Οι Έλληνες τραγουδούν ακόμα... (videos + photos)

Οι Έλληνες τραγουδούν ακόμα... (videos + photos)

Την απευθείας πρόκρισή της στην τελική φάση του Euro 2012, τρίτου συνεχόμενου, πανηγυρίζει η Εθνική μας ομάδα, μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Γεωργίας στο «Μέτσκι».

Η Ελλάδα έδειξε για ακόμη μια φορά το μέταλλο του Πρωταθλητρίας Ευρώπης που διαθέτει και παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο σκορ από το 19', κατάφερε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης να γυρίσει το ματς και να πάρει την παλικαρίσια πρόκριση.

Τα γκολ του Φωτάκη στο 79' και του Χαριστέα στο 85' γέμισαν για ακόμη μια φορά υπερηφάνεια τους... πληγωμένους (για άλλα θέματα) Έλληνες και τους έδωσε ξανά ένα λόγο για να είναι χαρούμενοι.

Η Εθνική μπήκε αρκετά συντηρητικά στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να αναλωθεί σε ένα passing game δίχως επιθετικούς προσανατολισμούς. Στο πρώτο τέταρτο οι διεθνείς δεν πέρασαν πολλές φορές την σέντρα, καθώς φάνηκε να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να... χτυπήσουν.

Δυστυχώς, όμως οι φόβοι των περισσότερων Ελλήνων επιβεβαιώθηκαν γρήγορα, καθώς στο 19', χάρη στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ταργκαμάντζε, η Γεωργία πήρε κεφάλι στο σκορ. Κι αν αυτό δεν έγινε, όπως φαινόταν, από κάποια αντεπίθεση, αλλά από στημένη φάση, λίγη σημασία έχει.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, όπως και να έχει, αναγκάστηκαν από το επόμενο, κιόλας, λεπτό να κυνηγήσουν το γκολ, το οποίο θα τους χάριζε τη χρυσή πρόκριση. Οι επιθετικές τους διαθέσεις φάνηκαν πολύ γρήγορα και συγκεκριμένα από το 27', όταν από εξαιρετική θέση οι Κατσουράνης και Γκέκας (κυρίως ο δεύτερος), δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Ρεβισβίλι.

Αυτή η διπλή ευκαιρία ανέβασε, όπως φάνηκε, τη ψυχολογία των διεθνών και μετέφεραν, έτσι, το παιχνίδι στο μισό γήπεδο της Γεωργίας. Δυστυχώς, όμως, καμία επιθετική προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Φερνάντο Σάντος δεν είχε τύχη και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με την Γεωργία να προηγείται 1-0.

Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, όπως τελείωσε το πρώτο, πιο δραστήρια και με την κατοχή της μπάλας. Όμως αυτό δεν αρκούσε από μόνο του για να αντιδράσει γρήγορα και να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Μάλιστα στο 59' χρειάστηκε η επέμβαση του Σπυρόπουλου σχεδόν πάνω στη γραμμή για να μείνει αυτό το 1-0.

Πάντως, από το 56' ο Φερνάντο Σάντος έκανε και την πρώτη διορθωτική κίνηση από τον πάγκο, βάζοντας τον Φωτάκη αντί του Τζιόλη και κάνοντας έτσι την ελληνική ομάδα πιο επιθετική. Αυτό φάνηκε ακόμη περισσότερο στο 68', όταν ο Αθανασιάδης πέρασε στη θέση του Σαλπιγγίδη.

Το σχήμα γύρισε σε 4-4-2, με τους Γκέκα, Αθανασιάδη στην επίθεση, τον Χαριστέα στα αριστερά, τον Φωτάκη στα δεξιά και τους Κατσουράνη, Καραγκούνη στο κέντρο. Η Ελλάδα συνέχισε να έχει την κατοχή και να προσπαθεί να φτάσει απειλητικά στην εστία του Ρεβισβίλι με κάθε τρόπο.

Από το 72' είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς ο Ταργκαμάντζε αποχώρησε τραυματίας, ενώ η Γεωργία είχε κάνει όλες τις αλλαγές της. Όπως αναφέραμε πιο πάνω, η Ελλάδα έψαχνε το γκολ με κάθε τρόπο.

Ένας τέτοιος ήταν αυτός που επέλεξε ο Φωτάκης στο 79'. Ο Έλληνας μέσος αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, όπλισε το δεξί του πόδι και δικαιώθηκε για αυτήν την επιλογή του, καθώς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ένα γκολ που ήρθε από τη «χρυσή» αλλαγή του Σάντος και πανηγυρίστηκε έξαλλα στον αγωνιστικό χώρο, στις εξέδρες του γηπέδου, αλλά και όπου υπάρχουν Έλληνες. Η Εθνική μας δεν αρκέστηκε στην ισοπαλία. Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της έφτασε και σε δεύτερο γκολ, το γκολ της νίκης, που ήρθε στο 85' από τα πόδια του Χαριστέα.

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του κρίσιμου αγώνα της Ελλάδας, όπως σας τη μετέφερε το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.

Θυμηθείτε το pregame της αναμέτρησης, όπως σας το μετέφερε το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.

Δείτε την είσοδο των ομάδων:

Δείτε και ακούστε τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας:

Τα γκολ του αγώνα



Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved