Καλώς τα παιδιά από την Γερμανία!.. (photos)

Καλώς τα παιδιά από την Γερμανία!.. (photos)

Στους… καλύτερους πελάτες του έχει μετατρέψει τα τελευταία χρόνια τους Γερμανούς ο Ολυμπιακός, ιδιαίτερα όταν τους φιλοξενεί στην Ελλάδα!

Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν τρία στα τρία όσον αφορά τις κόντρες τους με ομάδες από την Γερμανία τα τελευταία εννέα χρόνια, όταν είναι γηπεδούχοι και μάλιστα, μ’ εντυπωσιακό συντελεστή τερμάτων, καθώς έχουν σκοράρει 13 φορές κι έχουν δει την εστία τους να παραβιάζεται μόλις δύο φορές.

Η αρχή έγινε το 2002 (18 Σεπτεμβρίου) όταν στο γήπεδο της Ριζούπολης, ο Ολυμπιακός με τον Τάκη Λεμονή στην άκρη του πάγκου του συνέτριψε με το εμφατικό 6-2 τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, η οποία λίγους μήνες νωρίτερα είχε παίξει στον τελικό της διοργάνωσης! Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό εκείνο το βράδυ ήταν ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος – παρά το ότι αγωνίστηκε εμπύρετος – σκόραρε τρεις φορές… Τα υπόλοιπα γκολ για την ομάδα του Πειραιά στον θρίαμβο επί των «ασπιρινών» πέτυχαν οι Γιαννακόπουλος, Ζέτερμπεργκ και ο Κλάινε με αυτογκόλ.

Στις 11 Δεκεμβρίου του 2007, στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Βέρντερ Βρέμης και πανηγυρίζει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Champions League ταπεινώνοντας την με 3-0! Δύο γκολ είχε πετύχει ο «βιονικός» Άκης Στολτίδης κι ένα ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Προπονητής και πάλι ήταν ο Τάκης Λεμονής.

Τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε γερμανική ομάδα, ήταν στις 18 Δεκεμβρίου του 2008, όταν στον δρόμο του βρέθηκε η Χέρτα Βερολίνου, στο πλαίσιο του κυπέλλου UEFA. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σαρωτικοί και επικράτησαν στο Φάληρο με 4-0 κόντρα στην – τότε – ομάδα του Μάρκο Πάντελιτς έχοντας ως σκόρερ τους Ντουντού, Ντιόγκο, Γκαλέτι και Τοροσίδη.

Η εξαιρετική παράδοση, την οποία έχει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια απέναντι στους Γερμανούς, περιλαμβάνει φυσικά και την πρώτη εκτός έδρας επιτυχία των «ερυθρόλευκων» στο Champions League, καθώς οι Πειραιώτες είχαν θριαμβεύσει στη Βρέμη επί της τοπικής Βέρντερ με 1-3, τον Οκτώβριο του 2007.

Αν θελήσουμε, πάντως, να δούμε συνολικά τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός στα ματς που έχει φιλοξενήσει ομάδες από την Γερμανία, θα πρέπει – για να είμαστε δίκαιοι – να σημειώσουμε και τις δύο ήττες της ελληνικής ομάδας στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Η πρώτη ήταν τον Σεπτέμβριο του 1980 στο – παλιό ακόμα τότε – στάδιο Καραϊσκάκη από την πανίσχυρη Μπάγερν Μονάχου με 2-4 (Γαλάκος και Άλστρομ οι σκόρερ των «ερυθρόλευκων) και η δεύτερη τον Νοέμβριο του 1982 στο ΟΑΚΑ από την… παρέα του Μάγκατ και του Χρούμπες, το Αμβούργο με το «βαρύ» 0-4.

Όπως και να ‘χει, οι παραδόσεις και οι αριθμοί δεν… παίζουν μπάλα και κάθε ματς έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και την δική του σημασία, η αλήθεια είναι, όμως, ότι ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι κόντρα στις γερμανικές ομάδες έχει – κυρίως ως γηπεδούχος – το… πάνω χέρι! Κι αυτό ευελπιστούν άπαντες στο «στρατόπεδο» των πρωταθλητών Ελλάδας ότι θα συνεχίσει να ισχύει και μετά την αυριανή αναμέτρηση με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ



ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved