«Δικέφαλος» Ολυμπιακός στην κορυφή (videos + photos)

«Δικέφαλος» Ολυμπιακός στην κορυφή (videos + photos)

Την τρίτη του νίκη σε ισάριθμα ματς του φετινού πρωταθλήματος πανηγύρισε ο Ολυμπιακός επικρατώντας με 2-1 του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 5η αγωνιστική της Super League.

Οι Πειραιώτες απέδειξαν κόντρα στον φορμαρισμένο «Δικέφαλο» ότι είναι μία ομάδα, η οποία εκτός από ποιότητα και κλάση σε επίπεδο μονάδων, είναι αναμφίβολα κι ένα σύνολο με χαρακτήρα και μέταλλο πρωταθλητή! Μία ομάδα με «μαγκιά»!

Πώς αλλιώς να μεταφραστεί η δεύτερη σερί ανατροπή μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκη» σε ισάριθμα ματς του φετινού πρωταθλήματος, αυτή την φορά μάλιστα, κόντρα σ’ έναν σαφώς πιο ποιοτικό αντίπαλο, απ’ ότι η SKODA Ξάνθη.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο και ουσιαστικά έδειξαν με την συνολική τους εμφάνιση κόντρα σε μία από τις δυνατότερες ομάδες του πρωταθλήματος ότι θα πρέπει να… προσπαθήσουν πολύ οι παίκτες του Βαλβέρδε για να μην στεφθούν και φέτος πρωταθλητές!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε να παρατάξει τον Ολυμπιακό με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα, αλλά και την ίδια ακριβώς διάταξη, με το πρόσφατο ματς στο Λονδίνο κόντρα στην Άρσεναλ.

Ο Κοστάντσο, δηλαδή, ήταν κάτω από το ερυθρόλευκα γκολπόστ, με τους Μαρκάνο και Μέλμπεργκ να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των πρωταθλητών Ελλάδας. Στο δεξί άκρο της οπισθοφυλακής τοποθετήθηκε ο Τοροσίδης και αριστερά ο Χολέμπας. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής το τρίγωνο ήταν Ορμπάιθ – Φέισα – Ιμπαγάσα, ενώ στην επιθετική γραμμή αγωνίστηκαν οι Φουστέρ και Μιραλάς στα δύο άκρα (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα) με τον Τζεμπούρ στην κορυφή.

Στην αντίπερα όχθη, ο Λάζλο Μπόλονι παρέταξε τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, τους Ετό και Λίνο στα δύο άκρα της άμυνας και τους Τσιρίλο, Μαλεζά στην «καρδιά» αυτής. Το δίδυμο των ανασταλτικών μέσων συνέθεταν οι Γκαρσία και Μπαλάφας, με τον Φωτάκη να βρίσκεται λίγο πιο μπροστά τους. Ο Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Σαλπιγγίδης στο δεξί και «αιχμή του δόρατος» ο Αθανασιάδης.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το ματς έχοντας σαφή υπεροχή στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν τις περισσότερες φορές με όλους τους παίκτες πίσω από τη μπάλα, κάτι που θεωρητικά θα έπρεπε να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στον Ολυμπιακό σε ότι αφορά την κυκλοφορία της μπάλας. Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε έχοντας σωστή αγωνιστική συμπεριφορά, «καθαρό» μυαλό και προσπαθώντας να διασπάσουν την άμυνα του ΠΑΟΚ κυρίως από τα δύο άκρα πήραν τα ηνία του παιχνιδιού από την αρχή δείχνοντας ότι το γκολ ήταν απλώς θέμα χρόνου…

Κι ενώ άπαντες περίμεναν να δουν με ποιόν τρόπο οι πρωταθλητές θα διασπούσαν τελικά την άμυνα του «Δικεφάλου», ένα τραγικό λάθος του Φράνκο Κοστάντσο έφερε τα… πάνω κάτω!

Ο Αργεντίνος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού αντέδρασε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο σ’ εκτέλεση κόρνερ «στρώνοντας» ουσιαστικά τη μπάλα με την γροθιά του (σ.σ. περισσότερο θύμιζε καρφί σε αγώνα βόλεϊ, παρά απομάκρυνση τερματοφύλακα σε ποδοσφαιρική αναμέτρηση) στον Μπαλάφα, που από το μισό μέτρο άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.


Η αντίδραση του Ολυμπιακού – με την συμπαράσταση των 30.000 οπαδών του, οι οποίοι δεν «πάγωσαν» για παραπάνω από δύο λεπτά εξαιτίας του γκολ του Μπαλάφα – ήταν άμεση, έγκαιρη και καταλυτική!

Δεν χρειάστηκε να περάσουν καλά-καλά ούτε δέκα λεπτά και οι πρωταθλητές ισοφάρισαν… Ο Τοροσίδης έκανε μία ατομική ενέργεια από τα δεξιά «χορεύοντας» τον Βιεϊρίνια, δείγμα της μεγάλης του κλάσης και σεντράροντας στην «καρδιά» της άμυνας του ΠΑΟΚ έδωσε την ευκαιρία στον επερχόμενο Φουστέρ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 στο 35’.


Το γήπεδο άρχισε να… γέρνει και πάλι – όπως στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο – και λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα του Κουκουλάκη για το α’ ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν προβάδισμα στο σκορ.

Ο Μιραλάς «ντύθηκε» Τοροσίδης από τα αριστερά, «ζάλισε» τον Ετό και με σέντρα-διαβήτη έστειλε τη μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Τζεμπούρ. Ο «τρομοκράτης» δεν έχασε την ευκαιρία και «έγραψε» εξ επαφής το 2-1 για τους γηπεδούχους, οι οποίοι κατάφεραν πολύ γρήγορα ν’ αντιστρέψουν την εις βάρος τους διαμορφωθείσα κατάσταση, πριν καν οι δύο ομάδες πάνε στ’ αποδυτήρια του «Γ. Καραϊσκάκης» για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Το συντριπτικό 65% υπέρ του Ολυμπιακού στην κατοχή της μπάλας, όπως βέβαια και το ότι οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν δύο γκολ σε διάστημα εφτά λεπτών, χωρίς καν να επηρεαστούν από το απροσδόκητο – σύμφωνα με την εικόνα του ματς – προβάδισμα του ΠΑΟΚ, αποτελεί σαφή απόδειξη της κυριαρχίας της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε στο ματς κατά τα πρώτα 45 λεπτά…

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βγει από το… καβούκι του ανεβάζοντας την άμυνά του ψηλότερα. Αυτό, βέβαια, έδωσε περισσότερους ελεύθερους χώρους στον Ολυμπιακό, ο οποίος ελέγχοντας το ματς και παίζοντας με σύνεση έψαχνε ένα τρίτο γκολ για να «κλειδώσει» το παιχνίδι…

Ο Βαλβέρδε στο 67’ πέρασε στο ματς Μακούν (αντί του Ιμπαγάσα) και Μοντέστο (αντί του Φέισα) θέλοντας να «φρεσκάρει» την ομάδα του, αλλά και να συνεχίσει να ελέγχει το νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής αλλάζοντας τους δύο από τους τρεις κεντρικούς του χαφ.

Στο 68’ ο Κουκουλάκης διέκοψε προσωρινά το ματς, καθώς ακούγονταν αντιεθνικά συνθήματα από την εξέδρα, ενώ είχε παρατηρήσει και χρήση λέιζερ από τους οπαδούς του Ολυμπιακού.
Η κίνηση του Λάζλο Μπόλονι από την δική του πλευρά ήταν η αντικατάσταση του Φωτάκη με τον Ίβιτς στο 74’, σε μία προσπάθεια να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Ο Ρουμάνος ωστόσο, δεν άλλαξε κάτι στην διάταξη του ΠΑΟΚ με την είσοδο του Σέρβου στο ματς.

Πέντε λεπτά αργότερα, στο 79’, ο Μπόλονι έριξε στη «μάχη» τον Γεωργιάδη, αντί του Σαλπιγγίδη αποδεικνύοντας ότι φοβόταν πολύ τον Ολυμπιακό, καθώς δεν τόλμησε να ρισκάρει περισσότερο ρίχνοντας έναν επιθετικογενή παίκτη στην θέση κάποιου αμυντικογενή… Ο τεχνικός του «Δικεφάλου» άλλαξε και πάλι πρόσωπα, όχι όμως και τακτική ευελπιστώντας ότι ο Γεωργιάδης θα μπορούσε ν’ απειλήσει περισσότερο την εστία του Κοστάντσο απ’ όσο έκανε ο – αρνητικός – Σαλπιγγίδης…

Ο Μπόλονι ρίσκαρε μόνο στο τελευταίο τρίλεπτο περνώντας στο ματς τον Σπαντάτσιο αντί του Ετό… Τότε, όμως, ήταν ήδη, αργά για τον ΠΑΟΚ…

Ο «Δικέφαλος» θα πρέπει να ψάξει αλλού βαθμούς στην συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς το «κάστρο» του Ολυμπιακού στο Φάληρο, τουλάχιστον για τις ελληνικές ομάδες μοιάζει απόρθητο…

Θυμηθείτε LIVE λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης, όπως σας τη μεταφέρει το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.

Θυμηθείτε το pregame της αναμέτρησης, όπως σας το μετέφερε το Onsports, πατώντας, ΕΔΩ.

«Δικέφαλος» Ολυμπιακός στην κορυφή (videos + photos)



Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved