Με σβηστές μηχανές ο Παναθηναϊκός

Με σβηστές μηχανές ο Παναθηναϊκός

Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχτηκε ο πρώτος προημιτελικός αγώνας του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και το Μαρούσι με τους «πράσινους» να κάνουν περίπατο με 93-61

Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν δυσκολεύτηκε καθόλου απέναντι στην ομάδα του Νίκου Λινάρδου, με τους Ίαν Βουγιούκα και Άλεξ Μάριτς να είναι οι κορυφαίοι για τους νικητές, καθώς σημείωσαν 18 και 15 πόντους αντίστοιχα. Από την άλλη ξεχώρισε ο Γιάννης Γκαγκαλούδης ο οποίος σταμάτησε στους 20 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήταν αδύναμος πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι, καθώς… κατέβηκε στο κλειστό του ΟΑΚΑ με αρκετούς παίκτες από το εφηβικό και μόλις τέσσερις επαγγελματίες παίκτες. Ο μοναδικός που αντιστάθηκε στον Παναθηναϊκό στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν ο Γιάννης Γκαγκαλούδης με 13 πόντους, ωστόσο οι «πράσινοι» χτύπησαν κυρίως κάτω από το καλάθι με τον Άλεξ Μάριτς και μετέπειτα τον Ίαν Βουγιούκα, αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν αδύναμοι σε αυτόν τον τομέα. Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να προηγείται με 27-17.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ανέβασε ρυθμούς με τον Νικ Καλάθη να δίνει άλλον… αέρα στους γηπεδούχους οι οποίοι άρχισαν σιγά – σιγά να ανεβάζουν τη διαφορά. Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης δεν κατάφερε να πετύχει ούτε έναν πόντο στη δεύτερη περίοδο, κάτι που στοίχησε στο Μαρούσι που έμεινε πολύ πίσω στο σκορ. Η διαφορά εξάλλου στο τέλος του πρώτου μισού του αγώνα πήγε στους 26 πόντους με το συγκρότημα του Νίκου Λινάρδου να μην μπορεί να αντισταθεί στην ανωτερότητα του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατέβασε… ταχύτητα στη συνέχεια και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Μάλιστα η διαφορά στα μέσα του δεκαλέπτου εκτοξεύτηκε ακόμα και στους 30 πόντους (66-36), ενώ στη συνέχεια η διαφορά έγινε ακόμα μεγαλύτερη (34 πόντους), καθώς μερικά δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 75-41. Το τρίτο δεκάλεπτο, ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 76-43 και το Μαρούσι να μην μπορεί να κάνει πολλά, προκειμένου να κατεβάσει τη διαφορά.

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με το Μαρούσι πάντως να προσπαθεί να κατεβάσει τη διαφορά, χωρίς όμως να τα καταφέρει ιδιαίτερα καλά. Ο Παναθηναϊκός κράτησε τη μεγάλη διαφορά με τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να μην κατεβάζουν ρυθμούς σε άμυνα και επίθεση. Το τελικό 93-61 έστειλε τον Παναθηναϊκό στην επόμενη φάση του θεσμού όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στο Ηλυσιακό και την Καβάλα.

Τα δεκάλεπτα: 27-17, 56-30, 76-43, 93-61.
Παναθηναϊκός (Ομρπάντοβιτς): Κυρίτσης 6, Ζούμπος, Μάριτς 15, Σμιθ 3, Καϊμακόγλου 6, Λόγκαν 11 (1), Σάτο 3 (1), Καλάθης Πατ 11 (1), Γιασικεβίτσιους 8, Διαμαντίδης 2, Βουγιούκας 18, Καλάθης Νικ 10.
Μαρούσι (Λινάρδος): Μανταλβάνος 2, Παπαφλωράτος, Αλεξίου, Ακεψιμαΐδης 10 (1), Καλογιαννίδης 2, Χαριτόπουλος 13, Γκαγκαλούδης 20 (3), Θεοδοσίου, Φασιανός, Κογιαντίνοβιτς 6, Τσόντζος 8.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως σας τη μετέφερε το Onsports

{coveritlive}acc9e9a0fb{/coveritlive}



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved