Επισκέφθηκε το Πατριαρχείο ο Ολυμπιακός (photos)

Επισκέφθηκε το Πατριαρχείο ο Ολυμπιακός (photos)

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν τα μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη, αφού επισκέφθηκαν το  Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Άπαντες ξεναγήθηκαν αρχικά στον Ναό του Αγίου Γεωργίου που έχει επισκευαστεί με έξοδα του αείμνηστου Παναγιώτη Αγγελόπουλου και της οικογένειας και στη συνέχεια επισκέφτηκαν τον Πατριάρχη στην αίθουσα του θρόνου του Οικουμενικού Πατριαρχείου το οποίο κατασκευάστηκε εξολοκλήρου με δαπάνες της οικογένειας.

Οι «ερυθρόλευκοι» είδαν τη φωτογραφία και την προτομή του αείμνηστου Παναγιώτη Αγγελόπουλου και  πληροφορήθηκαν όλη την ιστορία του χώρου πριν συναντήσουν από κοντά τον κ.κ. Βαρθολομαίο.

Στην αίθουσα του θρόνου, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς εξήγησε στον Οικομενικό Πατριάρχη τους λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια ο Παναγιότατος, αφού αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας και τόνισε πως αποτελεί ιδιαίτερη χαρά γι’ αυτόν η επίσκεψη της ομάδας, αναφέρθηκε στον αείμνηστο Παναγιώτη Αγγελόπουλο: «Ο Μακαριστός πατέρας Αγγελόπουλος είναι πάντοτε εδώ, εκείνος και η αείμνηστος σύζυγος Ελένη είναι πάντα στις καρδιές μας. Μας έχτισαν το Πατριαρχείο, επισκεύασαν τον Πατριαρχικό Ναό, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, την Πατριαρχική βιβλιοθήκη, τη Μεγάλη του Γένους Σχολή, μας έχτισαν την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στη Ζυρίχη, γνωρίζω ότι ο μακαρίτης Αγγελόπουλος βοήθησε το αντικαρκινικό μουσείο του Αγίου Σάββα στην Αθήνα, έφτιαξε το μουσείο του Κολοκοτρώνη στη γενέτειρα του και πολλά, πολλά άλλα. Ο πατέρας του Γιώργου, κύριος Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είναι πάντα κοντά στο Πατριαρχείο κι έλεγα χθες στον Γιώργο ότι πάντα μου στέλνει καινούργια βιβλία».

Πριν ο Πατριάρχης γνωρίσει προσωπικά όλα τα μέλη της «ερυθρόλευκης» αποστολής, ο κ. Γιώργο Αγγελόπουλος του θύμισε μια εκδήλωση που είχε γίνει το 2000 στην Κορέα: «Όταν στην Κορέα το 2000 ήρθατε για να ευλογήσετε το Aegean Legend, ήταν ο Θρύλος του Αιγαίου, τώρα ήρθε ο Θρύλος της Ελλάδας στο Πατριαρχείο» και αργότερα του επεσήμανε πως το φετινό Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα θα  διοργανωθεί στην Κωνσταντινούπολη: «Εύχομαι να σας δω και πάλι τότε», ήταν η απάντηση του Παναγιότατου.

Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μίλησε γι’ αυτή τη ξεχωριστή εμπειρία: «Πάντα θέλω οι παίκτες μου να μαθαίνουν το κάτι παραπάνω και όχι μόνο από τον Ολυμπιακό αλλά και την Ελλάδα. Είχα αυτή την ιδέα και με χαρά ήρθαμε εδώ όπου μας δέχθηκε ο Παναγιώτατος κύριος Βαρθολομαίος και είναι μεγάλη τιμή για μένα αλλά και για όλους μας. Μάθαμε πάρα πολλά, είδαμε τον ναό του Αγίου Γεωργίου και έμαθαν και οι παίκτες μας τι έχει κάνει η οικογένεια Αγγελόπουλου για το Πατριαρχείο και όλο τον Χριστιανισμό. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και επαναλαμβάνω ότι είναι μεγάλη τιμή που είμαι. Δεν νομίζω ότι μπορώ να βρω τη λέξη για να πω αυτό που ακριβώς αισθάνομαι».

Ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης έδωσε μια μπάλα με τις υπογραφές όλων των παικτών στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και ο Γιώργος Πρίντεζης μια μικρή σημαία κι ένα καπέλο του Ολυμπιακού: «Ήταν κάτι το πολύ ωραίο και τα περισσότερα παιδιά δεν είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε εδώ. Με τη βοήθεια του προέδρου και της ομάδας είδαμε και μάθαμε πράγματα που δεν ξέραμε. Πράγματα που θα μας χρησιμεύσουν στη ζωή μας. Είναι μεγάλη τιμή για μας που είμαστε εδώ. Μου προκάλεσε μεγάλο θαυμασμό όταν άκουσα τι έχει κάνει ο παππούς των κυρίων Αγγελόπουλων και η οικογένεια για το Πατριαρχείο. Πράγματα που δείχνουν πόσο καλές βάσεις έχει αυτή η οικογένεια, την αξιοπρέπεια και τις αξίες που έχει. Μιλήσαμε με τον Πατριάρχη, ήταν μεγάλη τιμή για μας και εύχομαι να ξαναβρεθούμε εδώ γιατί πραγματικά πήραμε πολύ ενέργεια», σχολίασε ο Βασίλης Σπανούλης λίγη ώρα αφότου είχε γνωρίζει από κοντά τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδωσε ως δώρο ένα σταυρό κι ένα βιβλίο με την ιστορία του Πατριαρχείου, αλλά στον αρχηγό όταν είδε ότι φορά τη βέρα του τον ρώτησε αν έχει παιδιά και του έδωσε ένα ακόμα σταυρό για τον μικρό Θανάση.

Η αποστολή του Ολυμπιακού αποχώρησε από το Πατριαρχείο με τις ευλογίες του Παναγιότατου για επιτυχίες και υγεία.



Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved