο αυστηροί, μπορούν να γίνουν και να δίνουν τη δυνατότητα στο διαιτητή να διακόπτει το παιχνίδι, αλλά και σε μικρότερα παραπτώματα να μην εμπλέκεται ο ποδοσφαιριστής. Να έχουμε ισάξια πρωταθλήματα με άλλες χώρες».

- Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Πιστεύω ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αλλά πρέπει πρώτα να τελειώσει η κάθαρση που ξεκίνησε στο κομμάτι του παράγοντα και όλα τα άλλα θα γίνουν πολύ πιο εύκολα».



Τσάμπι Αλόνσο: Μένει στη Λεβερκούζεν και την επόμενη σεζόν
Τσάμπι Αλόνσο: Μένει στη Λεβερκούζεν και την επόμενη σεζόν
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved