Πρωτάθλημα ξανά στα… Αυστριακά

Πρωτάθλημα ξανά στα… Αυστριακά

Στην κορυφή του κόσμου βρίσκεται ξανά ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός τερμάτισε στην 3η θέση στο γκραν πρι Ιαπωνίας και κατέκτησε έτσι ( μαθηματικά) τον 2ο  παγκόσμιο τίτλο του.

Σε ηλικία 24 ετών, 3 μηνών και 6 ημερών, έγινε ο νεότερος οδηγός στην ιστορία του σπορ που κατέκτησε δύο συνεχόμενες χρονιές την ανώτερη διάκριση.

Όσο για το πρωτάθλημα κατασκευαστών, οι 27 κερδισμένοι βαθμοί έφεραν τη Red Bull Racing κοντά σε ένα ακόμα τίτλο.

Ας δούμε τι δήλωσε μετά το γιαπωνέζικο γκραν πρι ο Φέτελ αλλά και ο Team Manager της ομάδας Κριστιάν Χόρνερ.

«Πολύς κόσμος δήλωνε σίγουρος για τον τίτλο μας αλλά το σημαντικότερο ήταν πως δεν επιτρέψαμε στους εαυτούς μας να παρασυρθούμε» δήλωσε ο Φέτελ και πρόσθεσε: «Επικεντρωθήκαμε σε κάθε ένα βήμα που χρειαζόταν να κάνουμε, όπως άλλωστε όλη τη χρονιά φέτος. Πετύχαμε πολλά. Θέλω να ευχαριστήσω όλους στο εργοστάσιο μας στο Μίλτον Κέινς, δεν πιέζουμε μόνο εμείς πολύ. Το ίδιο κάνουν κι εκείνοι, από τα γραφεία ή τα σχεδιαστήρια, μέχρι τους μηχανικούς μας εδώ στην πίστα. Οι προσπάθειες όλων είναι απίστευτες! Έχουμε μόνο δύο μονοθέσια, είμαστε δύο οδηγοί και κουβαλάμε στους δικούς μας ώμους όταν βγαίνουμε στην πίστα το καθήκον αξιοποίησης της σκληρής τους δουλειάς. Μερικές φορές, δεν φερόμαστε στα μονοθέσια όσο όμορφα θα έπρεπε αλλά πάντα, επιδιώκουμε να πάρουμε από αυτά τα μέγιστα. Είναι φοβερό αυτό που έχει συμβεί. Φέτος θέσαμε ως στόχο την κατάκτηση του τίτλου και η επίτευξη αυτού του στόχου τέσσερις αγώνες πριν το τέλος της σεζόν, είναι δύσκολο να αποδοθεί με λόγια. Είμαι όσο μπερδεμένος ήμουν και στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος. Ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα γινόμουν παγκόσμιος πρωταθλητής, άρα το να το πετυχαίνω δις, είναι εξαιρετικό! Έχω φοβερές αναμνήσεις από τη Formula 1: απ’ όταν ήμουν μικρός και παρακολουθούσα τους αγώνες, μέχρι σήμερα, αυτή την επιτυχία που νιώθω ευλογημένος που βίωσα. Η ατμόσφαιρα εδώ ήταν φανταστική και δεν μπορούσε να έρθει καλύτερα αυτός ο τίτλος. Σε μία ηλιόλουστη ημέρα και με τόσο κόσμο ενθουσιασμένο απ’ όσα κάνεις. Αυτό είναι η ζωή. Μου είναι δύσκολο να εκφράσω τα συναισθήματα της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Είναι κάτι παραπάνω από φανταστικό»!


Ο Κριστιάν Χόρνερ δήλωσε: «Η κατάκτηση του δεύτερου παγκόσμιου τίτλου από τον Σεμπαστιάν  είναι κάτι εντυπωσιακό. Οδήγησε εξαιρετικά φέτος και άξιζε το πρωτάθλημα, έχοντας κυριαρχήσει από τον πρώτο κιόλας αγώνα, στη Μελβούρνη. Πρόκειται για αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, ομαδικής προσπάθειας και γενικά μπορεί να νιώθει υπερήφανος για όσα έχει πετύχει. Τοποθέτησε εαυτόν σε μία μικρή ομάδα ξεχωριστών οδηγών που έχουν όχι απλά κερδίσει δύο τίτλους αλλά το έχουν κάνει σε δύο συνεχόμενες σεζόν! Ήταν ένας δύσκολος αγώνας και σήμερα χάναμε χρόνο στο pit lane. Ο Τζένσον Μπάτον έκανε ένα καλό αγώνα και θέλω να τον συγχαρώ για τη νίκη του. Η 3η  και η 4η θέση μας προσέφεραν αρκετούς βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και πλέον έχουμε προβάδισμα 130 πόντων.».



NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved