Κατοστάρησε ο Μουρίνιο

Κατοστάρησε ο Μουρίνιο

Ο Ζοζέ Μουρίνιο συμπλήρωσε 100 παιχνίδια στα Κύπελλα Ευρώπης και το Onsports κάνει αναδρομή στα όσα έχει καταφέρει ο «Special One»…

Τον Σεπτέμβριο του 2000, η Μπενφίκα αναδεικνύεται ισόπαλη με 2-2 στην έδρα της απέναντι στην Χάλμσταντ για το UEFA και αποκλείεται από την συνέχεια. Στον πάγκο των «αετών» καθόταν ο Ζοζέ Μουρίνιο και αυτό ήταν το πρώτο από τα 100 παιχνίδια του Πορτογάλου στα Κύπελλα Ευρώπης.

Αυτό ήταν το πρώτο και μοναδικό ευρωπαϊκό παιχνίδι του Μουρίνιο στον πάγκο της Μπενφίκα.

Το 2002 η Πόρτο αποφασίζει να αντικαταστήσει τον Οτάβιο Μασάντο και ο Μουρίνιο έχει την ευκαιρία να πάρει την… εκδίκησή του. Αναλαμβάνει τους «δράκους» στα μέσα της σεζόν και κάθεται στον πάγκο της ομάδας σε 4 παιχνίδια του Champions League, γνωρίζοντας 3 ήττες και μια νίκη.

Ωστόσο, ο Μουρίνιο, καθότι πεισματάρης, δεν το έβαλε κάτω…

Την σεζόν 2002-03 παίρνει την Πόρτο από το χέρι στο UEFA και σε 13 παιχνίδια, πετυχαίνει 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες (εκ των οποίων η μία από τον Παναθηναϊκό) και στον τελικό της Σεβίλλης, οι «Δράκοι» καταφέρνουν να επικρατήσουν με 2-3 στην παράταση.

Highlight της χρονιάς: Αναμφισβήτητα η νίκη επί του Παναθηναϊκού στον προημιτελικό στην «Λεωφόρο» με 2-0. Εκεί η Πόρτο έδειξε πως είναι μια μεγάλη ομάδα, καθώς είχε ηττηθεί από το «τριφύλλι» με 1-0 στο «Ντας Άντας», με τον Παναθηναϊκό να διαθέτει μια εξαιρετική ομάδα.

Την επόμενη χρονιά οι «Δράκοι» του Μουρίνιο είναι αποφασισμένοι να δείξουν τα… δόντια τους, αυτή την φορά σε υψηλότερο επίπεδο. Το Champions League αποτελεί πρόκληση, που ο Μουρίνιο δεν μπορεί να αρνηθεί…

Σε 13 παιχνίδια, η Πόρτο σημειώνει 7 νίκες, 5 ισοπαλίες και 1 νίκη, επικρατώντας στον τελικό με 3-0 της επίσης εξαιρετικής Μονακό του Άκη Ζήκου. Το βαρύτιμο τρόπαιο φτάνει στο Οπόρτο και ο Μουρίνιο αναδεικνύεται σε ήρωα.

Highlight της χρονιάς: Η άλωση του «Όλντ Τράφορντ» στην φάση των «16», με το γκολ του Κοστίνια στο 90’ λεπτό. Η Πόρτο είχε επικρατήσει με 2-1 στην Πορτογαλία και ο Κοστίνια έδωσε το «φιλί της ζωής» στους «Δράκους».

Η Τσέλσι στην ζωή του Μουρίνιο…

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς προσλαμβάνει τον Μουρίνιο στην… πανάκριβη Τσέλσι με έναν και μόνο στόχο: Την κατάκτηση του Champions League.

O Μουρίνιο κοουτσάρει τους «μπλε» την σεζόν 2004-05 σε 12 παιχνίδια, με απολογισμό 6 νικών, 2 ισοπαλιών και 4 ηττών. Η Λίβερπουλ, η οποία ήταν γραφτό να κατακτήσει το τρόπαιο, αποκλείει στα ημιτελικά του Λονδρέζους, κερδίζοντάς τους 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Highlight της χρονιάς: Η νίκη στα προημιτελικά επί της Μπάγερν με 4-2 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ενώ στην Γερμανία οι «μπλε» ηττήθηκαν με 3-2, ωστόσο πήραν την πρόκριση με γκολ του Ντιντιέ Ντρογκμπά, 10 λεπτά πριν από το τέλος.

Την σεζόν 2005-06, ο Μουρίνιο υπόσχεται το Champions League ωστόσο οι «μπλε» αποκλείονται στους «16» από την Μπαρτσελόνα. Ο Μουρίνιο σε 8 αγώνες, έχει 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. Η σειρά με τους Καταλανούς έγινε… ροντέο, καθώς στην Βαρκελώνη δεν τον συμπαθούσαν για τις δηλώσεις του.

Highlight της σεζόν: Η ήττα με 2-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από την Μπαρτσελόνα, Ο Μουρίνιο τα έβαλε με τον διαιτητή, Χάουγκε γιατί απέβαλε τον Ντελ Όρνο, ενώ το αυτογκόλ του Τέρι, έβαλε… ταφόπλακα στην πορεία των «μπλε».

Την επόμενη σεζόν, η Τσέλσι φτάνει ξανά στα ημιτελικά του Champions League, αλλά γνωρίζει τον αποκλεισμό από την Λίβερπουλ στα πέναλτι, ενώ οι δυο ομάδες είχαν πάρει από μια νίκη με 1-0. Ο Μουρίνιο σε 12 παιχνίδια, είχε 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα, η οποία ήταν και… οδυνηρή!

Highlight της σεζόν: Η Τσέλσι φτάνει στα πέναλτι στα ημιτελικά στο «Άνφιλντ» και γνωρίζει την ήττα με 4-1. Επική… αστοχία!

Την σεζόν 2007-08 δεν μπορούμε να την προσμετρήσουμε καθώς έπαιξε μόλις 1 παιχνίδι με την Ρόζενμποργκ, το οποίο αναδείχθηκε και ισόπαλο. Ο Μουρίνιο αποχώρησε από την Τσέλσι.

Η λατρεία των «νερατζούρι»…

Την σεζόν 2008-09 ο Μουρίνιο αναλαμβάνει τα ηνία της Ίντερ. Στην πρώτη του σεζόν σε 8 παιχνίδια σημείωσε 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0 στο «Όλντ Τράφορντ».

Highlight της σεζόν: Δεν υπάρχει κάτι αξιομνημόνευτο. Τα κράταγε όλα για την επόμενη χρονιά…

Η σεζόν 2009-10 κατέταξε τον Μουρίνιο στην σφαίρα του μύθου. Ο Μουρίνιο καταφέρνει κάτι που δεν κατάφερε κανείς που κάθισε στον πάγκο της Ίντερ τα 35 τελευταία χρόνια: Την κατάκτηση του Champions League…

Στον δρόμο για το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ο Μουρίνιο πήρε 8 νίκες, 3 ισοπαλίες ενώ είχε και 2 ήττες σε σύνολο 13 αγώνων.

Highlight της σεζόν: Εκτός φυσικά από την κατάκτηση του Champions League και την νίκη με 2-0 επί της Μπάγερν, ο Μουρίνιο έστειλε δυο μηνύματα: Ένα στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, όταν απέκλεισε την Τσέλσι, και το δεύτερο, όταν οι «νερατζούρι» απέκλεισαν στα ημιτελικά την τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπαρτσελόνα. Φήμες, ήθελαν τον Ρώσο μεγιστάνα, να φτάνει στα αποδυτήρια του «Στάμφορντ Μπριτζ» εκνευρισμένος από τον αποκλεισμό από τον άνθρωπο που είχε απολύσει κακήν-κακώς. Όσο για την Μπαρτσελόνα… ακόμη το φυσάνε και δεν κρυώνει.

Θέλοντας να κάνει ξανά την Ρεάλ… βασίλισσα!

Το καλοκαίρι του 2010 αναλαμβάνει τα ηνία της Ρεάλ Μαδρίτης με έναν και μόνο στόχο. Να την πάει ξανά στην κορυφή της Ευρώπης, ενώ παράλληλα να γίνει ο πρώτος προπονητής που κατακτάει 3 Champions League με 3 διαφορετικές ομάδες.

Στα 12 παιχνίδια που κάθεται στον πάγκο, σημειώνει 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα, από την Μπαρτσελόνα, στα ημιτελικά με 2-0 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Highlight της σεζόν: Ο επαναληπτικός ημιτελικός στο «Καμπ Νου», όπου η Ρεάλ δεν έπαιξε… ταμπούρι απέναντι στους Καταλανούς και φωνάζει για την διαιτησία. Ίσως και να είχε δίκιο…

Τέλος, φτάσαμε στο σήμερα, όπου σε 3 παιχνίδια έχει 3 νίκες. Την περασμένη Τρίτη (18/10) κάθισε για 100η φορά στον πάγκο για ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Φέτος δείχνει έτοιμος για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Είπαμε… 3 Champions League με 3 διαφορετικές ομάδες, δεν έχει κατακτήσει κανείς… Γι' αυτό τον λένε και «Special One»…

Κατοστάρησε ο Μουρίνιο



Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved