Στοίχισαν οι απουσίες στον Παναθηναϊκό

Στοίχισαν οι απουσίες στον Παναθηναϊκό

Την ήττα από την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ με 71-61 γνώρισε ο Παναθηναϊκός στον δεύτερο και τελευταίο αγώνα του στο πλαίσιο του τουρνουά «Two Nations Cup», που πλήρωσε τις πολλές του απουσίες.

Στον αγώνα με τον οποίο έπεσε και η αυλαία του τουρνουά, που διεξήχθη στο «Αμπντί Ιπεκτσί» της Κωνσταντινούπολης, οι πρωταθλητές Ευρώπης παρατάχθηκαν χωρίς το Δημήτρη Διαμαντίδη και το Νικ Καλάθη, που τραυματίστηκαν στο χθεσινό (01/10) φιλικό με την Εφές Αναντόλου, αλλά και τους επίσης τραυματίες Μάικ Μπατίστ και Στράτο Περπέρογλου, οι οποίοι δεν μετέβησαν καν στην Τουρκία. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς συμπεριέλαβε στη δωδεκάδα τους Ζούμπο και Καραμολέγκο, τη στιγμή που το συγκρότημα του Νέβεν Σπάχια παρουσιάστηκε πάνοπλο!

Με πρωταγωνιστή τον Μπογκντάνοβιτς, η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ μπήκε δυνατά στο παρκέ και πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα. Ο Κροάτης διεθνής ήταν πολύ εύστοχος από την περιφέρεια και με αυτόν σε θέση οδηγού το συγκρότημα του Νέβαν Σπάχια προηγήθηκε με 16-6 στο 6ο λεπτό. Με το πέρασμα της ώρας, όμως, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει λύσεις, διά χειρός Πατ Καλάθη και Ίαν Βουγιούκα, μειώνοντας στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου σε 18-13.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, μάλιστα, φρόντισε να κλείσει ακόμη περισσότερο την «ψαλίδα» στο σκορ με την έναρξη της δεύτερης περιόδου. Ο Λιθουανός ανέλαβε πρωτοβουλίες και οι πρωταθλητές Ευρώπης μείωσαν στο τρίποντο (21-18) στο 14ο λεπτό. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς συνέχισαν να βρίσκουν λύσεις στο σκοράρισμα, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές, αφού τη… σκυτάλη στο σκοράρισμα πήραν, τόσο ο Κυρίτσης, όσο και ο Σμιθ. Κατάφεραν, έτσι, αρχικά να μειώσουν στον πόντο (25-24) και στο 16’ να ισοφαρίσουν (26-26). Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι και το φινάλε του ημιχρόνου, με τον Ίαν Βουγιούκα να εξακολουθεί να δίνει λύσεις, για να οδηγηθούμε στο 37-33 με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Ο Λούκα Μπογκντάνοβιτς ανέλαβε εκ νέου δράση για την τουρκική ομάδα στην τρίτη περίοδο και με δικά του καλάθια το συγκρότημα του Νέβεν Σπάχια κατάφερε να αποσπαστεί στο σκορ (44-35 στο 26’). Ο Ντέιβιντ Λόγκαν πήρε πρωτοβουλίες, αλλά με καλάθι του Τζέρελς η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ ανέβασε τη διαφορά στους 11 πόντους (48-37) στο 28ο λεπτό, για να ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο με την τουρκική ομάδα να έχει προβάδισμα 9 πόντων (48-39).

Παρά τα προβλήματα και τις τεράστιες απουσίες, ο Παναθηναϊκός δεν παράτησε το παιχνίδι, το πάλεψε με το Στίβεν Σμιθ να δίνει λύσεις στις τελευταίο δεκάλεπτο, ωστόσοι οι Τούρκοι διατήρησαν την υπέρ τους διαφορά, φθάνοντας στην κατάκτηση του ροζ φύλλου με 71-61.

Διαιτητές: Μπιριτσίκ, Καρτάλ, Γκόντας. 

Δεκάλεπτα:
18-13, 37-33, 48-39, 71-61. 

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Σπάχια):
Τζέρελς 13, Ερογλου, Μαχάλμπασιτς 4, Βίντμαρ 7, Πεκέρ 4, Γκιστ 8, Σαβάς 2, Ντεμιρέλ 13, Μπογκντάνοβιτς 18, Πρέλντζιτς 2. 

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς):
Μάριτς 7, Λόγκαν 7, Σάτο 2, Π. Καλάθης 6, Τσαρτσαρής 1, Βουγιούκας 6, Κυρίτσης 10, Σμιθ 10, Καϊμακόγλου, Γιασικεβίτσιους 12.
Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports
{coveritlive}dc278c4733{/coveritlive}


Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved