«Σαμουράι» ο Μπάτον, «αυτοκράτορας» ο Φέτελ! (photos)

«Σαμουράι» ο Μπάτον, «αυτοκράτορας» ο Φέτελ! (photos)

Με τον Σεμπάστιαν Φέτελ ν' αναδεικνύεται σε Παγκόσμιο Πρωταθλητή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έπεσε η καρό σημαία του ιαπωνικού γκραν πρι - Νικητής του 15ου αγώνα της σεζόν ο Τζένσον Μπάτον (McLaren Mercedes), με τον Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari) να τερματίζει δεύτερος και τον Γερμανό της Red Bull Renault να συμπληρώνει το βάθρο.

Μπορεί νικητής του Ιαπωνικού γκραν πρι να ήταν ο Τζένσον Μπάτον (McLaren Mercedes) κάνοντας ένα αλάνθαστο αγώνα, αλλά τη δημοσιότητα και τη δόξα «έκλεψε» ο νεότερος δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull Renault). Ο Γερμανός τερμάτισε 3ος αλλά κέρδισε παραπάνω από τον ένα βαθμό που χρειαζόταν για τον τίτλο. Σε αυτό τον αγώνα δεν πρέπει να ξεχνάμε τον 2ο Φερνάντο Αλόνσο που κρατά τη Ferrari στο πόντιουμ.

Ακολούθησαν οι  Μάρκ Βέμπερ (Red Bull Renault), Λιούις Χάμιλτον (McLaren Mercedes), Μίκαελ Σουμάχερ (Mercedes GP), Φελίπε Μάσα (Ferrari), Σέρτζιο Πέρεζ (Sauber – Ferrari), Βιτάλι Πετρόβ (Lotus Renault) και Νίκο Ρόζμπεργκ (Mercdes GP).

Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα, της εκκίνησης ο Μπάτον ξεκίνησε πολύ καλά και βρέθηκε σχεδόν δίπλα στον Φέτελ. Ο Γερμανός όμως κινήθηκε πολύ προς τα δεξιά και δεν του άφησε αρκετό χώρο στην πίστα, με αποτέλεσμα ο πιλότος της McLaren – Mercedes να αναγκαστεί να αφήσει στιγμιαία το γκάζι. Τότε βρήκε την ευκαιρία και πέρασε 2ος ο Λιούις Χάμιλτον.Πιο πίσω οι Ferrari διατήρησαν τις θέσεις τους, με τον Μάσα 4ο και τον Αλόνσο 5ο ενώ και ο Μαρκ Βέμπερ δεν έχασε την 6η θέση. Δυστυχώς ήταν ο Καμούι Κομπαγιάσι (Sauber – Ferrari), ο οποίος από την  5η θέση έπεσε στην 12η.

Όπως είχαν προβλέψει οι περισσότεροι team managers τα πιτ στοπ ξεκίνησαν νωρίς με το Λιούις Χάμιλτον να ξεκινά από τον 7ο  γύρο. Στη McLaren είδαν από την τηλεμετρία ότι το πίσω δεξιά ελαστικό έχανε πίεση. Ο Βρετανός άνοιξε το χορό και στους επόμενους δύο γύρους όσοι ήταν πρώτοι μπήκαν στα pit για να βάλουν τη μαλακή γόμα. Κερδισμένος ήταν ο Αλόνσο. Ο Ισπανός ανέβηκε στην 3η θέση.

Λίγους γύρους μετά την έξοδο του safety car ο Φέτελ ήταν ο πρώτος οδηγός που αποφάσισε να κάνει το 3ο  pit stop και να αλλάξει στη μεσαία γόμα. Με την επιστροφή του στην πίστα βρέθηκε σε κίνηση και έχασε λίγο χρόνο. Έτσι, μετά τια αλλαγές για την πρώτη θέση έμειναν να μάχονται οι Μπάτον και Αλόνσο, με τον Ισπανό να πλησιάζει τον Βρετανό στους τελευταίους γύρους.

Στο τέλος η καρό σημαία έπεσε μπροστά από τον Μπάτον, με τον οδηγό της McLaren να πανηγυρίζει την 3η  του φετινή νίκη και τον Αλόνσο να είναι 2ος και τον Φέτελ τρίτο. Με την 3η  θέση κατάκτησε το 2ο συνεχόμενο  παγκόσμιο τίτλο του και πρόσθεσε άλλο ένα  πρωτοσέλιδο στην ιστορία που μόλις τώρα ξεκίνησε να γράφει. Έτσι, ο Γερμανός κατακτά το πρωτάθλημα με 324 βαθμούς, με τον Μπάτον στη 2η  θέση να φτάνει στους 210 και τον Αλόνσο  στην 3η να έχει 202 βαθμούς. 

 Επόμενος αγώνας είναι το γκραν πρι της  Κορέας το επόμενο Σαββατοκύριακο 10-12 Οκτωβρίου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1ος.Τζ. Μπάτον (McLaren – Mercedes)  1. 30:53,427 

2ος .Φ. Αλόνσο (Ferrari)  +1,160’’ 

3ος. Σ.Φέτελ (Red Bull – Renault) +2,006’’ 

4ος .Μ.Βέμπερ (Red Bull – Renault) +8,071’’ 

5ος. Λ.Χάμιλτον (McLaren – Mercedes) +24,268’’ 

6ος. Μ.Σουμάχερ (Mercedes GP) +27,120”

Διαβάστε τις πρώτες δηλώσεις του Φέτελ μετά την ανάδειξη του σε παγκόσμιο πρωταθλητή για δεύτερη σερί χρονιά

Διαβάστε τι δήλωσαν οι αντίπαλοι του Γερμανού πιλότου της Red Bull Renault, οι οποίοι του... έβγαλαν το καπέλο

Ζήστε ξανά το γκραν πρι της Ιαπωνίας από την πίστα της Σουζούκα, όπως σας το προσέφερε LIVE το Onsports, το πρωί της Κυριακής.

{coveritlive}5cdafc3d48"{/coveritlive}



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved