Την Τετάρτη τα σπουδαία για Αστέρα και ΟΦΗ (photos)

Την Τετάρτη τα σπουδαία για Αστέρα και ΟΦΗ (photos)

Προθεσμία να καταθέσουν υπομνήματα ως το μεσημέρι (12:00) της Δευτέρας (10/10) πήραν οι ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης και ΟΦΗ. Αισιοδοξούν αμφότεροι για δικαίωση από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Άμεσα η απόφαση για Θρασύβουλο. Το Onsports ήταν στο Γουδί και σας μετέφερε άμεσα όλα όσα έγιναν.

Εκδικάστηκαν από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων οι υποθέσεις του Αστέρα Τρίπολης, του ΟΦΗ και του Θρασύβουλου με τις δύο πρώτες ΠΑΕ να παίρνουν προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων ως τη Δευτέρα (10/10) το μεσημέρι και να αισιοδοξούν σε δικαίωση.

«Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία»

Της επιτροπής προέδρευσε ο κ. Λεοντής, με τους δικηγόρους του Αστέρα Τρίπολης να υποστηρίζουν πως δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για την δωροδοκία με την οποία κατηγορείται η ΠΑΕ και ο Γιώργος Μποροβήλος, από τη στιγμή που το παιχνίδι για το οποίο γίνεται λόγος κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό του.

Παράλληλα, για τον πρόεδρο της αρκαδικής ΠΑΕ τονίστηκε πως κατηγορήθηκε μόνο και μόνο λόγω της θέσης του στην ομάδα ενώ ο ίδιος μίλησε για το πώς ανέλαβε το εν λόγω πόστο στους Αρκάδες και το παρελθόν του στη διαιτησία.

«Οι σχέσεις Ψωμιάδη-Μπέου είναι ανύπαρκτες. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου κρίθηκε στο 90’, δεν μπορεί να το θεωρούμε «στημένο»», είπε ο κ. Σουροβίτης δικηγόρος των Αρκάδων.

Από την πλευρά του, ο Αργύρης Λίβας, τόνισε: «Εμπλέκουν τον κ. Μποροβήλο επειδή δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο για να φανεί ότι έγινε απόπειρα δωροδοκίας. Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε κανέναν και έψαχναν ένα πρόσωπο για να στοιχειοθετήσουν την κατηγορία. Βρήκαν τον κ. Μποροβήλο επειδή ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ. Είναι ανάποδο η σκέψη για την απόφαση. Ο καθένας μπορεί να συνομιλεί για οτιδήποτε».

Ο πρόεδρος της επιτροπής, ρώτησε τον Γιώργο Μποροβήλο το εξής: «Έχετε σχέση με την ομάδα; Μου κάνει εντύπωση που όλοι οι διαιτητές κολλάτε πάντα και γίνεστε μάνατζερ ομάδων».

Ο Γιώργος Μποροβήλος απάντησε: «Κατάγομαι από την Τρίπολη. Θέλησα να βοηθήσω την ομάδα της περιοχής μου και τους ιδιοκτήτες που αναζητούσαν έναν άνθρωπο να γνωρίζει ποδόσφαιρο αφού διαμένουν στο εξωτερικό. Ήμουν 20 χρόνια διαιτητής και κανείς δεν μπορεί να μου προσάψει τίποτα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση του Αστέρα Τρίπολης είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας και ο Αλέξης Κούγιας που δε θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο, ενώ οι Αρκάδες μετά το τέλος της διαδικασίας κατέθεσαν στην επιτροπή DVD με το συγκεκριμένο παιχνίδι και πήραν προθεσμία ως τη Δευτέρα (10/10) για να καταθέσουν υπόμνημα. Στις τάξεις της ΠΑΕ υπάρχει αισιοδοξία για την απόφαση που θα εκδοθεί την Τετάρτη (12/10).

«Καμιά σχέση με τον ΟΦΗ ο Νύκταρης»

Την πλευρά του ΟΦΗ στην επιτροπή εκπροσώπησαν οι νομικοί Κώστας Μανταδάκης, Μανώλης Φωτάκης και Χρήστος Μιχαλόπουλος, ενώ το «παρών» έδωσε ο Νίκος Μαχλάς και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Βασίλης Ξημέρης. Ο Γιάννης Κουράκης δεν μπόρεσε να παραστεί καθώς είχε υποχρεώσεις στην ΚΕΔΚΕ ως Δήμαρχος Ηρακλείου.

Να καταθέσει κλήθηκε και ο δικηγόρος του Ηρακλή Νύκταρη, κ. Χατζής, που δήλωσε: «Ο κ. Νύκταρης δεν έχει καμία σχέση με τον ΟΦΗ. Η διεύθυνσή του είναι στα Λιβάδια Μυλοποτάμου. Ο ΟΦΗ αρνείται κάθε σχέση με τον πελάτη μου και το επιβεβαιώνουμε».

Ο Βασίλης Ξημέρης, στην κατάθεσή του τόνισε: «Δεν ξέρουμε τίποτα επισήμως. Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν υπάρχει καμία σχέση του κ. Νύκταρη με τον ΟΦΗ, ούτε μετοχική, ούτε οποιαδήποτε άλλη σχέση».

Ο Νίκος Μαχλάς από την πλευρά του τόνισε: «Ο Νύκταρης δεν έχει καμία σχέση με τον ΟΦΗ. Δεν μπορώ να ελέγχω το τι λέει ο καθένας για την ομάδα μου. Εγώ έπιασα τον Νύκταρη και τον ρώτησα γιατί είπε αυτά τα πράγματα για τον ΟΦΗ και η απάντησή του ήταν ότι έκανε πλάκα στον Τσακογιάννη».

Κατάθεση για την υπόθεση του ΟΦΗ έκανε και ο Αλέξης Κούγιας που τόνισε πως δεν υπάρχει καμία σχέση του Ηρακλή Νύκταρη με τον ΟΦΗ και επισήμανε ότι ο Τσακογιάννης ήταν αυτός που θέλησε να βρει πεδίο δράσης γύρω από τον ΟΦΗ με αποτέλεσμα να εμπλακούν χωρίς να το γνωρίζουν οι Κρητικοί.

«Το κατηγορητήριο για τον ΟΦΗ το πληροφορήθηκα μέσω του Τύπου. Ο Νύκταρης δεν υπάρχει στον ΟΦΗ. Του αρέσει να παρουσιάζεται ως ο αρχηγός της Κρήτης και μιλώντας με τον Τσακογιάννη δεν ήθελε να φανεί ότι είναι άσχετος και του είπε πως έχει διασυνδέσεις στον ΟΦΗ», είπε ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής.

Ο Αλέξης Κούγιας πρόσθεσε: «Ο Τσακογιάννης διέδιδε ότι μπορούσε να πάρει όποιο παιχνίδι ήθελε. Έστηνε όμως τα παιχνίδια σε βάρος της ίδιας του της ομάδας. Ο Νύκταρης μίλησε με τον Τσακογιάννη γιατί ο δεύτερος προσπαθούσε να βρει κάποιες «άκρες» εκτός ΟΦΗ».

«Κατά τεκμήριο δεν είναι ένοχοι και οι αντίπαλοι της Ηλιούπολης στα παιχνίδια της που ήδη έχουν θεωρηθεί χειραγωγημένα», ανέφερε ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Κώστας Μανταδάκης «Ο Νύκταρης δεν έχει καμία σχέση με τον ΟΦΗ, δεν υπάρχει σε κανέναν μετοχολόγιο και πουθενά στην ΠΑΕ», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι Κρητικοί πήραν προθεσμία για να καταθέσουν υπομνήματα ως τη Δευτέρα και τότε θα το καταθέσουν, παρά το γεγονός ότι το είχαν έτοιμο και θα μπορούσαν να το θέσουν στη διάθεση της επιτροπής ακόμα και σήμερα. Στις τάξεις των Κρητικών υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία για δικαίωση στην υπόθεση και μεγάλη αναμονή για την υπόθεση της Τετάρτης (12/10).

«Σάπιο φρούτο ο Δημητρόπουλος!»

Επόμενη υπόθεση που εκδικάστηκε, ήταν αυτή του Θρασύβουλου.

«Ο διαιτητής Δημητρόπουλος είναι ένα «σάπιο φρούτο». Έχω κάνει καταγγελία παλαιότερα για αυτόν. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν το έχω δει και δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε», είπε ο Αλέξης Κούγιας που ήταν μάρτυρας και σε αυτή την υπόθεση.

Ο διαιτητής Δημητρόπουλος είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του: «Εκτιμώ τον κ. Κούγια. Ένα περιστατικό είχαμε πριν επτά χρόνια όταν διαιτήτευσα το Λαμία-ΠΑΣ για την Γ’ Εθνική. Είχα πρόβλημα με το βοηθό σε εκείνο το παιχνίδι γιατί χτυπήθηκε και πήγα μάρτυρας κατά του κ. Κούγια».

«Ταλαιπωρούμαι από τον Ιούλιο για αυτό το θέμα. Πήρα έκθεση με άριστα και βαθμό 8,5 για αυτό το παιχνίδι, στις έξι αγωνιστικές που απέμεναν με όρισαν σε τρία παιχνίδια. Είμαι διαιτητής από το 1998. Θέλω να βγει απόφαση όσο το δυνατό πιο γρήγορα καθώς συνεδριάσει η ΚΕΔ για να συμπληρώσει τους πίνακες της Super League», συμπλήρωσε ο κ. Δημητρόπουλος.

«Δεν υπάρχει καμία συνομιλία του Δημητρόπουλου με τον Τσακογιάννη. Τα πάντα γίνονται σε πλάτες τρίτων», είπε στην επιτροπή ο δικηγόρος του διαιτητή κ. Γρηγορίου. Ο κ. Αντιπαριώτης από την πλευρά του, τόνισε: «Αν δεν βγει απόφαση θα χάσει τη θέση της για το διεθνές ματς η Κουτσουμπού, παίζει στη Βαρσοβία».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Θρασύβουλος, Κώστας Μασούρης, τόνισε πως: «Για την αποκατάσταση του ονόματος του Θρασύβουλου, θέλουμε να βγει πολύ γρήγορα η απόφαση. Η ΠΑΕ έχει βοήθεια από το Δήμο Φυλής, αλλά υπάρχει πολυμετοχικότητα».

Η απόφαση για το Θρασύβουλο είναι η μοναδική που θα βγει νωρίτερα από τις άλλες, αφού δε ζητήθηκε προθεσμία για υπομνήματα. Αντίθετα, ζητήθηκε να βγει γρήγορα απόφαση αφού ο διαιτητής Δημητρόπουλος θέλει να την γνωρίζει αφού υπάρχει περίπτωση να είναι στους πίνακες της Super League ενώ και η διαιτητής κ. Κουτσουμπού έχει κληθεί να διαιτητεύσει διεθνές παιχνίδι στη Βαρσοβία τις επόμενες μέρες. Έτσι, η απόφαση είναι πολύ πιθανό να εκδοθεί σήμερα ή το αργότερο αύριο το πρωί.

Θυμηθείτε τη διαδικασία όπως τη μετέδωσε LIVE το Onsports

{coveritlive}331efa6dec{/coveritlive}



Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved