Μπορεί χωρίς τον «Πιντουρίκιο»;

Μπορεί χωρίς τον «Πιντουρίκιο»;

Η είδηση της αποχώρησης του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο από την Γιουβέντους στο τέλος της σεζόν, βάζει σε νέα διάσταση την ομάδα του Τορίνο.

Όταν ο Αντρέα Ανιέλι μετέφερε τα νέα στους φίλους της Γιουβέντους ότι το επόμενο καλοκαίρι ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο θα αποχωρήσει από την ομάδα, οι αντιδράσεις ήταν πάρα πολλές σε ολόκληρη την Ιταλία.

Η μεγαλύτερη ομάδα της πόλης, αναμένεται να χάσει το μεγαλύτερό της είδωλο, τον ήρωα της και το σύμβολό της. Με την απόφαση να τελειώσουν οι μέρες του αρχηγού της ομάδας στο Βιβόνο, η διοίκηση πρέπει πλέον να προετοιμάσει την ομάδα στο να περάσει στην ζωή χωρίς τον «Πιντουρίκιο». Η απορία που μένει βέβαια είναι η εξής: «Μπορεί να ζήσει η Γιουβέντους χωρίς τον Ντελ Πιέρο»;

Μετά από δύο δεκαετίες στην ομάδα με πολλά χατ-τρικ, ηρωικές εμφανίσεις στο Champions League και αρκετές εντυπωσιακές… σόλο εμφανίσεις, όλα θα τελειώσουν στις 13 Μαΐου στην αναμέτρηση με την Αταλάντα στο «Γιουβέντους Στάντιουμ». Κάτι λιγότερο από μία γιορτή στο συγκεκριμένο παιχνίδι για να λάβει ο «Μέγας Αλέξανδρος» τις… τιμές που του αξίζουν θα είναι σκάνδαλο, με τους οπαδούς της ομάδας να ελπίζουν να αποχωρήσει με ακόμα ένα πρωτάθλημα στα χέρια.

Στο… μυαλό του Ντελ Πιέρο

Την ίδια ώρα ο Ντελ Πιέρο έχει μπροστά του περίπου επτά μήνες για να αποφασίσει το επόμενό του βήμα. Όταν θα γιορτάσει τα 37α γενέθλιά του τον επόμενο μήνα, θα είναι ακόμα παίκτης της Γιουβέντους και σίγουρα θα αναρωτηθεί αν σε έναν χρόνο από τότε θα εξακολουθεί να παίζει ποδόσφαιρο.

Μπορεί ο Ντελ Πιέρο να είχε 14 συμμετοχές με την Πάντοβα πριν επιλέξει την «Γηραιά Κυρία» ωστόσο σίγουρα θεωρείται από τους ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει μόλις μία φανέλα στην καριέρα τους. Έτσι γίνεται πολύ δύσκολο, ακόμα και για τον ίδιο να φορέσει μία διαφορετική φανέλα από αυτή των «μπιανκονέρι».

Σε ό,τι αφορά την Γιουβέντους, η απόφαση αυτή δεν ήταν πολύ δύσκολη. Με τον Ντελ Πιέρο να βλέπει από τον πάγκο τα περισσότερο παιχνίδια το μόνο που μπορούν να κερδίσουν οι διοικούντες είναι το μεγάλο συμβόλαιο που κάνει... φτερά από τους λογαριασμούς τους κάθε χρόνο.

Κατά τα άλλα η απουσία του θα σημάνει και τέλος εποχής. Είναι προτιμότερο η Γιουβέντους να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα η ομάδα, ή απλά να έχει έναν ποδοσφαιριστή που δεν θα μπορεί να βοηθάει όσο παλαιότερα;

Αρκετοί άνθρωποι που στο παρελθόν βρισκόντουσαν στην οικογένεια της Γιουβέντους είναι κατά της συγκεκριμένης απόφασης, όπως είναι ο Λουτσιάνο Μότζι. Όπως είπε ο ίδιος για να ανακοινωθεί κάτι τέτοιο θα έπρεπε να περιμένει η διοίκηση μέχρι τους τελευταίους μήνες της σεζόν, καθώς οι οπαδοί θα αποπροσανατολιστούν από τον μοναδικό στόχο που είναι η κατάκτηση του τίτλου. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει, τότε οι αντιδράσεις θα είναι ακόμα μεγαλύτερες από τους «τιφόζι» της «Κυρίας».

Αυτό που… τρομάζει περισσότερο είναι η αποκλειστικότητα. Με τον Ντελ Πιέρο να ακούγεται ήδη στα ρεπορτάζ της Μίλαν, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα, οι φίλοι της ομάδας δεν θα έχουν να λένε ότι ήταν οι μοναδικοί που θαύμασαν τις… ζωγραφιές του «Πιντουρίκιο». Άλλες φήμες αναφέρουν ότι ο «Μέγας Αλέξανδρος» θα παραμείνει στην Γιουβέντους από άλλο πόστο, όπως συνέβη με τον Τζιανλούκα Πεσότο και τον Πάβελ Νέντβεντ. Αλλιώς μπορεί να αναλάβει και χρέη συμβούλου, όπως ο Ζινεντίν Ζιντάν στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Αν στο μυαλό του Ντελ Πιέρο όμως επικρατεί η άποψη ότι μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο ακόμα περισσότερο από τους επτά μήνες, τότε η Μίλαν θα κάνει την κίνησή της, αλλά είναι αμφίβολο αν ο 36χρονος μεσοεπιθετικός θα την δεχτεί. Το… status του στην Γιουβέντους τον έχει εξελίξει σε έναν θρύλο για την ομάδα και μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να τον απομυθοποιήσει σαν παίκτη.

Ο Ντελ Πιέρο σε αριθμούς

682 εμφανίσεις με την φανέλα της Γιουβέντους σε όλες τις διοργανώσεις έχει μέχρι στιγμής ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

285 είναι τα γκολ που σημείωσε σε όλες τις διοργανώσεις με την Γιουβέντους.

19 συνεχόμενες σεζόν φόρεσε την φανέλα της Γιουβέντους ο Ντελ Πιέρο που αποτελεί και ρεκόρ στον σύλλογο.

10 συνεχόμενες χρονιές σαν αρχηγός της ομάδας μετράει ο Ντελ Πιέρο, που ξεπέρασε το ρεκόρ του τωρινού προπονητή του, Αντόνιο Κόντε.

3 διαφορετικά γήπεδα της Γιουβέντους είδαν ως αρχηγό τον Ντελ Πιέρο. Πρόκειται για το «Ντέλε Άλπι» το «Ολίμπικο» του Τορίνο και το «Γιουβέντους Στάντιουμ». Ρεκόρ που δεν είναι δυνατόν να ξεπεραστεί, καθώς μόλις χτίστηκε το νέο γήπεδο της ομάδας.

Δείτε την σελίδα του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο στο Onsports.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Μπορεί χωρίς τον «Πιντουρίκιο»;



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved