«Γκολ στην φτώχεια» (photos)

«Γκολ στην φτώχεια» (photos)

Το 5ο «τουρνουά ποδοσφαίρου και ενημέρωσης» της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια» και της ποδοσφαιρικής ομάδας των αστέγων θα διεξαχθεί το Σάββατο (15/10) στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων» δεν είναι απλώς ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά. Είναι ένα κοινωνικό κίνημα…», δήλωσε πρόσφατα ο ιδρυτής του θεσμού Μελ Γιανγκ.

Κοινωνικό κίνημα και πολύτιμο εργαλείο μαζί που υπηρετεί τον αγώνα που δίνουν συνάνθρωποί μας να παραμείνουν κοινωνικά ενεργοί, προωθώντας την ένταξη και την κοινωνική αρμονία, σύμφωνα με μία ακόμα μελέτη, που είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα –αυτή του Fernando Segura Trejo με τίτλο «Το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων και η μάχη κατά του κοινωνικού αποκλεισμού. Μια κοινωνιολογική ανάλυση σε ένα υπέροχο ταξίδι».

Η ελληνική καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια» είναι ένας από τους 70 και πλέον εθνικούς συνεργάτες («national partners») που συμμετέχουν σε αυτό το κίνημα. Από τις προπονήσεις της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας αστέγων, τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν περάσει εκατοντάδες άνθρωποι, όλων των ηλικιών. Άστεγοι, έλληνες και μη έλληνες, αιτούντες άσυλο, πρώην χρήστες ναρκωτικών ουσιών, άνθρωποι που έχουν ζήσει –ή ζουν ακόμα- στο πετσί τους τον κοινωνικό αποκλεισμό. Το γήπεδο του Ρουφ έχει γίνει ένα είδους «σπιτιού».

Μια φιλόξενη εστία για όλους εκείνους, που στην χαρά του παιχνιδιού δεν γυρεύουν να ξεχάσουν, αλλά, να μην ξεχαστούν, και αναζητούν τη δύναμη να συνεχίσουν στον δρόμο της ένταξης ή επανένταξης σε μια ζωή φυσιολογική. Άλλωστε, μια ποδοσφαιρική ομάδα είναι από μόνη της ένα μικρό κοινωνικό σύνολο. Μια αρχή, ένα εφαλτήριο.

Η φετινή χρονιά, η προσέλευση στις προπονήσεις της ομάδας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Δεν ήταν η διεκδίκηση μιας θέσης στην αποστολή της εθνικής ομάδας που συμμετείχε στο 9ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων που έγινε πριν από λίγες εβδομάδες στο Παρίσι, το κίνητρο των συμμετεχόντων. Κίνητρο ήταν η ανάγκη για ένταξη και συμμετοχή σε μια κοινότητα ανθρώπων που δεν κάνει διακρίσεις.

Σε λίγες εβδομάδες θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις της ελληνικής ομάδας αστέγων για τη νέα σεζόν (πάντα στο γήπεδο του Ρουφ, που παραχωρεί ο Δήμος Αθηναίων, το Ιδρυμα Αστέγων του Δήμου και ο ΟΝΑ).

Επόμενος ποδοσφαιρικός στόχος είναι η Πόλη του Μεξικού, όπου τον Οκτώβριο του 2012 θα φιλοξενηθεί το 10ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων. Πραγματικός στόχος, όμως, ήταν και παραμένει η υποστήριξη του αγώνα που δίνουν συνάνθρωποί μας να ξανακερδίσουν τις ίδιες τους τις ζωές.

Ένας άλλος στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη του τραγικού φαινομένου των αστέγων, η ευαισθητοποίηση και, εν τέλει, η κινητοποίηση της κοινής γνώμης ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνονται κάθε χρόνο μια σειρά αθλητικών, πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων.

Μια από τις πλέον σημαντικές, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος (11:00-15:00). Εκεί, όπως κάθε χρόνο, θα στηθεί ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και όλοι μαζί θα μαζευτούμε να βάλουμε ένα γκολ στα δίχτυα του κοινωνικού αποκλεισμού. Βετεράνοι και νυν ποδοσφαιριστές, εταιρικές ομάδες των υποστηρικτών της καμπάνιας, γνωστοί και άγνωστοι φίλοι θα φορέσουν τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια και σαν έτοιμοι από καιρό, θα ξεχυθούν στον αγωνιστικό χώρο να κάνουν τα… μαγικά τους, όλοι ενωμένοι κατά της φτώχειας και ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικού ρατσισμού

Στο χώρο θα λειτουργεί και περίπτερο της καμπάνιας απ’ όπου θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό για την πρωτοβουλία και τις επόμενες δράσεις της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια». Από εκεί θα διατίθενται έναντι μόλις 5 ευρώ έκαστο και τα τρομερά μπλουζάκια της ομάδας. Τα έσοδα θα πάνε για την ενίσχυσή της.

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή. Όποιος φίλος ή φίλη θελήσει να παίξει, θα υπάρχουν παπούτσια και εμφανίσεις προς… δανεισμό.

Ο Δήμος Αθηναίων και το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των φίλων και υποστηρικτών της καμπάνιας «Γκολ στην Φτώχεια» και, βεβαίως, της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας αστέγων.

Κύριος υποστηρικτής της προσπάθειας είναι –για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο,ενισχύοντας με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στη φτώχεια και σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού.

Στην πρώτη γραμμή των υποστηρικτών της καμπάνιας βρίσκονται επίσης ο ΟΤΕ, η PROTASIS, η Interamerican και η Target-Sport.



Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved