Θρυλικό... ΟΧΙ του Ολυμπιακού στη Ντόρτμουντ! (videos + photos)

Θρυλικό... ΟΧΙ του Ολυμπιακού στη Ντόρτμουντ! (videos + photos)

Ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League έμεινε ο ψυχωμένος Ολυμπιακός, μετά την πεντακάθαρη νίκη του, με σκορ 3-1, επί της Ντόρτμουντ.

Με το καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύτηκε την έδρα του ο Ολυμπιακός, ο οποίος  επιβλήθηκε – πιο άνετα απ’ ότι φαίνεται από το αποτέλεσμα – της Ντόρτμουντ με 3-1 και πήρε, έτσι, το πρώτο του «τρίποντο» στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική  διοργάνωση. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι: Χολέμπας (8'), Τζεμπούρ (40') και Μοντέστο (79')


Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή...


Οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να πετύχουν, όπως φάνηκε, γρήγορα το γκολ που θα τους έδινε κεφάλι στο σκορ. Χαρακτηριστικό είναι ότι απείλησαν για πρώτη φορά μόλις στο 3’, ωστόσο η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι. Οι Γερμανοί απάντησαν στο 6’ με τον Καγκάβα, ωστόσο δύο λεπτά αργότερα (8’), στη δεύτερη «επίσκεψη» του Ολυμπιακού στα καρέ του Βάιντενφέλερ, ο Χολέμπας με δυνατή κεφαλιά, ύστερα από σέντρα «λουκούμι» του Μαρκάνο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ντόρτμουντ (1-0).


Ο ρυθμός των γηπεδούχων δεν έπεσε στα επόμενα λεπτά και μετέφερε σε πολλές περιπτώσεις το παιχνίδι στο μισό γήπεδο των Γερμανών. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε γι’ αρκετή ώρα τον καθολικό έλεγχο του αγώνα και φάνηκε ότι μόνο με κάποια αντεπίθεση, δεδομένων των γρήγορων ποδοσφαιριστών της Ντόρτμουντ, θα κινδύνευε.


Έτσι και έγινε. Στο 26’, μετά από αντεπίθεση της γερμανικής ομάδας, ο Λεβαντόφσκι ισοφάρισε σε 1-1, με αποτέλεσμα ο ρυθμός να πέσει αισθητά και το παιχνίδι να μεταφερθεί στο χώρο του κέντρου με αρκετές δυνατές μονομαχίες.


Φαίνεται, όμως, ότι ο Τζεμπούρ, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα δραστήριος από την αρχή του αγώνα, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Ο Αλγερινός, στο 40’, απέφυγε με εξαιρετικό τρόπο τον προσωπικό του αντίπαλο και πανέμορφο σουτ έστειλε την μπάλα να… βολευτεί στα δίχτυα του Βάιντερνφέλερ (2-1).


Ο Αλγερινός θα μπορούσε να πετύχει άλλο ένα γκολ πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 44’, αλλά αυτή τη φορά, η τύχη του… γύρισε την πλάτη.


Στο δεύτερο ημίχρονο η Ντόρτμουντ προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια. Οι Γερμανοί βγήκαν μπροστά και με οργανωμένες επιθέσεις προσπάθησαν να πατήσουν στην περιοχή του Κοστάντσο. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Αργεντινό τερματοφύλακα, κάτι το οποίο δεν ισχύει στην περίπτωση του Βαιντενφέλερ. Ο πορτιέρο της γερμανικής ομάδας κινδύνεψε δύο φορές σοβαρά. Η πρώτη στο 62’ με την κεφαλιά του Μοντέστο και η δεύτερη τρία λεπτά αργότερα (65’), όταν ο Μιραλάς από εξαιρετική θέση έπιασε «αέρα».


Η τύχη δεν γύρισε την πλάτη, όμως, στον Κορσικανό στο 79’, όταν με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα της Ντόρτμουντ (3-1). Κάπου εκεί το παιχνίδι ολοκληρώθηκε, αφού οι αλλαγές που έγιναν από τις δύο πλευρές, καθώς και οι φάσεις που δημιουργήθηκαν εκατέρωθεν λίγη σημασία έχουν. Ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να βάλει τέλος στο ματς σχεδόν ένα τέταρτο πριν το τελευταίο σφύριγμα.

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την αναμέτρηση του «Γ. Καραϊσκάκης», πατώντας ΕΔΩ.

Το Onsports έδωσε το «παρών» στο φαληρικό γήπεδο και σας μετέφερε το κλίμα από την σπουδαία αναμέτρηση. Θυμηθείτε το Pre-Game, πατώντας ΕΔΩ.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved