Της… αμύνης τα (κρητικά) παιδιά! (video+photos)

Της… αμύνης τα (κρητικά) παιδιά! (video+photos)

Το κατενάτσιο του Νίκου Αναστόπουλου «μπλόκαρε» τον ΠΑΟΚ και κράτησε όρθιο τον ΟΦΗ στην Τούμπα! Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και η κρητική ομάδα με «σημαιοφόρο» τον σούπερ Ρόι Κάρολ και με έντεκα παίκτες κάτω από την σέντρα, πήρε πολύτιμη ισοπαλία (0-0) στερώντας από τον «Δικέφαλο του Βορρά» την κορυφή της βαθμολογίας.

Η εικόνα του αγώνα καταδεικνύεται μέσα από τους αριθμούς. Κατοχή της μπάλας 71% για τον ΠΑΟΚ και 29% για τον ΟΦΗ, την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν 594 πάσες, έναντι μόλις 144 (!) του ΟΦΗ.

Το «μάθε παιδί μου άμυνα» των φιλοξενούμενων τσάκισε την τακτική – στρατηγική που διακρίνει το παιχνίδι του φετινού ΠΑΟΚ. Τα τρεξίματα, η συνοχή μεταξύ των γραμμών, οι αυτοματισμοί, οι αλληλοκαλύψεις και οι εκρήξεις των παικτών του Μπόλονι, δεν έφταναν για να «ξεκλειδώσουν» την εστία του ΟΦΗ ή καλύτερα του Ρόι Κάρολ, ο οποίος έκανε στην Τούμπα σε ένα μεγάλο ποσοστό απόσβεση της μεταγραφής του και σίγουρα το κορυφαίο φετινό παιχνίδι του.

Οι γηπεδούχοι πάντως, οφείλουν πέρα από το αποκρουστικό (με λίγες φωτεινές εξαιρέσεις) παιχνίδι του ΟΦΗ να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να κάνουν την αυτοκριτική τους, για το γεγονός ότι εν αντιθέσει με το α΄ημίχρονο και τις πολλές ευκαιρίες για γκολ, στην επανάληψη, παρά το ότι ότι έπαιξαν σαν την... γάτα με το ποντίκι τον αντίπαλο, στην πραγματικότητα δεν ανέβασαν ούτε μια φορά τους… σφυγμούς του Κάρολ.

Οσο για τον ΟΦΗ; Αγωνιζόμενος - όπως προαναφέραμε - με έντεκα παίκτες κάτω από την σέντρα (ο Παπουλής ξέφυγε από τον κανόνα και είχε τετ α τετ με τον Χαλκιά στο α΄ημίχρονο) κατάφερε να φέρει το παιχνίδι εκεί που ήθελε και στο τέλος να φύγει με τον πολύτιμο βαθμό, μέσα από μία από τις σκληρότερες έδρες στον ελληνικό ποδοσφαιρικό χάρτη, που αναμφίβολα δίνει στον «αλενατόρε» και τους παίκτες του άλλο...αέρα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Στα… αποδυτήρια το ροτέισον

Ο Λάσλο Μπόλονι έχει μάθει να ζει με το απουσιολόγιο γεμάτο και έτσι οι απουσίες των Κοντρέρας και Μπάλαφα δεν τον έριξαν σε… κατάθλιψη. Ο Βιεϊρίνια πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων τα ρεπορτάζ στο pre- game, που τον έφερναν να πέφτει «θύμα» του ροτέισον του Ρουμάνου τεχνικού και πήρε κανονικά φανέλα βασικού στο αγαπημένο 4-2-3-1 του Μπόλονι. Είδηση στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, αποτέλεσε η χρησιμοποίηση του Χαλκιά ο οποίος βγήκε από την… ναφθαλίνη και πήρε από τον Κρέσιτς τα γάντια του βασικού τερματοφύλακα.

Στην αντίπερα όχθη ο Νίκος Αναστόπουλος παρέταξε τον ΟΦΗ με διάταξη 4-2-3-1 (και τον Μάντζιο για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα) στην αρένα της Τούμπας, ωστόσο για μεγάλα χρονικά διαστήματα του αγώνα το σύστημα της κρητικής ομάδας παρέπεμπε σε 10-0-0 ή σε «ταμπούρι» όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο το άκρως αμυντικογενές σύστημα.

Με το «καλημέρα» οι γηπεδούχοι απέκτησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο του ρυθμού, επιχειρώντας να διασπάσουν είτε από τα άκρα, είτε από τον άξονα την πολυπρόσωπη άμυνα του ΟΦΗ.

Τα ποσοστά κατοχής της μπάλας των δύο ομάδων (ΠΑΟΚ 64 %, ΟΦΗ 36% ) στα πρώτα 45 λεπτά μιλάνε από μόνα τους, ενώ ούτε η αναγκαστική αποχώρηση του Φωτάκη και η αντικατάστασή του από τον Αρίας στο 34΄στάθηκε ικανή να κόψει τον ρυθμό και το εξαιρετικό passing game των παικτών του ΠΑΟΚ…

Ελα όμως που στους αγώνες δεν παίζουν οι μπάλα οι αριθμοί, αλλά οι ποδοσφαιριστές και οι τερματοφύλακες! Στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να σταθούμε στους πορτιέρο ή καλύτερα στον εκπληκτικό Ρόι Κάρολ, με την σημείωση πως ο Νίκος Μαχλάς του οφείλει διπλό μεροκάματο, για τις πέντε σωτήριες αποκρούσεις του στο α΄ημίχρονο που κράτησαν ανέπαφη την εστία του…

Ο Βορειοϊρλανδός τερματοφύλακας ήταν «όλα τα λεφτά» στο α΄ημίχρονο για τον ΟΦΗ, με τον Παπουλή να διεκδικεί να του κλέψει την δόξα, ωστόσο σκόνταψε πάνω στον Χαλκιά, χωρίς να καταφέρει να βρει δίχτυα στο τετ α τετ με τον πορτιέρο του ΠΑΟΚ, στην μοναδική πραγματικά μεγάλη ευκαιρία των Ομιλητών στο παιχνίδι.

Ιδια εικόνα και στην επανάληψη

Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Ο ΠΑΟΚ «πολιορκούσε» την άμυνα του ΟΦΗ, που με το πέρασμα του χρόνου οπισθοχωρούσε ολοένα και περισσότερο. Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν αδύναμοι ν΄ αλλάξουν δύο – τρεις πάσες της προκοπής και να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους, ενώ ούτε λόγος για ανάπτυξη παιχνιδιού και οργανωμένες επιθέσεις. Αμυνα και… δόξα τω Θεό, με εξαίρεση δύο σουτ (ένα αδύναμο του Μάντζιου και ένα πιο αξιόλογο του Σουμπίνιο) στις καθυστερήσεις…

Η διαφορά για τους οικοδεσπότες συγκριτικά με το α΄ημίχρονο, ήταν πως παρά την συντριπτική κατοχή μπάλας, δεν κατάφεραν να βρεθούν απέναντι από τον Κάρολ και να πατήσουν το δάχτυλο στην… σκανδάλη, καθώς όλες οι προσπάθειές τους σταματούσαν πάνω στο αμυντικό τείχος των Κρητικών.

Μάλιστα στο τέλος και όταν πλέον ο ΠΑΟΚ είχε ανοιχτεί για τα καλά, δόθηκε δύο φορές στους παίκτες του Αναστόπουλου η ευκαιρία να κάνουν την ζημιά και να στήσουν... σημαία στην Τούμπα, ωστόσο ο Χαλκιάς έκοψε την όρεξη στους Μάντζιο και Σουμπίνιο.

Παρακολουθήστε live την αναμέτρηση ΕΔΩ

Της… αμύνης τα (κρητικά) παιδιά! (video+photos)

Unsupported video


Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved