Ο «μπέμπης» της ελληνικής πισίνας

Ο «μπέμπης» της ελληνικής πισίνας

Ο Αλέξανδρος Γούνας είναι από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες πολίστες, με τη Βουλιαγμένη να επενδύει σε αυτόν, όπως άλλωστε και η Εθνική Ελλάδας.

Στα 22 του χρόνια είναι βασικό μέλος της Εθνικής Ελλάδας, ενώ διακρίνεται στο πρωτάθλημα με το σκουφάκι της Βουλιαγμένης. Στην ομάδα του Λαιμού έκανε τα πρώτα του βήματα στο πόλο, με τον Εθνικό και τη Γλυφάδα να είναι οι επόμενοι σταθμοί στην καριέρα του. Το 2008 επέστρεψε στη Βουλιαγμένη, με την οποία τερμάτισε πέρσι, στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος ενώ φέτος ελπίζει στην κατάκτηση του τίτλου.

Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Γούνα που... ανακρίνεται από το Onsports….

Μετά από δώδεκα περίπου χρόνια χωρίς τίτλο, η Βουλιαγμένη έχει φορέσει φέτος τα… καλά της και ρίχνεται στη «μάχη» για την κατάκτηση μίας κούπας. Πέρσι, είχε καταφέρει να διεκδικεί τον τίτλο του πρωταθλήματος, λαμβάνοντας μέρος στους τελικούς απέναντι στον Ολυμπιακό.  Πού οφείλεται αυτή η ανοδική πορεία των τελευταίων ετών;

«Η αλήθεια είναι πως στην αρχή του πρωταθλήματος, κανένας δεν μας υπολόγιζε για τελικό, αλλά μέσα από τη συνεχή δουλειά και το πείσμα μας, τα καταφέραμε. Παίξαμε με τον Πανιώνιο, είχαμε καλή παρουσία και καταφέραμε και προκριθήκαμε. Αυτό που καταφέραμε οφείλεται στην προπόνηση, στον καλό μας εαυτό και στο οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Αυτή η ομάδα έδειξε πέρσι πως έχει ψυχή, όπως και στο φετινό παιχνίδι με την Χίο».

Φέτος έχει και τη βοήθεια των Χρήστου Αφρουδάκη και Μανώλη Μυλωνάκη…

«Είναι δύο από τους καλύτερους παίκτες στην Ελλάδα, ό,τι και να πω για τους δύο αυτούς παίκτες είναι λίγο. Με τη βοήθειά τους πιστεύω πως φέτος υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Όσον αφορά στον Μανώλη και στον Χρήστο, θα παίξουν σημαντικό ρόλο, είναι από τους βασικούς παίκτες στην ομάδα και με τον περσινό κορμό, θα τα πάμε αρκετά καλά».

Στο ντέρμπι με την Χίο δείξατε χαρακτήρα και καταφέρατε να ανατρέψετε την εις βάρος σας κατάσταση…

«Ήρθε σε ένα δύσκολο σημείο η αποβολή του Χρήστου, που ήταν από τους πιο σημαντικούς παίκτες στον αγώνα. Αντεπεξήλθαμε όμως μέσα από αυτήν τη δυσκολία και ξαναμπήκαμε στο παιχνίδι. Καταφέραμε τελικά και γυρίσαμε το ματς».

Ποια ομάδα είναι σύμφωνα με την άποψή σου το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Η Χίος αποτελείται από έμπειρους παίκτες. Ο Ολυμπιακός είναι μία δύναμη που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ούτε φέτος, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει αρκετά καλή ομάδα, με έμπειρους παίκτες. Πιστεύω ότι κι εμείς έχουμε πιθανότητες. Κάποιες ομάδες ενδεχομένως να έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα, αλλά όλες είμαστε φαβορί».

Εκτός, όμως, από τις εγχώριες υποχρεώσεις έχετε και τις ευρωπαϊκές για το Τσάμπιονς Λιγκ. Το Σάββατο αντιμετωπίζετε τον Ολυμπιακό, ενώ στον Όμιλό σας θα βρείτε τη Ριέκα και την Μπούντβα ακόμα. Θεωρείς ότι πρόκειται για δύσκολη κλήρωση;

«Δεν ήταν και η τέλεια, αλλά πιστεύω ότι είναι μία κλήρωση από την οποία η Βουλιαγμένη μπορεί να πάρει πράγματα. Οι ομάδες είναι κοντά και θα είναι παιχνίδια χωρίς μεγάλα σκορ».

Ο σαββατιάτικος αγώνας με τον Ολυμπιακό θα αποτελέσει και πρόβα για το πρωτάθλημα;

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν ξέρω κατά πόσο θα παίξει σημαντικό ρόλο για την συνέχεια των μεταξύ μας υποχρεώσεων».

Είσαι μέλος της Εθνικής και στις 29 Οκτωβρίου έχετε τον επαναληπτικό με τη Σλοβακία για να πάρετε το εισιτήριο για το Πανευρωπαϊκό. Μετά την πρώτη νίκη είναι εύκολος στόχος;

«Το δυναμικό της Εθνικής είναι αναμφισβήτητα πιο υψηλό από της Σλοβακίας. Πρέπει, όμως, να το δείξουμε και στο νερό. Σίγουρα με το σκορ του πρώτου αγώνα έχουμε το πλεονέκτημα για το Πανευρωπαϊκό».

Φοβάσαι πως με την επιστροφή των πιο έμπειρων παικτών, μπορεί να κινδυνεύει και η δική σου θέση;

«Δεν φοβάμαι. Εάν υπάρξει η ανάγκη της ομάδας να επιστρέψει κάποιος παίκτης είμαι ο τελευταίος που μπορεί να έχει λόγο. Δεν φοβάμαι την επιστροφή κάποιου, εάν πρόκειται για το καλό της ομάδας».

Όνειρό σου είναι η συμμετοχή σου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου;

«Η Ολυμπιάδα είναι όνειρο όλων, είναι ό, τι καλύτερο στον αθλητισμό. Από τότε που ξεκινάμε αυτό ονειρευόμαστε».

Τον Αύγουστο του 2012, πώς βλέπει τον εαυτό του ο Αλέξανδρος Γούνας;

«Ελπίζω να είμαι στην Ολυμπιάδα, να κάνουμε μία καλή πορεία και από ‘κει και πέρα ό,τι καλύτερο. Το πρωτάθλημα σίγουρα είναι ένας στόχος, αλλά όπως είπαμε και πέρσι, κάθε παιχνίδι πρέπει να το βλέπουμε ξεχωριστά και να κάνουμε βήματα προς το καλύτερο».

Το πρότυπό σου;

Από τους αγαπημένους μου είναι οι Βογιασίνοβιτς και Κάσας, όπως και για τους περισσότερους νομίζω. Είναι δύο από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, Μπορεί όλη η ομάδα να στηριχθεί πάνω τους και είναι σημαντικοί σαν προσωπικότητες με τις επιτυχίες που έχουν κάνει.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ..



ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved