H πρώτη πτήση για το 7ο

H πρώτη πτήση για το 7ο

Εντυπωσιακός ήταν ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα του στην Ευρωλίγκα, στέλνοντας με το… καλημέρα μήνυμα στους ανταγωνιστές του πως η διαδρομή για το 7ο ευρωπαϊκό μόλις τώρα άρχισε.

Καθοδηγούμενος από την τετράδα των Διαμαντίδη, Σάτο, Γιασικεβίτσιους και Σμιθ έκαμψε την -μέχρι το δεύτερο δεκάλεπτο- αντίσταση της Μάλαγα, νικώντας την με 98-77 στο ΟΑΚΑ, δείχνοντας πως και φέτος θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, υπερασπιζόμενος το στέμμα του. Έτσι, επιβεβαίωσε όλους όσοι τον θέλουν φαβορί για την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης και την κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού τίτλου του. Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεπέρασε σχετικά γρήγορα και σίγουρα εντελώς ανώδυνα το άγχος της πρεμιέρας, αλλά και τα πολλά προβλήματά του, αποδεικνύοντας πως τίποτα δεν μπορεί να το σταματήσει.

Με το Στίβεν Σμιθ να παίρνει πρωτοβουλίες στο σκοράρισμα, ο Παναθηναϊκός δεν άργησε να πάρει τα ηνία του σημερινού (20/10) αγώνα. Ο Μπέρνι Ροντρίγκεθ ήταν μπλοκαρισμένος από το Δημήτρη Διαμαντίδη κι έτσι το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προηγήθηκε 13-8 στο πρώτο πεντάλεπτο. Με γκολ-φάουλ του Σμιθ και τρίποντο του Ρομέιν Σάτο, μάλιστα, οι γηπεδούχοι έδωσαν στη διαφορά τη μεγαλύτερη τιμή της στο 7’ (21-10). Μοναδική απειλή για το καλάθι του Παναθηναϊκού στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν ο πανύψηλος Σινάνοβιτς, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να μη δυσκολεύονται να κλείσουν την πρώτη περίοδο με διαφορά ασφαλείας 9 πόντων (25-16).

Η Μάλαγα βρήκε λύσεις διά χειρός Ρόουλαντ και Γκαρμπαχόθα και στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου μείωσε σε 29-26. Η τριάδα των Διαμαντίδη, Καλάθη και Γιασικεβίτσιους, όμως, δήλωσε παρούσα κι έτσι οι γηπεδούχοι ανέβασαν εκ νέου τη διαφορά στους 10 πόντους (36-26) στο 14ο λεπτό. Ο Κώστας Καϊμακόγλου ήρθε να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα, ενώ παράλληλα περιόρισε τη δράση του Χόρχε Γκαρμπαχόθα, τη στιγμή που ο Διαμαντίδης συνέχιζε το κρεσέντο του στο σκοράρισμα, φτάνοντας τους 12 πόντους. Με καλάθια του Πέριτς η Μάλαγα διατηρήθηκε κοντά στο σκορ, για να οδηγηθούμε στο 52-49 του ημιχρόνου.

Οι Ρομέιν Σάτο και Στίβεν Σμιθ μπήκαν ορεξάτοι και στην επανάληψη και με δικά τους καλάθια έκοψαν τη φορά στη Μάλαγα, που είχε μειώσει ακόμη και στον πόντο (52-51), εκμεταλλευόμενη τα λογικά κενά διαστήματα του Παναθηναϊκού μόλις στον πρώτο φετινό δυνατό αγώνα του. Οι δυο τους, μαζί με το Διαμαντίδη, συνέθεσαν ασυναγώνιστη τριάδα και οδήγησαν εκ του ασφαλούς την ομάδα τους στο 67-53 στο 25ο λεπτό. Ουσιαστικά, το… νερό είχε μπει στο αυλάκι για το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω του και με «όπλο» τις πολύ καλές επιθετικές επιλογές του, αλλά και τη βελτίωση που έδειξε στην άμυνα, έφθασε με άνεση στην κατάκτηση του ροζ φύλλου με 98-77.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που αποθεώθηκε στην επίσημη επιστροφή του στους πρωταθλητές Ευρώπης, έδωσε το δικό του σόου, ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης με άψογα ποσοστά ευστοχίας (4/5 διίποντα, 3/3 τρίποντα) αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 17 πόντους.

Διαιτητές: Ζιεμπλίκι, Βικλίκι, Βοζίνοβιτς.
Δεκάλεπτα: 25-16, 52-49, 77-61, 98-77.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 10, Μπατίστ, Λόγκαν 4, Σάτο 16 (2), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 17 (3), Βουγιούκας 3, Νικ Καλάθης 12 (1), Κυρίτσης, Σμιθ 13 (2), Καϊμακόγλου 13 (3), Γιασικεβίτσιους 10 (1).
Μάλαγα (Ματέο): Ροντρίγκεζ 5 (1), Ρόουλαντ 10, Βάλτερς 13 (2), Πέριτς 13, Ντάρντεν 7, Γκαρμπαχόσα 7 (1), Φρίλαντ 5, Ζόριτς 4, Σινάνοβιτς 11, Μπλάνκο 2.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports...

{coveritlive}6e569d281e{/coveritlive}

H πρώτη πτήση για το 7ο



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved