Ο Κρις Πφάιφερ μιλά στο Onsports (videos+photos)

Ο Κρις Πφάιφερ μιλά στο Onsports (videos+photos)

Με την ευκαιρία του 3ου BMW Biker Meeting, που διοργάνωσε BMW Motorrad Hellas συναντήσαμε και κουβεντιάσαμε με τον Κρις Πφάιφερ.

Ανέβηκε για πρώτη φορά σε μοτοσικλέτα όταν ήταν 5 ετών. Έχει 1 ρεκόρ Guinness, 4 παγκόσμιους και 4 ευρωπαϊκούς τίτλους στο Stunt Riding. Κυρίες και κύριοι: Υποδεχτείτε τον Κρις Πφάιφερ.

Τα μεγάφωνα αναγγέλλουν το όνομά του. Η μυρωδιά από το καμένο λάστιχο του burn out που κάνει είναι έντονη. Εκείνος εμφανίζεται στον ένα τροχό της μοτοσικλέτας (τον εμπρός ή τον πίσω δεν έχει σημασία) και τα χειροκροτήματα σκεπάζουν τον ήχο του κινητήρα.  Το show ξεκινά…
Από το 1996 μέχρι σήμερα, ο κος Πφάιφερ έχει θέσει νέα δεδομένα για το stunt riding, καταρρίπτοντας ρεκόρ και κατακτώντας τίτλους, πάνω σε trial, enduro και street μοτοσικλέτες. 

Τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του δύσκολα μπορεί να τις απαριθμήσει κανείς. Ίσως η μεγαλύτερη να είναι το ρεκόρ Guinness, το 1997, όταν πέρασε πάνω από 33 άτομα στη σειρά, σε ένα ριψοκίνδυνο άλμα χωρίς ράμπα! Ή ακόμη το 2006, όταν έχοντας εξασκηθεί μόνο δύο μήνες με την καινούρια BMW F800S κατάφερε να βγει πρώτος στο πρωτάθλημα «Stuntwars» στη Φλόριντα, αλλά και να πάρει τον τίτλο του 1ου Ευρωπαίου πρωταθλητή. Όσο εντυπωσιακός είναι όταν οδηγεί, άλλο τόσο είναι όταν μιλά. Παθιάζεται, χειρονομεί, σου δείχνει πως ό,τι κάνει το ζει πραγματικά. Κάνει χιούμορ, είναι απόλυτα κατανοητός και… γυαλίζουν τα μάτια του όταν μιλά για show. Παρατηρώ τα χέρια του. Είναι γεμάτα σημάδια. Οι πτώσεις δεν τον απασχολούν αφού, όπως λέει,  προσέχει και δεν… ρισκάρει (με τα δικά του μέτρα και σταθμά). Ένας  τραυματισμός μπορεί να τον αφήσει εκτός προγράμματος για πολύ καιρό και έχει «κλεισμένα» shows για κάθε Σαββατοκύριακο για όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

«Δεν πιέζω και δεν κάνω κάτι παρακινδυνευμένο, δε θέλω να χτυπήσω και να χαλάσω την εικόνα του show. Δεν μου αρέσει όπως αντιλαμβάνονται τα stunt shows στις ΗΠΑ. Κάνουν ό,τι πιο δύσκολο φανταστούν. Είναι εντυπωσιακό αλλά παράλογα επικίνδυνο. Καταπονούν τις μοτοσικλέτες και μετά τις πετούν, εμένα αυτό δεν μου αρέσει».

Είναι χαμηλών τόνων, τόσο που ενώ έχει εισάγει δικά του tricks στο άθλημα δεν έχουν το όνομά του. «Γιατί να τα ονομάσω;», ρωτά «αφού κάποιος θα το κάνει καλύτερα με περισσότερες παραλλαγές». 

Πιστεύει πως η επανάσταση στον χώρο των shows έγινε πριν από 5 χρόνια. Τώρα η Ευρώπη αντιμετωπίζει τα Stuntwars» σαν … αθλητικά γεγονότα και τα έβγαλε από το περιθώριο.

«Ξεκίνησα να κάνω άλματα και «κόλπα» όταν ήμουν 23 ετών. Οδηγούσα μία μοτοσικλέτα trial στο Μόναχο, όπου σπούδαζα. Το έκανα επειδή με ξεκούραζε. Στο Μόναχο δεν υπάρχουν λόφοι ή φυσικά εμπόδια έτσι μπήκα σε μία πλατεία και μετά σε ένα skaters park. Ένα κόλπο δεν είναι ποτέ εύκολο, γίνεται στη συνέχεια.

Φαντάζομαι πρώτα τι θέλω να κάνω, το «φτιάχνω» στο μυαλό μου και μετά το εκτελώ. Έχω πολύ καλή προσαρμογή στις μοτοσικλέτες και τις συνθήκες. 
Δεν φοβάται σχεδόν τίποτε, όμως τα απρόοπτα μπορεί να τον τρομάξουν: «στο show στην Πολωνία  είχαν περιστρεφόμενα φώτα. Ενα απ' αυτά καθώς γύριζε, φώτισε έντονα μπροστά στο πρόσωπό μου. Έχασα την αυτοσυγκέντρωσή μου και την ισορροπία μου παραλίγο να πέσω. Ζήτησα να τα σταματήσουν. Το έκαναν και λίγο μετά το άρχισαν ξανά. Έπρεπε να αλλάξω την εκτέλεση του show και αυτό έκανα. Δεν το κατάλαβαν ποτέ…».

Όμως τι ρόλο έχει στη ζωή του ο κινηματογράφος; «Τον δεύτερο» απαντά και γελά. Ποτέ δε φαντάστηκα πως ένα φιλμ θα με κάνει αναγνωρίσιμο. Πολλοί είναι αυτοί που με αναγνωρίζουν αλλά αυτό δεν είναι το πρώτο μου μέλημα. Η δουλειά στο σινεμά είναι επίπονη, καθώς οι σκηνοθέτες έχουν στο μυαλό τους πράγματα που κάποιες φορές είναι αδύνατα και άλλες φορές πολύ απλά. Επίσης, τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς. Για παράδειγμα η νέα ταινία του James Bond, την οποία γυρίσαμε στην Ινδία. Αρχικά με έβαλαν να οδηγήσω τη μοτοσικλέτα πάνω σε ένα τρένο που κινούταν αντίθετα και το οποίο ήταν γεμάτο κόσμο. Μία εβδομάδα μετά επαναλάβαμε το γύρισμα χωρίς κόσμο γιατί μας είπαν πως οι ινδικές αρχές δεν το ενέκριναν και θα ξεκινούσαν δικαστική διαδικασία».

Τι σκέφτεται πριν βγει για το show του; «Τη σειρά των tricks, το κοινό και την ασφάλειά μου. Είναι η οικογένειά μου που με περιμένει και δεν θέλω να πάθω κάτι κακό».

Όνομα: Κρις  «CP» Πφάιφερ

Τόπος κατοικίας: Χάλμπλεχ / Βαυαρία / Γερμανία

Ημερομηνία Γέννησης: 20/ 04/1970 στην πόλη  Σόνγκαου στη Γερμανία

Πρώτη μοτοσικλέτα: 5 ετών

Επάγγελμα: Αναβάτης Μοτοσικλετών

Ειδικότητα: Stunting, Freeriding

Μόρφωση: Κολέγιο με ειδίκευση στα σπορ και τη Βιολογία.

Οικογενειακή κατάσταση: Παντρεμένος με την Ρενέιτ.Έχει τρία παιδιά: Την Πία, την Αμελί και τον Χάινς. 

Χόμπι: Φριράιντινγκ με σκι, μάουντενμπάικ, Εντούρο και Τράιαλ.

Τίτλοι

4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο Stunt Riding 2003, 2007, 2008, 2009

4 φορές πανευρωπαϊκός πρωταθλητής στο Stunt Riding 2004, 2006, 2007, 2008

Νικητής στο Stuntwars 2006

4 φορές νικητής στο Erzberg Rodeo, Enduro, 1996, 1997, 2000, 2004

Νικητής  Eurosport Offroad Challenge 1996

Πρωταθλητής στο Γερμανικό πρωτάθλημα Trial-Pokal 1988

Πρωταθλητής στο Γερμανικό πρωτάθλημα Trial-Junior 1985

Ρεκόρ: Longjump (bunny hop) άλμα χωρίς ράμπα πάνω από 33 άτομα

Μοτοσικλέτες: BMW F 800 R

Enduro: BMW G 450 X

Trial: Beta Evo 300 4T

Σύνθημα ζωής: The more you sleep, the more tired you are! (Όσο κοιμάσαι τόσο περισσότερο κουράζεσαι).

Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος / BMW (μοτοσικλέτες)

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας: http://www.facebook.com/onsports.



Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved