Πτήση πρόκρισης  με τα «φτερά» του Βιεϊρίνια! (video+photos)

Πτήση πρόκρισης με τα «φτερά» του Βιεϊρίνια! (video+photos)

Ανοιξε ο δρόμος για την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους «32» του Europa League. Με πρωταγωνιστή τον συνήθη – ύποπτο Αντελίνο Βιεϊρίνια (ανέλαβε ξανά μετά από ένα μικρό διάλλειμα τον ρόλο του εκτελεστή) ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 2-1 των Σάμροκ Ρόβερς στην Τούμπα και αναρριχήθηκε στην δεύτερη προνομιούχο θέση του ομίλου του, εκμεταλλευόμενος την ήττα της Ρούμπιν Καζάν από την Τότεναμ στο Λονδίνο.

Το παιχνίδι δεν σηκώνει ιδιαίτερης κριτικής και αναλύσεων παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ πήγαν προς στιγμή να κάνουν τα εύκολα δύσκολα. Η ελληνική ομάδα καθάρισε την… μπουγάδα, για τρεις απλούς λόγους. α) γιατί έχει καλύτερη ομάδα από τους Ιρλανδούς β) γιατί διαθέτει καλύτερο ρόστερ παρά το «φουσκωμένο» απουσιολόγιο που στέρησε από τον Λάσλο Μπόλονι τις υπηρεσίες πολλών βασικών παικτών γ) γιατί ο Αντελίνο Βιεϊρίνια θυμήθηκε την τέχνη του γκολ, βγάζοντας τα κάστανα από την φωτιά στην οποία σιγοψήνονταν η Τούμπα, μετά την ισοφάριση της Σάμροκ στο ξεκίνημα της επανάληψης. Τόσο… απλά είναι τα πράγματα.

Παρεμπιπτόντως, να θυμίσουμε πως το τελευταίο γκολ του Βιεϊρίνια είχε καταγραφεί στο ημερολόγιο στις 25 Σεπτεμβρίου στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Ακολούθησαν τρία «άκαπνα» παιχνίδια με Ρούμπιν Καζάν, Ολυμπιακό και ΟΦΗ, ώσπου ο Πορτογάλος ενεργοποίησε ξανά το όπλο του…

Το «τρίποντο» ανοίξε το δρόμο στον ΠΑΟΚ για τους «32» του θεσμού και τον στέλνει με άλλον... αέρα στην «μητέρα των μαχών» όπως χαρακτηρίζεται στην Θεσσαλονίκη, το κλασικό ντέρμπι με τον Αρη.

Με πρωταγωνιστή τον Κοστίν Λάζαρ ο ΠΑΟΚ «ξεκλείδωσε» νωρίς την άμυνα των φιλοξενούμενων. Ο Ρουμάνος μέσος επανεμφανίστηκε στην ενδεκάδα του Δικεφάλου – έπειτα από μεγάλο διάστημα απουσίας - και φάνηκε ιδιαίτερα κεφάτος στις κινήσεις του, σπεύδοντας μάλιστα να αφιερώσει το όμορφο γκολ με δυνατό ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή στον Λάσλο Μπόλονι.

Οσοι περίμεναν πως το γκολ του Λάζαρ θα λύσει τα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ και θα τους κάνει να ανεβάσουν ταχύτητα, έπεσαν έξω. Οι γηπεδούχοι κινήθηκαν σε χαμηλές στροφές, παρά τον ενθουσιασμό που έβγαζαν στο παιχνίδι τους οι Λάζαρ και Βιεϊρίνια, την ώρα που η… επιδημία των τραυματισμών «χτύπησε» τους Θεσσαλονικείς σε ένα ακόμη φετινό παιχνίδι. Ο Λίνο έφυγε τραυματίας από το γήπεδο, ο Σνάουτσνερ πήρε την θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Μπόλονι μάλλον θα αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά να ζητήσει αύριο κιόλας ένα ευχέλαιο για να ξορκίσει το… κακό το μάτι!

Και μιας περί οφθαλμών ο λόγος, ο ρέφερι της αναμέτρησης Ασούμα από την Φινλανδία έκλεισε τα μάτια σε ανατροπή - μαρς του Λάζαρ από τον Ομαν στο 41΄. Συμβαίνουν αυτά...

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το β΄ημίχρονο για τον ΠΑΟΚ. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των γηπεδούχων (Μαλεζάς, Τσιρίλο) «ξεχάστηκε» στα αποδυτήρια και ο Σέπαρντ σαν σε προπόνηση ισοφάρισε(1-1) με κεφαλιά και «πάγωσε» την Τούμπα στο 49΄.

Ηταν στραβό το κλήμα το΄φαγε και ο γάιδαρος για τον Δικέφαλο, δέκα λεπτά αργότερα με την αναγκαστική αλλαγή του Αθανασιάδη. Ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ τραυματίστηκε έπειτα από χτύπημα που δέχτηκε και έδωσε την θέση του στον Γεωργιάδη, ο οποίος έλαβε θέση στο δεξί φτερό, με τον Σαλπιγγίδη να μετακινείται στην κορυφή της επίθεσης.

Και ενώ οι γηπεδούχοι είχαν να ξεπεράσουν εκτός από τον σοκ της ισοφάρισης και την δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, ο Βιεϊρίνια θυμήθηκε τον τρόπο να κουνάει τα δίχτυα και ζέστανε την ατμόσφαιρα. Με μια από τις γνωστές πιρουέτες του ο Πορτογάλος «άδειασε» την άμυνα των Ιρλαλδών, με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα «συστημένη» στο… πλεχτό (2-1) και έτσι αποκατέστησε την τάξη στο 63΄.

Κάπου εκεί, η «σεμνή τελετή» έλαβε ουσιαστικά τέλος. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαφύλαξαν ως κόρη οφθαλμού το υπέρ τους σκορ, χωρίς να απειληθούν ενώ έκαναν παράλληλα συντήρηση δυνάμεων ενόψει της επικείμενης επίσκεψης στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Υβριστικά συνθήματα κατά του πρωθυπουργού!

Στον επίλογο, αξίζει να σημειώσουμε ότι εκτός από τα συνθήματα κατά του συμπολίτη Αρη (με φόντο το El Clasico της Θεσσαλονίκης), οι οπαδοί του ΠΑΟΚ εκτόξευσαν πολλά «γαλλικά» κατά του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα πατώντας ΕΔΩ.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Πτήση πρόκρισης με τα «φτερά» του Βιεϊρίνια! (video+photos)



ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved