Η «σταχτοπούτα» Αγία Παρασκευή!

Η «σταχτοπούτα» Αγία Παρασκευή!

Ο ιστορικός σύλλογος του ΑΟ Αγίας Παρασκευής, ιδρύθηκε το 1931 και την περίοδο 2008-2009 ξεκίνησε προσπάθεια για την δημιουργία γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας.

Την περίοδο 2010-2011 συμμετείχε για πρώτη φορά στη Γ’ κατηγορία του γυναικείου πρωταθλήματος πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις και εντυπωσιάζοντας τους ανθρώπους του χώρου ως νεοσύστατη ομάδα.

Ο Γιάννης Γιαννόγλου, προπονητής της ομάδας βρίσκεται στο πάγκο από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της και συνεχίζει μέχρι σήμερα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Ο 44χρονος τεχνικός των Βορείων Προαστίων έχει την εμπιστοσύνη της διοίκησης και συνεχίζει αυτή την όμορφη προσπάθεια. Η Αγία Παρασκευή «δουλεύοντας» με νεαρά κορίτσια κατάφερε από την πρώτη της συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας του γυναικείου πρωταθλήματος να κερδίσει την συμπάθεια και το σεβασμό όλων των αντιπάλων, για την καλή ομάδα που έχει δημιουργήσει, για το ήθος με το οποίο αγωνίζεται αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης.

Οι κοπέλες του Γιάννη Γιαννόγλου, αρχικά με την βοήθεια της Λίτσας Κουφολούκα (Γενικός Αρχηγός Γυναικείου) αλλά και του μέλους της διοίκησης Δημήτρη Καφατάκη, οι οποίοι πίστεψαν και στήριξαν αυτή την νέα προσπάθεια και στη φετινή χρονιά με την υποστήριξη της τωρινής διοίκησης του κ. Μανιάτη αλλά και την στήριξη του κ. Τζώρτζη (Γενικός αρχηγός ΑΟ Αγίας Παρασκευής), αλλά και την αμέριστη βοήθεια των γονέων και φίλων της ομάδας από την κερκίδα, κατάφεραν από την πρώτη συμμετοχή της ομάδας στα επίσημα πρωταθλήματα της ΕΠΟ, να τερματίσουν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο, διεκδικώντας με αξιώσεις την άνοδο από τον Ήφαιστο Περιστερίου.

Ο ΑΟ Αγίας Παρασκευής κατάφερε τελικά να κατακτήσει την άνοδο στην Β’ κατηγορία του γυναικείου πρωταθλήματος, μετά τη νίκη με 3-1 σε αγώνα μπαράζ με αντίπαλο την Άρτα που διεξήχθη στην Πάτρα, μεταξύ των δευτεραθλητών της Γ’ κατηγορίας.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι πέντε παίκτριες της ομάδας (Λόλη Βάσω, Κορομπίλια Ντίνα, Μπάδα Πόπη, Ντάβου Έλενα και Αραπάκου Ηλέκτρα ) κλήθηκαν από τον ομοσπονδιακό προπονητή Βαγγέλη Κουτσάκη και συμμετείχαν σε προπονήσεις της Εθνικής Ομάδας Νεανίδων - Κορασίδων.

Μάλιστα, η Βάσω Λόλη κλήθηκε στην επίσημη αποστολή και συμμετείχε με την Εθνική ομάδα στους αγώνες για τα προκριματικά του ευρωπαικού πρωταθλήματος μαζί με την Σοφία Παρμαξή, η οποία αγωνιζόταν με τα χρώματα της Αγίας Παρασκευής μέχρι και τη χρονιά που μας πέρασε.

Ένα ακόμα θετικό της ομάδας είναι ότι ομάδες ανώτερων κατηγοριών ζήτησαν την περίοδο των μεταγραφών παίκτριες για μεταγραφή ωστόσο οι άνθρωποι της ομάδας διατήρησαν στο δυναμικό του συλλόγου όλες τις κοπέλες.

Η προσπάθεια του προπονητή αλλά και των ανθρώπων της διοίκησης που πιστεύουν στις ικανότητες και στο ταλέντο των κοριτσιών είναι να δώσουν στα νεαρά κορίτσια την ευκαιρία να αθληθούν, να συμμετέχουν διασκεδάζοντας στο άθλημα του ποδοσφαίρου, να μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου αλλά και να διεκδικήσουν νίκες και επιτυχίες.

Η ομάδα της Αγίας Παρασκευής δεν πραγματοποιεί μεταγραφές έμπειρων παικτριών από άλλες ομάδες αλλά δίνει ευκαιρίες στις νέες κοπέλες να ενταχθούν σε μια… όμορφη οικογένεια, να δουλέψουν και να αναδείξουν τις αρετές τους.

Η SANTA -προσωνύμιο της Αγίας Παρασκευής- μετά από μια δυνατή προετοιμασία 6 εβδομάδων με καθημερινές προπονήσεις αλλά και με την προσπάθεια και την πίστη που δείχνουν οι κοπέλες είναι έτοιμη για την πρώτη της συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και θα διεκδικήσει με πείσμα ό,τι πραγματικά της αξίζει.

Η ομάδα έχει μέσο όρο ηλικίας τα 16,8 χρόνια και ουσιαστικά «χτίζεται» σε βάθος χρόνου τεσσάρων ετών, χωρίς να έχει να ζηλέψει κάτι από τις δυνατές ομάδες της Α’ Εθνικής. Στόχος του προπονητή και των παικτριών είναι να δουν την ομάδα τους στην Α’ Εθνική και γνωρίζουν ότι με επιμονή, υπομονή, θέληση, πίστη αλλά κυρίως πολλή δουλειά στην προπόνηση, ο στόχος είναι εφικτός.

Ο χρόνος είναι σύμμαχός τους και όσοι παρακολουθούν από κοντά τις προσπάθειές τους είναι πεπεισμένοι ότι θα τα καταφέρουν.

Φιλικοί Αγώνες περιόδου 2011-2012:

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  2-2

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ  1-2

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  6-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΟΥ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  3-3

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  8-0

ΑΒΑΝΤΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  στις 30/10/2011

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ  ΑΡΤΑ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1-3

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved