Γεωργαμλής: «Η ΑΕΚ έχει ανάγκη το γήπεδο» (photos)

Γεωργαμλής: «Η ΑΕΚ έχει ανάγκη το γήπεδο» (photos)

Ένας από τους ανθρώπους που έχουν μεγαλώσει μέσα στα αποδυτήρια της ΑΕΚ και έχουν βάλει το όνομά τους σε αρκετές σημαντικές στιγμές του συλλόγου είναι ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής. Ο νυν τεχνικός του Θρασύβουλου ήταν «παρών» στο παιχνίδι προς τιμή του Μίμη Παπαϊωάννου ακριβώς πριν από 11 χρόνια…

Στις 11 Οκτωβρίου του 2000 στο «Νίκος Γκούμας» της Νέας Φιλαδέλφειας διεξήχθη ένας σπουδαίος αγώνας προς τιμή του μεγάλου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Μίμη Παπαϊωάννου.  Καλεσμένοι της Ένωσης ήταν οι φημισμένοι παλαίμαχοι της εθνικής Γερμανίας που έκαναν το ταξίδι για τον «βλάχο» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Παίκτες όπως οι Σούστερ, Μπορόβκα, Σουλτς, Βόταβα, Μπόμερ, Καλτς, με προπονητή τον Γκερντ Μίλερ αντιμετώπισαν τους Σεραφείδη, Στεργιούδα, Νικολάου, Τόσκα, Μανωλά, Γεωργαμλή, Αρδίζογλου στο άλλοτε γήπεδο της ΑΕΚ, παρουσία αρκετών οπαδών. Εκεί βρίσκονταν και αρκετοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές που τίμησαν με την παρουσία τους τον Μίμη Παπαϊωάννου.

Ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής υπήρξε συμπαίκτης του μεγάλου αυτού ποδοσφαιριστή  στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Από εκείνο το παιχνίδι ο νυν τεχνικός του Θρασύβουλου έχει να θυμηθεί πολλά και δεν αρνήθηκε να τα μοιραστεί με το Onsports:

«Ήταν μεγάλη τιμή για όλους μας να παίξουμε σε εκείνο το παιχνίδι. Θυμάμαι ότι είχαν έρθει σπουδαίοι ποδοσφαιριστές από τη Γερμανία για χάρη του. Εκείνο το απόγευμα πήγα… τρέχοντας στο γήπεδο διότι είχα επαγγελματικές υποχρεώσεις. Όμως το έκανα με μεγάλη χαρά αφού ήταν και από τις τελευταίες μου φορές που έμπαινα μέσα στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας…».

Ο Γεωργαμλής βρέθηκε για τελευταία φορά μέσα στην οικογένεια της ΑΕΚ ως βοηθός του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Συνεπώς, γνωρίζει ενδεχομένως πολύ καλύτερα από πολλούς την κατάσταση στο εσωτερικό της ομάδας. Για τις δύσκολες ώρες που περνούν οι «κιτρινόμαυροι», ο Γεωργαμλής έχει τη δική του άποψη:

«Καταρχήν επειδή είμαι και προπονητής θα ήθελα να ευχηθώ «καλή τύχη» στον Νίκο Κωστένογλου. Την έχει ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη αποστολή που ανέλαβε. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η ΑΕΚ είναι πάνω απ’ όλα. Δεν υπάρχουν πρόσωπα όταν μιλάμε για αυτή την ομάδα».

Όσο για το αν είναι αισιόδοξος ότι το κλίμα μπορεί να αντιστραφεί για την ΑΕΚ, ο προπονητής του Θρασύβουλου υποστήριξε: «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με την ΑΕΚ είναι να φτιάξουν νέο γήπεδο. Δεν είναι δυνατόν να έχει ιδιόκτητο χώρο ο σύλλογος και να μην μπορεί να φτιάξει γήπεδο. Αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα όλων στην ομάδα. Μετά όλα θα πάρουν τον δρόμο τους…»



ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved