Η μεταγραφή - θρίλερ του καλοκαιριού μιλά στο Onsports

Η μεταγραφή - θρίλερ του καλοκαιριού μιλά στο Onsports

Μόνο ως... θρίλερ, θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την μετακίνηση του Ανδρέα Μιράλη από τη Νέα Σμύρνη στην Χίο και τη μεταγραφή του στη νησιώτικη ομάδα.

Ήταν αναμφισβήτητα η μεταγραφή του καλοκαιριού στο πόλο, αφού τον διεκδίκησαν Ολυμπιακός και Χίος μέχρι τελικής… πτώσεως. Ο παίκτης κατέληξε στην Χίο, μετά την «εντολή» του Πανιωνίου, ομάδα στην οποία ανήκε ο 24χρονος πολίστας και τα «παρατράγουδα» άρχισαν. Μολότοφ στο σπίτι του και απειλητικά μηνύματα τρομοκράτησαν τον παίκτη, που δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί....

Λίγες ημέρες μετά, ήρεμος και έχοντας αποστασιοποιηθεί από τα γεγονότα, μίλησε στο Onsports για όσα συνέβησαν…

Τι ακριβώς συνέβη το καλοκαίρι και πήρες τη μεταγραφή σου για την Χίο;

Ο Πανιώνιος ήταν αυτός που αποφάσιζε, όχι εγώ. Ο Πανιώνιος αποφάσισε την τελευταία στιγμή πού θα πάω και η Χίος είναι αρκετά καλή ομάδα. Πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μένα, πάει για πρωτάθλημα, έχει έναν άνθρωπο που την στηρίζει οικονομικά και οι συνθήκες είναι τέτοιες που αποδεικνύουν πως πρόκειται για πολύ καλή επιλογή.

Εσύ είχες λόγο σε αυτή τη μεταγραφή;

Όχι, απολύτως κανέναν. Δεν είχα πρόβλημα να αγωνιστώ στην Χίο γιατί έχει υψηλούς στόχους και ήθελα από την αρχή να πάω σε μία ομάδα που θα πρωταγωνιστεί. Είναι προ-Ολυμπιακή χρονιά, έχει έναν άνθρωπο που την χρηματοδοτεί και την αγαπάει και μετά τα οικονομικά προβλήματα που είχαμε στον Πανιώνιο, ήθελα να πάω σε μία ομάδα που είναι εντάξει με τους αθλητές. Μίλησα με τον Βαγγέλη και μου είπε ότι με θέλει, ενώ την ίδια επιθυμία εκδήλωσε και ο πρόεδρος.

Μετά από όσα έγιναν το καλοκαίρι - ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων μίας κόντρας μεταξύ Ολυμπιακού και Χίου - σκέφτεσαι το παιχνίδι στο Παπαστράτειο;

Είμαι επαγγελματίας και δεν θα πρέπει να τα σκέφτομαι όλα αυτά. Ο Ολυμπιακός είναι μεν, μία ομάδα που εκτιμάω αλλά θα πάω να αγωνιστώ κανονικά στο Παπαστράτειο για να βοηθήσω την ομάδα μου, την Χίο.

Έχετε δώσει τα πρώτα ματς, ποιοι είναι στόχοι της Χίου;

Κοιτάμε ένα ένα τα παιχνίδια. Θέλουμε να περάσουμε πρώτοι στον επόμενο γύρο του Γιούροκαπ, που είναι πολύ σημαντικό και μετά ακολουθεί ένα δύσκολο πρόγραμμα στο πρωτάθλημα με καθοριστικά παιχνίδια.

Πώς είναι το κλίμα στην ομάδα, αφού είστε ένα κράμα από πολλούς καινούριους παίκτες;

Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό. Οικογενειακό θα έλεγα, κάτι που δεν είχαμε στον Πανιώνιο και γενικά νομίζω ότι ισχύει στις μεγάλες αθηναϊκές ομάδες. Ο Ντόσκας, ο Γαβαλάς, ο Φουντούλης είναι πιο κοντά στην ηλικία μου, έχουμε περισσότερα κοινά ενδιαφέροντα και νομίζω ότι έχω έρθει πιο κοντά, όπως και με τον Κατσουλάκη.

Μπορεί να ζήσει ένας πολίστας μόνο από το άθλημα και να μην χρειαστεί να κάνει κάποια άλλη δουλειά;

Όχι, δυστυχώς, όπως είναι τώρα η κατάσταση δεν μπορεί να ζήσει. Για μικρό χρονικό διάστημα μπορούμε να βγάλουμε τα προς το ζην, αλλά μόλις τελειώσει το πόλο θα πρέπει να υπάρχει κάτι άλλο. Οι περισσότεροι, εξάλλου, σπουδάζουμε.

Είσαι από τα βασικά μέλη της Εθνικής Ελλάδας… Μπορεί να αντεπεξέλθει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στους μεγάλους στόχους που έχει θέσει (πρόκριση στο Ευρωπαϊκό, Ευρωπαϊκό, προ- Ολυμπιακό τουρνουά και πρόκριση);

Στόχος μας πρώτα είναι να περάσουμε στο Ευρωπαϊκό, γιατί αν δεν τα καταφέρουμε αποκλειόμαστε αυτόματα και από το προ-Ολυμπιακό τουρνουά. Γίνεται καλή δουλειά με τον Άντριτς και οι επιστροφές πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν πολύ. Πρώτος στόχος είναι το Ευρωπαϊκό και βλέπουμε…

Είσαι μόλις 24 ετών και ουσιαστικά ακολουθεί μία μεγάλη πορεία… Ποιο είναι το όνειρό σου;

Να πάω σε μία Ολυμπιάδα, τίποτα άλλο. Ούτε χρήματα, ούτε προνόμια, αν και δεν πιστεύω ότι θα υπάρχουν μετά τους Αγώνες του Λονδίνου. Εξάλλου, όπως πάει η Ελλάδα σε περίπτωση πτώχευσης, δεν θα είναι καλά γενικά όχι μόνο στο πόλο.

Μιας και σε ρώτησα για όνειρα, με τον Πανιώνιο είχες την ευκαιρία να φτάσεις στην κατάκτηση ενός τίτλου, αλλά είχατε μία τάση να φτάνετε στην πηγή αλλά νερό… δεν πίνατε. Τι είχε φταίξει;

Κάτι έλειπε από τον Πανιώνιο για να κάνει το βήμα παραπάνω. Ήταν και ο Ολυμπιακός πάρα πολύ καλός με εξαίρεση τον τελευταίο χρόνο. Σίγουρα όλοι κάπου θα φταίγαμε για να μην φτάσει εκεί που έπρεπε.

Θα αποφάσιζες να συνεχίσεις την καριέρα σου στο εξωτερικό;

Δεν μου έχει γίνει ποτέ πρόταση, ούτε θέλω να συνεχίσω στο εξωτερικό. Σπουδάζω παράλληλα με το πόλο και θα σκεφτόμουν σοβαρά να φύγω εκτός Ελλάδας μόνο για την εμπειρία και θα πήγαινα σε ομάδα με υψηλούς στόχους και σε ένα πρωτάθλημα, υψηλότερου επιπέδου από το ελληνικό.

Κλείνοντας, θα ήθελα να θυμηθείς την καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου…

Η καλύτερη στιγμή ήταν η πρόκριση στον τελικό του Λεν Τρόφι, την εποχή που είχα προπονητή τον Κώστα Λούδη. Ήμουν μικρός σε ηλικία, δεν είχα ζήσει πάλι κάτι παρόμοιο και θεωρώ ότι η κορυφαία στιγμή ήταν όταν αποκλείσαμε την Ποζίλιπο και μετά θα αγωνιζόμασταν με την Μπαρτσελόνα.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved