Μαύρος στο Onsports: «Στα ντέρμπι η λογική πάει περίπατο»

Μαύρος στο Onsports: «Στα ντέρμπι η λογική πάει περίπατο»

Στην ερώτηση «ποιος; ποιος;» στη Νέα Φιλαδέλφεια η απάντηση για χρόνια ήταν «ο Μαύρος ο Θεός», ο στράικερ της ΑΕΚ που μάτωνε τα αντίπαλα δίχτυα, έχοντας ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτά του Ολυμπιακού.

Ο παλαίμαχος άσος της Ένωσης μίλησε στο Onsports και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η ΑΕΚ μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό στο σημερινό (15/10) ντέρμπι του ΟΑΚΑ έχοντας την υποστήριξη του κόσμου της και τη θέληση των παικτών της. Ο ίδιος, άλλωστε, είχε δημιουργήσει τη δική του παράδοση απέναντι στους «ερυθρόλευκους» και γνωρίζει καλά πως σε τέτοια παιχνίδια η λογική δεν μετράει και πως σημασία έχουν το πάθος και η επιθυμία για τη νίκη.

-Η ΑΕΚ βρίσκεται σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία. Αυτή η κατάσταση θα επηρεάσει τους παίκτες στο ντέρμπι;

«Κανένας ποδοσφαιριστής δεν θα σκέφτεται πως είναι απλήρωτος την ώρα του ντέρμπι. Αυτό που θα βρίσκεται στο μυαλό τους είναι το πώς θα πάρουν τη νίκη και πώς θα ξεπλύνουν το περσινό 6-0».

-Η περσινή βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό αποτελεί έξτρα κίνητρο για την ομάδα;

«Βέβαια. Θέλουν όλοι να αλλάξουν την εικόνα του περσινού αποτελέσματος και η νίκη είναι ο καλύτερος τρόπος».

-Η αλλαγή προπονητή θα δώσει άλλη ψυχολογία στην ΑΕΚ;

«Συνήθως αυτό συμβαίνει, όπως έχουμε δει στο παρελθόν. Οι ποδοσφαιριστές δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για το νέο προπονητή, προσπαθώντας να τον πείσουν ότι αξίζουν να παίζουν. Βγάζουν οι παίκτες ό,τι καλύτερο μπορούν μέσα στο γήπεδο. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο ο νέος τεχνικός στον πάγκο».

-Εχετε παίξει σε πολλά τέτοια ντέρμπι και έχετε πρωταγωνιστήσει. Τι σκέφτονται οι παίκτες όταν μπαίνουν στο γήπεδο;

«Στο μυαλό όλων είναι το πώς θα πάρουν τη νίκη στο ντέρμπι, για να χαρούν οι ίδιοι και ο κόσμος της ομάδας. Εκείνη την ώρα δεν έχει τίποτα άλλο σημασία, αλλά το πώς η ομάδα θα μπορέσει να πετύχει γκολ και να πανηγυρίσει μια νίκη».

-Είστε ο πρώτος σκόρερ στα ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Στην Ένωση, όμως, απουσιάζει φέτος ο παίκτης που έχει το εύκολο γκολ. Ποιος θεωρείτε ότι θα βάλει γκολ στο ντέρμπι;

«Σ' ένα τέτοιο παιχνίδι, κάποιος θα βρεθεί, ακόμη κι αν δεν είναι το όνομα, που θα βάλει την μπάλα στα δίχτυα. Σημασία όμως δεν έχει ποιος θα σημειώσει το γκολ, αλλά να μπει το γκολ που θα κρίνει το παιχνίδι».

-Ο Ολυμπιακός κατά γενική ομολογία έχει καλύτερο υλικό. Η ΑΕΚ έχει ελπίδες να νικήσει στο ντέρμπι;

«Γι’ αυτό το ποδόσφαιρο είναι το πιο ωραίο άθλημα στον κόσμο, γιατί δεν ξέρεις ποτέ από πριν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Και σε τέτοια παιχνίδια η λογική πάει… περίπατο. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και θα παίξει στην έδρα της με τον κόσμο στο πλευρό της. Οι παίκτες έχουν τη σκέψη να κερδίσουν, ενώ στόχος είναι να παίξουν και καλό ποδόσφαιρο. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι και ευελπιστούμε να νικήσει η ΑΕΚ και να βελτιωθεί η ψυχολογία της. Ο κόσμος διψάει για τέτοια παιχνίδια, όπου το γόητρο μετράει περισσότερο από την βαθμολογική σημασία, γιατί θέλει να περηφανεύεται που είναι ΑΕΚτζής».



Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός θα δώσουν τις ίδιες ημέρες τα Game 3 και 4
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός θα δώσουν τις ίδιες ημέρες τα Game 3 και 4
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved