Αυτοκράτορας ο Φέτελ στην Ιαπωνία

Αυτοκράτορας ο Φέτελ στην Ιαπωνία

Μια... ντουζίνα pole positions έφτασε στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 ο Γερμανός της Red Bull Renault όντας ταχύτερος στις κατατακτήριες δοκιμές του 15ου αγώνα της σεζόν - Ακολούθησε το δίδυμο της McLaren Mercedes, με Λιούις Χάμιλτον και Τζένσον Μπάτον.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ βγήκε στα τελευταία λεπτά της 3ης περιόδου και κατάφερε να «γκρεμίσει» το χρόνο που είχε πετύχει ο Λιούις Χάμιλτον.

Ένα βαθμό χρειάζεται ο Σεμπάστιαν Φέτελ στον αυριανό αγώνα στην πίστα της Σουζούκα, προκειμένου να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής για δεύτερη συνεχόμενη  χρονιά. Ο πιλότος της Red Bull Renault ξεκινά από την pole position για 12η φορά αυτή τη χρονιά. Μία πρωτιά την οποία… έκλεψε για εννέα εκατοστά του δευτερολέπτου από  τον Τζένσον Μπάτον (McLaren Mercedes).

Όπως όλα δείχνουν ο Βρετανός (μαζί με τον συναθλητή του στη McLaren Λιούις Χάμιλτον) είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί αύριο το πρωί (09:00) να στερήσει από  τον 24χρονο Φέτελ την ευκαιρία να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα της F1, τέσσερις αγώνες πριν το τέλος του. Βέβαια για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει ο Μπάτον να είναι ο νικητής στη Σουζούκα και ταυτόχρονα να μην πάρει βαθμό ο Φέτελ!

Οι κατατακτήριες δοκιμές για το Grand Prix Ιαπωνίας ξεκίνησαν με ιδανικές συνθήκες και τα τις κερκίδες κατάμεστες.

Στα πρώτα λεπτά της διαδικασίας οι δύο Red Bull Racing ήταν οι ταχύτερες όλων αλλά στη συνέχεια οι χρόνοι άρχισαν να πέφτουν και η πρώτη θέση άλλαξε χέρια, με τον Fernando Alonso να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο. Λίγα λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο ήρωας των γιαπωνέζων Καμούι  Κομπαγιάσι έγραψε τον πρώτο χρόνο και ξεσήκωσε τον κόσμο στις κερκίδες. Άτυχος ήταν ο Νίκο Ροζμπεργκ  (Mercedes GP), που αντιμετώπισε προβλήματα στο κιβώτιο ταχυτήτων του μονοθέσιου και δεν κατάφερε να βγει στην πίστα.

Τα 15 λεπτά του Q2 ξεκίνησαν με τους οδηγούς να βγαίνουν στην πίστα  με τη μαλακή γόμα. Στα πρώτα λεπτά της διαδικασίας ταχύτερος όλων ήταν ο Φέτελ με τον Μπάτον να τον ακολουθεί. Ο Λιούις Χάμιλτον λίγα λεπτά αργότερα επιβεβαίωσε την ταχύτητα της McLaren Mercedes σημειώνοντας στη συνέχεια της περιόδου τον πρώτο χρόνο. Τα τελευταία λεπτά του σέσιον  δεύτερης περιόδου όλοι ( εκτός των 7 πρώτων ) φόρεσαν φρέσκα ελαστικά στα μονοθέσιά τους .

Το Q3 (δεκάλεπτο) ξεκίνησε με τον Καμούι Κομπαγιάσι να είναι ο πρώτος οδηγός που βγήκε στην πίστα. Στη συνέχεια ακολούθησαν και οι υπόλοιποι οδηγοί. Οι δύο Lotus  Renault  και ο Μίκαελ Σουμάχερ έκαναν οικονομία στα λάστιχά τους.

Η πρώτη προσπάθεια για την pole position έγινε από τις  McLaren Mercedes. Λίουις Χάμιλτον  και Τζένσον Μπάτον είχαν διαφορά μόλις 1/10 δευτερολέπτου. Οι δύο Red Bull Renault βρέθηκαν στην 3η και 4η θέση.  Η δεύτερη προσπάθεια όμως ήταν η καλύτερη για τον Φέτελ.

Ο Γερμανός σημείωσε το ταχύτερο χρόνο (1:30,466) και κατέκτησε άλλη μια pole position με τον Μπάτον να χάνει την πρωτιά για 9/1000 του δευτερολέπτου . Ο Λίουις Χάμιλτον δεν πρόλαβε να κάνει 2η προσπάθεια. Ο χρόνος του όμως ήταν αρκετός για να τον φέρει στην 3η θέση. Την πεντάδα  συμπλήρωσαν οι Φελίπε Μάσα (Ferrari) και  Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1ος.Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull – Renault)  1:30,466” 

2ος.Τζένσον Μπάτον  (McLaren – Mercedes) + 0,009” 

3ος .Λιούις Χάμιλτον (McLaren – Mercedes) + 0,151” 

4ος .Φελίπε Μάσα (Ferrari) + 0,338”

5ος .Φερνάντο Αλόνσο  (Ferrari) +  0,420” 

6ος .Μάρκ Βέμπερ  (Red Bull – Renault) + 0,690” 

7ος .Mίκαελ Σουμάχερ  (Mercedes GP)  ------------ 

8ος .Μπρούνο Σένα  (Lotus – Renault) -------------- 

9ος .Βιτάλι Πετροβ (Lotus – Renault )----------------

10ος .Καμούι Κομπαγίασι (Sauber – Ferrari )--------

Παρακολουθήστε ξανά τις κατατακτήριες δοκιμές για τον 15ο αγώνα της χρονιάς του παγκόσμιου πρωταθλήματος της F1 από την Ιαπωνία.

{coveritlive}71b499c290"{/coveritlive}



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved