Βέλγος «δαίμονας», ετών 24! (video)

Βέλγος «δαίμονας», ετών 24! (video)

Ο Κέβιν Μιραλάς έχει γενέθλια σήμερα (05/10) και το Onsports σας παρουσιάζει το προφίλ του Βέλγου στράικερ του Ολυμπιακού.

Ο Κέβιν Αντόνιο Μιραλάς γεννήθηκε στην Λιέγη, ενώ έχει ισπανική καταγωγή, κάτι που... φαίνεται στο παιχνίδι του, το οποίο… ξεφεύγει από τα στερεότυπα του Βέλγου ποδοσφαιριστή, ο οποίος (κακά τα ψέματα) δεν έχει και την μεγαλύτερη δημιουργικότητα όταν αγωνίζεται, πλην του Έντσο Σίφο.

Τα πρώτα βήματα του ο Μιραλάς τα πραγματοποίησε στις ακαδημίες της Σταντάρ Λιέγης και ο πιτσιρικάς - τότε - Κέβιν με τις εμφανίσεις του σε διεθνή τουρνουά τράβηξε τα βλέμματα αρκετών σκάουτερ πάνω του, με την Λιλ να είναι αυτή που κερδίζει την «μάχη» για τον Βέλγο «δαίμονα».

Σε ηλικία 18 ετών ο Μιραλάς φτάνει στο «Μετροπόλ» και την πρώτη του σεζόν πετυχαίνει 1 γκολ σε 3 εμφανίσεις ενώ αγωνίζεται και στο Κύπελλο UEFA εκείνης της σεζόν.

Συνολικά στην Λιλ παρέμεινε για τέσσερα χρόνια, με την καλύτερη του σεζόν να την κάνει το 2007-08, όταν σε 32 παιχνίδια πέτυχε 6 γκολ, κάτι που ανάγκασε την Σεντ Ετιέν να βγάλει από τα ταμεία της 4 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Η καριέρα του διεθνούς Βέλγου ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς στο «Ζοφρουά Γκισάρ», καθώς σκόραρε στο ντεμπούτο του με τους «Άγιους» στο ντέρμπι με την Λιόν, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν και η καλύτερη για τον Μιραλάς, καθώς πέτυχε συνολικά 3 γκολ.

Ωστόσο, η σεζόν 2009-2010, είναι αυτή που θέλει να ξεχάσει ο Βέλγος στράικερ καθώς δεν κατάφερε να σημειώσει κανέναν γκολ στο «Σαμπιονά», ωστόσο στην Ευρώπη και στο Κύπελλο UEFA συνάντησε την τωρινή του ομάδα, τον Ολυμπιακό σκοράροντας μάλιστα.

Κάπου εκεί μπήκε στο… μάτι των Πειραιωτών, οι οποίοι ξεκίνησαν το σκάουτινγκ στον Βέλγο επιθετικό, με τις πληροφορίες που μάζεψαν να τους οδηγούν λίγους μετά, το καλοκαίρι του 2010, στον δανεισμό του από την Σεντ Ετιέν, με οψιόν αγοράς.

Από την αρχή της καριέρας του στον Ολυμπιακό, φάνηκε πως ο Μιραλάς είναι ένας σύγχρονος επιθετικός, ο οποίος μπορεί να… σμπαραλιάσει κάθε άμυνα που βρίσκεται στο διάβα του, ωστόσο παρέμενε το ερώτημα. Σκοράρει;

Ο Βέλγος απέδειξε περίτρανα στην πρώτη του σεζόν πως σκοράρει και μάλιστα με μεγάλη συχνότητα. Στην αρχή, ο Έβαλντ Λίνεν τον χρησιμοποιούσε ως αλλαγή, όπως και ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην συνέχεια. Ο Ισπανός ωστόσο είδε στον Μιραλάς αυτό που ζητούσε για την κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού

Ο Μιραλάς δεν άργησε να δείξει την ευγνωμοσύνη του στον Βαλβέρδε σκοράροντας ακατάπαυστα και «βγάζοντας» φάσεις από… κόμικ, έγινε γρήγορα ο αγαπημένος της «ερυθρόλευκης» εξέδρας, με τα γκολ στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να παίζουν το… δικό τους ρόλο.

Η σεζόν έκλεισε για τον διεθνή άσο με 14 γκολ, κάτι το οποίο αποτελεί ρεκόρ καριέρας ενώ οι… ντρίμπλες του έμειναν αξέχαστες σε συμπαίκτες και αντιπάλους.

Ωστόσο παρέμενε το θέμα με το συμβόλαιο. Ο Κέβιν ήθελε Ολυμπιακό, ο Ολυμπιακός ήθελε Κέβιν αλλά οι δυο πλευρές δεν τα έβρισκαν και μάλιστα σε ένα σημείο φάνηκε πως οι δυο πλευρές οδηγούνταν σε… διαζύγιο.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, πήρε την κατάσταση στα χέρια του και ο Κέβιν Αντόνιο Μιραλάς «έδεσε» στο λιμάνι του Πειραιά, με φιλοδοξίες για μια μεγάλη καριέρα, καθώς έχει όλα τα εχέγγυα για να τα καταφέρει…

Βέλγος «δαίμονας», ετών 24! (video)



Τσάμπι Αλόνσο: Μένει στη Λεβερκούζεν και την επόμενη σεζόν
Τσάμπι Αλόνσο: Μένει στη Λεβερκούζεν και την επόμενη σεζόν
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved