Ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός, στον... τυφώνα φαίνεται (video+photos)

Ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός, στον... τυφώνα φαίνεται (video+photos)

Ο εξαιρετικός μέχρι το 60’ Παναθηναϊκός προηγήθηκε 3-0 στα γεμάτα μποφόρ Πηγάδια, αλλά ίδρωσε για να φτάσει στη νίκη. Εκμεταλλευόμενη το αριθμητικό πλεονέκτημα, η Ξάνθη μείωσε σε 3-2 και μετέτρεψε τον περίπατο σε θρίλερ. Αντεξαν οι «πράσινοι» και υποδέχονται τον πρίγκιπα στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας…

Ο πολύ δυνατός αέρας δεν βοηθά συνήθως τους παίκτες να προσφέρουν θέαμα, ωστόσο αυτός που έπληξε σήμερα τη Θράκη είχε… άλλο αέρα. Παναθηναϊκός και Ξάνθη μονομάχησαν μέχρι… θανάτου με τελικούς νικητές τους «πράσινους», που πάντως τα χρειάστηκαν για τα καλά. Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα προηγήθηκε 3-0 έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Λέτο (2 γκολ), Κουίνσι (ένα γκολ, αλλά τι γκολ) και Καπίνο, ωστόσο οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 3-2 και στο τελευταίο εικοσάλεπτο έκλεισαν τον αντίπαλό τους στο μισό γήπεδο, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Ποια αποχή;

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερο και πιο φουριόζικο ξεκίνημά του σε ματς της φετινής σεζόν. Οι «πράσινοι» δεν πτοήθηκαν ούτε από τις απουσίες, ούτε από την ατυχία με τον τραυματισμό και την αντικατάσταση του Βύντρα μόλις στο 16', ούτε από την αγωνιστική αποχή του ενός μήνα. Μέσα σε ένα τρίλεπτο, σημείωσαν τρία γκολ, τα δύο εκ των οποίων μέτρησαν. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο μόνιμος φετινός για το «τριφύλλι», Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντινός ευστόχησε αρχικά σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Βιβιανί (21'), έκανε το 2-0 με κεφαλιά (23'), ενώ στο μεσοδιάστημα έβγαλε και μια ασίστ στον Κουίνσι, το τέρμα του οποίου όμως ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Η Ξάνθη, η οποία τα είχε κυριολεκτικά χαμένα στο πρώτο 25λεπτο, μπήκε στο παιχνίδι μετά το 30'. Στο 34' ο Πόι τέσταρε την ετοιμότητα του Καπίνο (που αποδείχθηκε έτοιμος), ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ντίκα σούταρε ψηλά άουτ. Το καλό μομέντουμ της γηπεδούχου δεν συνοδεύτηκε από μείωση του σκορ, ωστόσο οι ελπίδες των ακριτών αναβίωσαν με την αποβολή του Βιτόλο στο 39' (δεύτερη κίτρινη). Ο Φερέιρα έβγαλε αμέσως από το παιχνίδι τον Κλέιτον, πέρασε στη θέση του τον Κατσουράνη (χωρίς προθέρμανση!) και το δεύτερο ημίχρονο απέκτησε ξαφνικά  ενδιαφέρον.

Θρίλερ…

Με την έναρξη του δεύτερου σαρανταπενταλέπτου, ο Ουζουνίδης πέρασε στο ματς τον Σουάνη αντί του Ντίκα σε μια προσπάθεια να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα. Η Ξάνθη, όντως, έδειξε διάθεση να διεκδικήσει τις πιθανότητές της, ωστόσο ο Καπίνο αντέδρασε με φοβερά φοβερά αντανακλαστικά στο 49’ και στο 54’ νικώντας Πόι και Καζάκη.

Κι εκεί που οι γηπεδούχοι πίεζαν, ήρθε το 3-0 από την εκπληκτική ενέργεια του Κουίνσι (56’) να βάλει ταφόπλακα στις ελπίδες της Ξάνθης. Η μήπως όχι; Προς τιμήν της, η ακριτική ομάδα δεν παράτησε ποτέ το παιχνίδι και δημιούργησε πανικό στον Παναθηναϊκό. Με δύο πανέμορφα γκολ των Εντιμάρ και Βλαχοδήμου μέσα σε ένα τρίλεπτο (66’-68’), μείωσε σε 3-2 και το ματς έγινε… ροντέο.

Αδυνατώντας να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους, οι «πράσινοι» έδωσαν στην Ξάνθη τη δυνατότητα να τριγυρνά συνεχώς έξω από την περιοχή του Καπίνο. Οι Ακρίτες έφτασαν κοντά στο 3-3 τρεις φορές, δύο με τον Σταθάκη και μία με τον Σουάνη, ωστόσο ο Παναθηναϊκός άντεξε μέχρι τέλους, πήρε ένα πολύτιμο όσο και παλικαρίσιο διπλό και πλέον περιμένει να υποδεχθεί τον Σουλτάν Αλ Σαούντ εβρισκόμενος στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης όπως σας την προσέφερε το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.

Θυμηθείτε το Pre Game του αγώνα:

{coveritlive}47c3798264{/coveritlive}

Ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός, στον... τυφώνα φαίνεται (video+photos)



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved