«Αυτό που του πρέπει απαιτεί ο ΠΑΟΚ»

«Αυτό που του πρέπει απαιτεί ο ΠΑΟΚ»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα (19/10), στην Πυλαία, τα μέλη της διοίκησης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Εκφράστηκαν ξεκάθαρες απόψεις για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της ομάδας, αλλά και του ελληνικού πρωταθλήματος, από τον πρόεδρο Μπάνε Πρέλεβιτς, τον αντιπρόεδρο Βαγγέλη Γαλατσόπουλο και το διευθύνοντα σύμβουλο Κωνσταντίνο Πανάκα, που έδωσαν το παρών. Αναλυτικά τα όσα είπαν...

Μπάνε Πρέλεβιτς: «Δεν συναινούμε στην οπισθοδρόμηση»

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς για τον ΠΑΟΚ: «Για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ και τη δική μας διοίκηση, ο ΠΑΟΚ είναι ιδέα και κίνημα λαού. Όλοι μας μεγαλώσαμε με τον ΠΑΟΚ κι εγώ προσωπικά ανδρώθηκα. Οι εποχές, όμως, έχουν αλλάξει. Όταν λέμε ότι οι ομάδες είναι εταιρίες, πρέπει ως τέτοιες να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Αυτό σημαίνει για κάποιους ότι πρέπει να υπογράφουμε αποικιοκρατικές συμβάσεις. Ο ΠΑΟΚ δεν συμφωνεί. Απαιτεί αυτό που πρέπει για την ιστορία του, τους οπαδούς του, την εμπορικότητά του.

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι επαναστάτης χωρίς αιτία. Είναι επαναστάτης για το ελληνικό μπάσκετ και την αναβάθμισή του. Καλούμε του πάντες να έρθουν κοντά μας και να ξαναδώσουμε το άθλημα την αίγλη που χρειάζεται. Τις μεταγραφές δεν τις έκανε καμία διοίκηση μόνη της. Τις έκανε ο ΠΑΟΚ με το λαό του, που έδινε πάντα από το υστέρημά του και δεν μπορεί να τις οικειοποιηθεί κανένας εκτός ομάδας. Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι το όνομα ΠΑΟΚ είναι ίδιο με τις άλλες ομάδες. Δεν ξέρουμε τι συμφέροντα εξυπηρετούν. Μπορείς να κοροϊδεύεις πολύ κόσμο για λίγο, μπορείς να κοροϊδεύεις λίγο κόσμο για πολύ, αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα, Την ώρα που όλα αλλάζουν κάποιοι σκέφτονται αναχρονιστικά. Εμείς δεν συναινούμε στην οπισθοδρόμηση».

Για το διαδικτυακό κανάλι της ομάδας πρόσθεσε: «Ο ΠΑΟΚ έχει δικό του κανάλι. Έχουμε την τύχη να το διαχειρίζονται τεχνοκράτες, που είναι όμως και ΠΑΟΚτζήδες, που μας δίνουν εργαλεία να σπάσουμε τις αγκυλώσεις και να αποκτήσουμε τα έσοδα που μας χρειάζονται. Ο ΠΑΟΚ βλέπει το μπάσκετ όπως πρέπει ύστερα από πέντε χρόνια. Κάθε σκέψη μας είναι προς αυτήν την κατεύθυνση. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες έχουν δύο δρόμους. Αυτήν της συντήρησης που οδηγεί σε μαρασμό και αυτόν της ανατροπής που θα κάνει τα παιδιά να θέλουν και πάλι να έρθουν στο άθλημα. Ο ΠΑΟΚ διαλέγει το δεύτερο και όποιος θέλει να έρθει και να συμπορευτεί μαζί μας είναι ευπρόσδεκτος».

Γαλατσόπουλος: «Από το ίντερνετ το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός»

Στον ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος: «Εμείς σαν διοίκηση εδώ και ένα μήνα έχουμε ξεκινήσει επαφές, ανακοινώνοντας πριν από ένα μήνα ότι ο ΠΑΟΚ έχει κανάλι και έχει εκχωρήσει τα ιντερνετικά δικαιώματά του. Πάνω σε αυτό ξεκινήσαμε συζήτηση, σε σχέση με τη σύμβαση που έχει στείλει στις ομάδες και η οποία έφτασε στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή (14/10) ύστερα από ενάμιση μήνα... Μέσα σε αυτήν προβλέπεται ο ΠΑΟΚ να πάρει 233.000 ευρώ επί τρία χρόνια, μαζί με άλλες 11 ομάδες. Προβλέπει μέσα τι πρέπει να παραχωρήσει ο ΠΑΟΚ. Δεν την έχουμε υπογράψει και το έχουμε δηλώσει στον ΟΠΑΠ.

Έχουμε καταθέσει επίσημα σαν ΚΑΕ ΠΑΟΚ δύο προτάσεις. Η μία αφορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Όπως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός υπέγραψαν χωριστά και πήραν ένα μεγάλο νούμερο, έτσι και ο ΠΑΟΚ έχει ζητήσει ένα ποσό για τη φανέλα της ομάδας και για τα παιχνίδια της Ευρώπης. Ο ΟΠΑΠ επικαλέστηκε ότι έγινε αυτή η συμφωνία με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό λόγω Ευρωλίγκα κι έτσι αυτό ζητήσαμε και εμείς, από τη στιγμή που συμμετείχαμε στα προκριματικά της Ευρωλίγκα και τώρα στο Eurocup.

Ζητήσαμε συνεργασία μαζί με τον κανάλι του ΠΑΟΚ για τα ιντερνετικά δικαιώματα. Καταθέσαμε πρόταση για τριμερή συνεργασία και περιμένουμε απάντηση. Η σύμβαση που υπάρχει σήμερα πιστεύουμε ότι δεν καλύπτει τον ΠΑΟΚ, που έχει ιστορία, όνομα, λαό και σίγουρα δεν μπορεί να πάρει το ίδιο ποσό με οποιαδήποτε από τις άλλες 11 ομάδες, χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή. Και σήμερα ακόμα το πρωί (19/10) δηλώσαμε στον ΟΠΑΠ ότι μελετούμε τη σύμβαση.

Η συμφωνία κυρίων που υπήρχε πριν αναλάβουμε εμείς διοίκηση έλεγε να πάμε σε ένα κανάλι. Περιμέναμε επί ενάμιση μήνα την πρόταση και ξαφνικά ακούσαμε ότι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συμφώνησαν. Ο ΠΑΟΚ περιμένει την πρόταση, αλλά παράλληλα ψάχνει κιόλας. Κατανοούμε την κρίση που υπάρχει και κάναμε μία πρόταση 5 εκατ. Περιμέναμε 4,5 εκατ., από τα οποία τα δύο θα πήγαιναν στους δύο και τα άλλα 2,5 θα προορίζονταν στις άλλες 11 ομάδες. Εξάλλου, υπήρχε και μία προφορική δέσμευση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ για ενίσχυση 500.000 ευρώ του ΟΠΑΠ στην ΕΡΤ. Οπότε, ουσιαστικά θα μοιραζόταν 3 εκατομμύρια στις 11 ομάδες. Ζούμε στην Ελλάδα και είναι απλά τα πράγματα. Εμείς περιμένουμε την επίσημη πρόταση της ΕΡΤ για το σύνολο των ομάδων.

Το τελευταίο διάστημα συζητάμε με όλους. Καμία πόρτα δεν είναι κλειστή. Έχουμε καθημερινές επαφές με τη διοίκηση του ΟΠΑΠ, αλλά η στάση απέναντί μας έχει αλλάξει πολύ μετά τη συνέντευξη Τύπου του κ. Οικονομίδη. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα μεταδοθεί από το ιντερνετικό κανάλι του ΠΑΟΚ.

Όταν κατεβήκαμε στον ΕΣΑΚΕ, διαπιστώσαμε ότι είναι ένα κανάλι. Δηλαδή, η ΕΡΤ. Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ έστειλε ένα έγγραφο στην ΕΡΤ, ζητώντας ένα ποσό για όλα τα τηλεοπτικά δικαιώματα και πριν από μία εβδομάδα μάθαμε ότι έγινε συμφωνία για τις δύο ομάδες. Στο συμβούλιο διαπιστώσαμε ότι δεν έγινε καμία πρόταση και καταθέσαμε πρόταση για αναβολή του πρωταθλήματος γιατί δεν υπάρχουν τηλεοπτικά δικαιώματα. Πέρασε με ψήφους 7-4. Πριν γίνει η συνεδρίαση, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ φώναξε στο γραφείο του τον ΠΑΟΚ και τον Άρη και είπε ένα ποσό χωρίς καμία δέσμευση. Του είπαμε ότι αν ισχύει, συμφωνούμε. Τελικά, δεν έγινε τίποτα και πέρασε η αναβολή.

Χθες (18/10) είχαμε συνάντηση στην ΕΟΚ παρουσία του Βασιλακόπουλου. Μας είπε να παίξουμε το Σάββατο (22/10) για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, λόγω εθνικής ομάδας. Το αποδεχτήκαμε και του είπαμε ότι θα πάμε στο Δ.Σ. και θα πούμε να παίξουμε. Μας είπε όταν θα πάμε ότι μπορεί να έχουμε και την πρόταση της ΕΡΤ. Στη 1.30 το μεσημέρι μάς ανακοίνωσαν ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν συμφωνήσει για τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα. Και ενημερωθήκαμε ότι αυτοί που είχαν συμφωνήσει για την κεντρική διαχείριση έκαναν συμφωνία με διαφημιστική εταιρεία και την έσπασαν. Αφού έγινε αυτό, ΠΑΟΚ, Άρης και Πανιώνιος αποφάσισαν να μη βρεθούν στην ΕΡΤ.

Στις 5 μ.μ. βρεθήκαμε στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ και ενημερωθήκαμε ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να κάνει πρόταση. Η εταιρεία TAF έκανε τηλεφωνική πρόταση στον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, για 2 εκατ. ευρώ για τις έντεκα ομάδες. Καταλαβαίνετε όλοι ότι ενάμιση μήνα περιμέναμε την ΕΡΤ, ήρθε μία διαφημιστική εταιρεία που έκλεισε συμφωνία με τις δύο ομάδες και ύστερα από δύο ώρες έκανε προσφορά και για τις άλλες 11 ομάδες. Εμείς, σαν διοίκηση του ΠΑΟΚ, δηλώσαμε στον ΕΣΑΚΕ, ότι δεν συναινούμε να μπει καμία κάμερα και ο ΠΑΟΚ με τα δικά του μέσα θα προσπαθήσει να δείξει το παιχνίδι στον κόσμο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Σεβόμενοι την εθνική ομάδα, θα κατεβούμε να αγωνιστούμε. Την Τετάρτη (26/10) περιμένουμε την πρόταση της ΕΡΤ προς όλες τις ομάδες και εφόσον δεν υπάρξει πρόταση θα ξαναγίνει αναβολή.

Το τρίτο σκέλος που θέλω να αναφερθώ είναι ότι προχθές (17/10) στη Θεσσαλονίκη και μετά τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΕΣΑΚΕ η στάση του ΟΠΑΠ ήταν λίγο διαφορετική. Για εμένα ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, ο οποίος έχει προσφέρει αρκετά στο μπάσκετ του ΠΑΟΚ, πρέπει να γνωρίζει ότι μεγάλο μερίδιο που είναι πρόεδρος εκεί που είναι το οφείλει στον ΠΑΟΚ. Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτη η τοποθέτησή του γενικά για τα θέματά του ΠΑΟΚ. Είναι απαράδεκτο να κριτικάρει τα περιουσιακά στοιχεία μας. Είναι απαράδεκτο να κοινοποιεί στους δημοσιογράφους στοιχεία από μία ανώνυμη εταιρεία».

Πανάκας: «Ούτε σε καφενειακή συζήτηση όσα ειπώθηκαν»

Απογοητευμένος εμφανίστηκε, από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Πανάκας: «Απογοητεύτηκα πάρα πολύ από τη χλιαρή αντίδραση των δημοσιογράφων πάνω σε όσα λέχθηκαν από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ για τον ΠΑΟΚ και όχι για όσα είπε για τους παράγοντες της ομάδας. Περίμενα σκληρότερη αντίδραση. Η παρούσα διοίκηση είναι πρωτοδικείου, έχει πάρει σαφείς εντολές από τον Ερασιτέχνη. Σε κάποια πράγματα μπορεί να υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις, αλλά η κεντρική ιδέα μάς βρίσκει άπαντες ενωμένους.

Το θέμα είναι ένα. Να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ. Δεν έχουμε τίποτα το προσωπικό με κανέναν. Αλλά όταν υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα, όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Έτσι σκοπεύουμε να προχωρήσουμε. Μπορεί να μην καταφέρουμε και τίποτα. Μπορεί να βρούμε πόρτες κλειστές και όλη αυτή η δυναμική να μην έχει αποτελέσματα. Όπως φάνηκε και από τη συνέντευξη του κ. Οικονομίδη, τα νερά ταράχτηκαν. Ειπώθηκαν κάποιες ανακρίβειες. Η μεγαλύτερη ήταν ότι ο ΠΑΟΚ και αυτή η διοίκηση δεν έχουν μαντίλι να κλάψουν, Είναι απίστευτη κακοήθεια και δεν λέγεται ούτε σε καφενειακή συζήτηση.

Η διοίκηση έχει πληρώσει έως τώρα ένα ποσό που αγγίζει τα 340.000 ευρώ. Αυτά αφορούν, 130.000 στην εφορία, με τις ρυθμίσεις και τις δόσεις. Άλλα 65.000 έχουν δοθεί στη νέα εγγυητική, 40.000 για τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα, 10.000 για το παράβολο της Ευρωλίγκας, 40.000 ευρώ για παίκτες και προσωπικό και 44.000 ευρώ σε προηγούμενες υποχρεώσεις. Το ποσό σε χρόνια δύσκολα είναι πολύ μεγάλο. Ένα μεγάλο κομμάτι οφείλεται στο τμήμα μάρκετινγκ και στα διαρκείας και ένα ακόμα στη συνδρομή των μελών της διοίκησης.

Ο ΠΑΟΚ έχει αγωνιστικό μπάτζετ που αγγίζει το 1.000.000 ευρώ. Για να βγει η χρονιά χρειάζονται 2,2 εκατ ευρώ. Είναι οι μετακινήσεις, τα έξοδα της ΚΑΕ, οι ρυθμίσεις σε εφορία και ΙΚΑ και το άρθρο 99. Τα 230.000 ευρώ που επικαλείται ο κ. Οικονομίδης με τα 2,2. εκατ. ευρώ είναι 10%.

Θέλω να αναφερθώ στις σχέσεις μας με τους οργανωμένους και τη Θύρα 4. Υπαινίχθηκε ο κ. Οικονομίδης ότι εμείς υποκινήσαμε την ανακοίνωση. Ψευδέστατο. Απίστευτη κακοήθεια. Οι οργανωμένοι έχουν ωριμότητα στην προσέγγιση των ζητημάτων. Στο πέρασμα των χρόνων οι σύνδεσμοι σχεδόν σε ό,τι έχουν κάνει έχουν δικαιωθεί. Δεν με βρίσκει σύμφωνο η ανακοίνωση, εμείς όμως δεν είμαστε εδώ για να καθοδηγήσουμε τον κόσμο, αλλά για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του σωματείου.

Η βασική μας διαφωνία με τον κ. Οικονομίδη έχει να κάνει με την εμπορικότητα του ΠΑΟΚ. Από αυτό ξεκινούν και τα υπόλοιπα. Ο ΠΑΟΚ έχει ευρωπαϊκά τρόπαια, ιστορία και κατά τη γνώμη ιδιωτικού καναλιού, παρουσιάζει τη μέγιστη συσπείρωση οπαδών σε όλη την Ελλάδα. Αλλά ο ΠΑΟΚ παίρνει τα ίδια χρήματα με τον ΚΑΟΔ και τον Ηλυσιακό από τον ΟΠΑΠ. Δεν έχω τίποτα με τις ομάδες, αλλά βλάπτονται τα συμφέροντά μας. Ο ΠΑΟΚ είναι κάτι μεγαλύτερο για όλους, όχι μόνο για εμάς που είμαστε παράγοντες.

Εγώ θα περίμενα από τον κ. Οικονομίδη να πάει στην Ευρωλίγκα κι επειδή έχει περάσει από το σχολείο που λέγεται ΠΑΟΚ να προσπαθήσει να προασπίσει τα συμφέρονται όλων των ελληνικών ομάδων Πέρυσι ελληνική ομάδα κατέκτησε την Ευρωλίγκα, η Εθνική είχε μεγάλες επιτυχίες, δεν δικαιολογείται από πουθενά το κόψιμο της τρίτης ελληνικής ομάδας. Έπρεπε να πει ότι ο ΠΑΟΚ και ο Άρης θα πρέπει να έχουν συμβόλαιο τύπου Α’. Τα χρήματα δεν κάνουν τις ομάδες. Η πλούσια Κίμκι αποκλείστηκε από μία ασήμαντη ομάδα. Λένε κάτι, αλλά δεν λένε τα πάντα.

Περιμένουμε από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ να πηγαίνει απεσταλμένος όλων των ομάδων όχι μόνο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Στις επόμενες φορές θα πρέπει να πει τη θέση όλου του ελληνικού μπάσκετ. Πρέπει να υπάρξει συσπείρωση όλων σε αυτό το κομμάτι. Το προϊόν πωλείται κάτω από σύμπραξη των ομάδων και ομοιογένεια. Μέσα στο γήπεδο είμαστε αντίπαλοι, αλλά έξω από αυτό πρέπει να είμαστε όλοι μαζί για το καλύτερο του μπάσκετ. Για να μη βολεύεται με το ξεροκόμματο που του πετάει η πολιτεία. Όλοι ξέρουμε τι μας έχει δώσει το μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Έχει φέρει ευρωπαϊκούς τίτλους. Έχει κρατήσει τον κόσμο ενωμένο σε πολύ δύσκολες εποχές. Θέλουμε να προβάλλεται το μπάσκετ για να έχει καλύτερη αντιμετώπιση απ όλους.

Θέλω να κάνω ένα κάλεσμα στους οπαδούς και να τους πω ότι από φέτος είναι πολύ αυστηρές οι ρήτρες βίας. Κυνηγάμε το κάθε ένα ευρώ. Τα πρόστιμα είναι πολύ τσουχτερά και θα αφαιρείται από τη χορηγία του ΟΠΑΠ και είναι και διπλά. Δεν το αντέχει το σωματείο αυτό. Ο κόσμος έχει μυαλό και ξέρει τι του γίνεται. Κάνουμε μεγάλο αγώνα που θα έπρεπε να έχει γίνει από τα προηγούμενα χρόνια. Είμαστε επαναστάτες με αιτία και με όραμα. Όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά για το μπάσκετ γενικά. Μοναδικό μας σύμμαχος είναι ο κόσμος. Τρεις αγωνιστικές δεν θα τους έχουμε δίπλα μας. Αυτό κάποια στιγμή θα περάσει και τους θέλουμε μαζί μας».

Κλείνοντας αποκάλυψε πως όλα τα διαρκείας που θα πουληθούν θα συνοδευτούν από μία φανέλα του Μπάνε Πρέλεβιτς κι όχι μόνο για τα πρώτα 1.000, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.



Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved