Αγάπη που ’γινες... δίκοπο μαχαίρι (video+photo)

Αγάπη που ’γινες... δίκοπο μαχαίρι (video+photo)

Ολυμπιακός και ΑΕΚ «συγκρούονται» απόψε (20:30) στο ΟΑΚΑ και το Onsports θυμάται τους 27 ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει την φανέλα των δυο «μονομάχων»!

Να τονίσουμε πως η σειρά των παικτών είναι βάσει χρονολογίας της μεταγραφής...

1: Μίλτον Βιέρα

Ο Ουρουγουανός ήταν ο πρώτος που φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού, καθώς το 1977 αποφάσισε να βγάλει τα «ερυθρόλευκα» και να πάει στην ΑΕΚ. Με τον Ολυμπιακό ο Βιέρα κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, ενώ πρόσθεσε άλλα δυο στο παλμαρέ του με τον «Δικέφαλο».

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Βιέρα αγωνίστηκε και στην μικτή κόσμου, στο πλάι των Πελέ και Κρόιφ το 1975.

2: Στέφανος Θεοδωρίδης

Ο πρώτος Έλληνας που έκανε το δρομολόγιο ήταν ο Στέφανος Θεοδωρίδης, ο οποίος μετά από 9 χρόνια στην ΑΕΚ (1970-79), αποφάσισε να φύγει από την Νέα Φιλαδέλφεια για να… κατηφορίσει στον Πειραιά για να ολοκληρώσει την καριέρα του.

Ο Θεοδωρίδης θεωρείται από τους κορυφαίους αμυντικούς που έχει αγωνιστεί στην ΑΕΚ, ενώ η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό έγινε δεκτή με… χλιαρό τρόπο.

3: Τάκης Νικολούδης

Το καλοκαίρι του 1979, ο Τάκης Νικολούδης, ακολούθησε τον Θεοδωρίδη και υπέγραψε στον Ολυμπιακό, όπου έμεινε τρία χρόνια, ενώ στην συνέχεια επέστρεψε στην ΑΕΚ.

Να θυμίσουμε πως ο Νικολούδης είχε βρεθεί στο στόχαστρο των ελληνικών Αρχών την σεζόν 1974-75, όταν αγωνιζόταν στον Ηρακλή για την υπόθεση των… λουλουδιών (δωροδοκία), ωστόσο αθωώθηκε.

4: Άρης Δαμιανίδης

Από το Αιγάλεω, ο Άρης Δαμιανίδης, μεταγράφηκε στην ΑΕΚ, όπου κατέκτησε 2 πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο, ωστόσο το 1980, αποφάσισε να υπογράψει στον Ολυμπιακό, όπου συνολικά σε 2 σεζόν αγωνίστηκε 12 παιχνίδια, κατακτώντας παράλληλα άλλα 2 πρωταθλήματα.

5: Πέτρος Καραβίτης

Ο Λάκης Πετρόπουλος είδε στο πρόσωπο του Πέτρου Καραβίτη έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή και το 1968 τον προώθησε στην πρώτη ομάδα. Στον Ολυμπιακό ο Καραβίτης έμεινε 13 χρόνια, κατακτώντας 4 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα, ενώ το 1981 υπέγραψε στην ΑΕΚ, όπου παρέμεινε για 1 χρόνο, αποχωρώντας από την ενεργό δράση.

6: Χρήστος Αρβανίτης

Από τον συμπολίτη του Ολυμπιακού, Εθνικό, ο Αρβανίτης μετακόμισε στους «ερυθρόλευκους» το καλοκαίρι του 1978, ωστόσο δεν κατάφερε να στεριώσει…

Το 1982, θα πάρει την απόφαση να μεταγραφεί στην ΑΕΚ, ωστόσο επέστρεψε στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό τρία χρόνια αργότερα.

7: Χόκαν Σάντεμπεργκ

Ήταν 1987, όταν ο Σουηδός, Χόκαν Σάντεμπεργκ, έβγαλε την «κιτρινόμαυρη» φανέλα για να υπογράψει στον Ολυμπιακό.

Ο Σάντεμπεργκ σημείωσε στην τριετία που έμεινε στην ΑΕΚ 30 γκολ ενώ στην μοναδική του χρονιά στον Πειραιά, δεν κατάφερε να σκοράρει σε 4 αναμετρήσεις.

8: Μανώλης Παπαδόπουλος

Λίγοι θυμούνται πως ο Μανώλης Παπαδόπουλος, φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού, καθώς ξεκίνησε την καριέρα του από τους «ερυθρόλευκους». Ο Παπαδόπουλος είναι ο πρώτος παίκτης που είχε και ενδιάμεσο… σταθμό, καθώς το 1991, άφησε τον Ιωνικό για την ΑΕΚ, στην οποία κατέκτησε και τρία πρωταθλήματα.

9: Τάσος Μητρόπουλος

Ίσως το πρώτο… σοκ! Μετά από 12 χρόνια στον Ολυμπιακό, ο «Ράμπο» αποφάσισε το 1992 να υπογράψει στην ΑΕΚ, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως έχει φορέσει και εκείνη του Παναθηναϊκού!

Ο Μητρόπουλος επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του, τον Ολυμπιακό το 1997 για να ολοκληρώσει την καριέρα του, ενώ σήμερα έχει πόστο στην πειραϊκή ΠΑΕ.

10: Ντανιέλ Μπατίστα

Η απάντηση του Ολυμπιακού στην μεταγραφή του Μητρόπουλου, ήταν ο Ντανιέλ Μπατίστα, ο οποίος το 1992, μετά από εκπληκτικές σεζόν με την ΑΕΚ, αποφάσισε να υπογράψει στους «ερυθρόλευκους», όπου δεν κατάφερε να έχει την ίδια απόδοση, για να επιστρέψει τρία χρόνια μετά στην «Ένωση».

Καταλυτικό ρόλο στην μεταγραφή του Μπατίστα στον Ολυμπιακό, έπαιξε ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος το 1992, ήταν μέλος του ΔΣ των «ερυθρολεύκων», ενώ μετέπειτα έγινε πρόεδρος των Πειραιωτών.

11: Μιχάλης Βλάχος

Το 1991, ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε την μεταγραφή του Μιχάλη Βλάχου από τον Απόλλωνα Αθηνών, ενώ οι φιλοδοξίες στους «ερυθρόλευκους» ήταν μεγάλες για τον διεθνή άσο. Στην διετία που παρέμεινε ο Βλάχος στον Ολυμπιακό αγωνίστηκε σε 47 παιχνίδια, ενώ το 1993 μετακόμισε στην ΑΕΚ, παραμένοντας εκεί έως το 1997, για να πάρει μεταγραφή για την Αγγλία και την Πόρτσμουθ.

12: Αλέξης Αλεξανδρής

Μόνο τα… τσιμέντα της Νέας Φιλαδέλφειας δεν αντέδρασαν, όταν ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι του 1994 ανακοίνωσε την απόκτηση του Αλέξη Αλεξανδρή από την ΑΕΚ,

Στην τριετία 1991-94, που αγωνίστηκε ο Αλεξανδρής στην ΑΕΚ δεν σταμάτησε να σκοράρει, κάτι το οποίο συνέχισε και στον Πειραιά, όπου ακόμη και σήμερα λατρεύεται από τους φίλους των πρωταθλητών. Τα γκολ του με βολ πλανέ είναι… αξέχαστα!

13: Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς

Το 1996, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αποφάσισε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού και μαζί του στον Πειραιά πήρε και τον Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, ο οποίος ήταν για μια πενταετία βασικό «γρανάζι» στο κέντρο της «Ένωσης».

Στον Ολυμπιακό παρέμεινε για δυο χρόνια, βοηθώντας τους Πειραιώτες να επιστρέψουν στους τίτλους.

14: Ίλια Ίβιτς

Ένας από τους αγαπημένους και των δυο ομάδων! Μεγαλούργησε για μια πενταετία με τον Ολυμπιακό, και το 1999 παίρνει μεταγραφή για την Ιταλία και την Τορίνο. Το 2002, μετά από ένα πέρασμα από τον Άρη, υπέγραψε στην ΑΕΚ. Το highlight, ήταν το γκολ που πέτυχε σε βάρος του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου, όπου δεν πανηγύρισε. Έχει διατελέσει τεχνικός διευθυντής και στις 2 ομάδες.

15: Γρηγόρης Γεωργάτος

Στον Ολυμπιακό έκανε… όργια στα αριστερά μαζί με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, καθώς από το 1996 μέχρι το 1999 έκαναν πράγματα και θαύματα! Στην συνέχεια πήρε μεταγραφή στην Ίντερ, από όπου επέστρεψε ξανά στον Ολυμπιακό ως δανεικός το 2000.

Το 2002 μένει ελεύθερος από τους «νερατζούρι» και υπογράφει στην ΑΕΚ, ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν πάντα στην καρδιά του, και το 2004 επέστρεψε στον Πειραιά όπου και έκλεισε την καριέρα του το 2007.

16: Κόφι Αμπονσά

Δεν θέλουμε να πούμε πως δεν ήταν καλός παίκτης ο Κόφι Αμπονσά, αλλά η παρουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς έπαιξε καταλυτικό ρόλο στις μεταγραφές του σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Τα 1998, ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Γκανέζο, ενώ ο Μπάγεβιτς τον απέκτησε και στον ΠΑΟΚ, αλλά και στην ΑΕΚ το 2003, όπου δεν κατάφερε να στεριώσει.

17: Χρήστος Κόντης

Χαμηλών τόνος ποδοσφαιριστής και άνθρωπος, ο Χρήστος Κόντης έδινε και την ψυχή του για την ομάδα. Το 2000 αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, όπου παρέμεινε μέχρι το 2002, για να επιστρέψει στον Πανιώνιο. Στην ΑΕΚ παρέμεινε για μια διετία, από το 2004 έως το 2006, ενώ πρόσφατα αποχώρησε από την ενεργό δράση, καθώς υπέστη έμφραγμα.

18: Σταύρος Τζιωρτζόπουλος

Το καλοκαίρι του 1998, είχε γίνει… μάχη για τον νεαρό αριστερό μπακ του Κερατσινίου, Σταύρο Τζιωρτζόπουλο, καθώς Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ προσπάθησαν να τον αποκτήσουν, με τους Πειραιώτες να τον κάνουν δικό τους.

Δεν κατάφερε να στεριώσει στον Ολυμπιακό και το 2002 αποχώρησε. Η ΑΕΚ τον απέκτησε το 2004 από τον Πανιώνιο, ενώ στην «Ένωση» παρέμεινε έως το 2007. Σήμερα αγωνίζεται στην Καλλονή.

19: Γιάννης Οκκάς

Το καλοκαίρι του 2003, ο Γιάννης Οκκάς μένει ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό «μονομαχούν» για το ποιος θα τον αποκτήσει.

Νικήτρια αναδείχθηκε η «Ένωση», ωστόσο τα διοικητικά της προβλήματα, ανάγκασαν τον Οκκά να αποχωρήσει με τον… γάμο με τον Ολυμπιακό να γίνεται το 2004, ενώ στον Πειραιά παρέμεινε για τρία χρόνια.

20: Μιχάλης Καψής

Ο διεθνής αμυντικός μετά το Euro του 2004, πήρε μεταγραφή από την ΑΕΚ στην Μπορντό με τον Ολυμπιακό να τον αποκτά το καλοκαίρι του 2006, ωστόσο δεν κατάφερε να δείξει στον Πειραιά τα προσόντα του.

21: Παναγιώτης Κονέ

Από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, πήγε σε εκείνες της Λανς το 2004, ενώ το 2005 επέστρεψε στην Ελλάδα για την ΑΕΚ, με την διοίκηση των Πειραιωτών να αντιδρά κάνοντας λόγο για παρατυπίες.

Τελικά ο Κονέ έμεινε στην ΑΕΚ για τρία χρόνια, όπου δεν μπόρεσε να καθιερωθεί, ενώ πλέον αγωνίζεται στην Μπολόνια ως δανεικός από την Μπρέσια.

22: Παντελής Καφές

Το 2003, ο Καφές μένει και εκείνος ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός καταφέρνει αν ντύσει στα «ερυθρόλευκα» τον διεθνή μέσο. Στον Ολυμπιακό δεν μπόρεσε να αποδώσει όσα και στον ΠΑΟΚ, ενώ οι γκρίνιες για τις εμφανίσεις του από την εξέδρα τον οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου από τον Πειραιά τον Ιανουάριο του 2007.

Από τότε αγωνίζεται στην ΑΕΚ, στην οποία είναι βασικός στην μεσαία γραμμή.

23: Χάρης Παππάς

Πέρασε και δεν… ακούμπησε, τόσο από τον Ολυμπιακό το 2006, όσο και από την ΑΕΚ το 2007. Βγάζει το… ψωμί του στον Παναιτωλικό, ο οποίος επέστρεψε στην Super League.

24: Ριβάλντο

Το 2004 κόντεψε να… γκρεμιστεί το αεροδρόμιο, όταν έφτασε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ο Ριβάλντο αμέσως έκανε τα… πάντα στο «Καραϊσκάκη», ωστόσο το διαζύγιό του με τους Πειραιώτες το καλοκαίρι του 2007 ήταν επίπονο!

Με δάκρυα ο Ριβάλντο αποχώρησε, οι φίλοι του Ολυμπιακού τα έβαλαν με την διοίκηση και ο Βραζιλιάνος υπογράφει στην ΑΕΚ. Τον Μάρτιο του 2004, η ΑΕΚ νικάει με 4-0 τον Ολυμπιακό και ο Ριβάλντο δείχνει τέσσερα δάχτυλα προς την κάμερα.

Τι κέρδισε; Να είναι αντιπαθής στους φίλους του Ολυμπιακού, να είναι αντιπαθής στους φίλους της ΑΕΚ, καθώς άφησε την «Ένωση» για να παίξει μπάλα στο… Καζακστάν, και να συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο ακόμη και τώρα που είναι 40 ετών!

25: Χρήστος Πατσατζόγλου

Ένας από τους πιο άτυχους ποδοσφαιριστές που έχει αναδείξει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τεράστιο ταλέντο, ταλαιπωρήθηκε για δυο χρόνια με τον αχίλλειο τένοντα, αλλά επανήλθε δριμύτερος για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Έμεινε 9 χρόνια στο Πειραιά, όπου έχει μόνο φίλους.

Το καλοκαίρι του 2009, μεταγράφηκε στην Ομόνοια της Κύπρου, ενώ το 2010 αποκτήθηκε από την ΑΕΚ, στην οποία παρέμεινε μόλις για 6 μήνες. Πλέον αγωνίζεται στον ΠΑΣ Γιάννινα.

26: Κρίστιαν Νέμεθ

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ουγγρικού ποδοσφαίρου, που ποτέ δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα. Ο λόγος για τον Κρίστιαν Νέμεθ, ο οποίος την σεζόν 2009-10 αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, σκοράροντας μάλιστα απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις εμφανίσεις του Ούγγρου και τον απέκτησαν το επόμενο καλοκαίρι, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να πείσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε για τις ικανότητες του...

27: Ράφικ Τζεμπούρ

Πέρυσι τον Ιανουάριο, η διοίκηση της ΑΕΚ άφησε ελεύθερο τον Ράφικ Τζεμπούρ μετά από ένα πειθαρχικό παράπτωμα. Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, δεν μερίμνησε να βάλει ρήτρα για να μην πάει σε άλλη ελληνική ομάδα ο Αλγερινός και τώρα… χτυπάει το κεφάλι της στον τοίχο!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε βρήκε το… κουμπί του Αλγερινού, και εκείνος του ανταποδίδει σε κάθε ευκαιρία την εμπιστοσύνη του. Πέρσι πέτυχε δυο γκολ στην νίκη με 6-0 των πρωταθλητών, χωρίς να πανηγυρίσει απέναντι στην πρώην ομάδα του. Θα έχει ενδιαφέρον η επιστροφή του στο ΟΑΚΑ…



Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved