Μανωλάς ο λυτρωτής! (photos)

Μανωλάς ο λυτρωτής! (photos)

Ένα γκολ του Κώστα Μανωλά με κεφαλιά στις καθυστερήσεις έδωσε στην ΑΕΚ τη νίκη μέσα στη Νέα Σμύρνη με 0-1 επί του Πανιωνίου και στον Μανόλο Χιμένεθ το «φιλί της ζωής». Βελτιωμένη αμυντικά η «Ένωση», χωρίς σχέδιο στην επίθεση.

Τελικά η επιθυμία του Μανόλο Χιμένεθ έγινε πραγματικότητα και οι παίκτες της ΑΕΚ μπόρεσαν να του χαρίσουν τη νίκη επί του Πανιωνίου. Το τελικό 0-1 δίνει ανάσα στην «Ένωση» και ενδεχομένως χρόνο στον προπονητής της που βρισκόταν σε δύσκολη θέση.

Η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο να αγωνιστεί υπό πίεση, αφού οι δύο συνεχόμενες ήττες από ΠΑΟΚ και Στουρμ Γκρατς την είχαν φέρει σε δύσκολη θέση. Την ίδια πίεση ένιωθε και ο Μανόλο Χιμένεθ που έψαχνε νίκη – σωσίβιο για να ηρεμήσουν τα πράγματα.

Οι «κιτρινόμαυροι» παρουσιάστηκαν σαφώς πιο παθιασμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, ωστόσο για μία ακόμα φορά δεν υπήρχε σχέδιο στην επίθεση. Μέσα σε όλα, ο Χιμένεθ μπορεί να τα βάζει με την ατυχία του, αφού στην προθέρμανση είδε τον Καράμπελα να τίθεται νοκ άουτ με λουμπάγκο, ενώ στο 35΄έχασε και τον Λεονάρντο από τραυματισμό.

Από την άλλη, ο Πανιώνιος δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και δεν εκμεταλλεύτηκε όσο θα έπρεπε τον Εστογιανόφ. Με δεδομένο ότι ο Ουρουγουανός είχε αντίπαλο τον Λαγό (που δεν είναι μπακ), οι «κυανέρυθροι» θα έπρεπε να χειριστούν αλλιώς την κατάσταση.

Η πρώτη φάση του αγώνα ανήκε στην ΑΕΚ όταν στο 9΄ο Λυμπερόπουλος από θέση για γκολ αστόχησε με κεφαλιά. Η «απάντηση» των γηπεδούχων ήρθε στο 11΄με την κεφαλιά του Κούτσι που απέκρουσε ο Αραμπατζής. Οι φιλοξενούμενοι με τους Βάργκας, Μάκο στη μεσαία γραμμή είχαν τον έλεγχο αλλά ήταν ακίνδυνοι. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος ο Τάκης Λεμονής έκανε πιο επιθετική την ομάδα του με την είσοδο του Ριέρα αλλά και πάλι ο Πανιώνιος δυσκολευόταν να αναπτυχθεί. Η ΑΕΚ πήρε και πάλι τον έλεγχο του αγώνα αλλά η υπεροχή της ήταν ανούσια. Όταν μάλιστα έφτασε στο 48΄ «φάτσα» με το τέρμα, ο Μπέλεκ για ακόμα μία φορά έδειξε ότι δεν «έχει» το γκολ.

Όσο περνούσε η ώρα το ματς γινόταν... ροντέο και οι μονομαχίες ολοένα και πιο δυνατές. Ο Εστογιανόφ αρκούνταν σε προσωπικές εξαιρετικές ενέργειες που δεν έβγαζαν κάπου και η... ρουλέτα ήταν σε εξέλιξη.

Ο Χιμένεθ έριξε στο ματς τους Γκούντγιονσεν και Γκερέιρο για να παράγει φάσεις η ομάδα του, αλλά και αυτό δεν έπιασε. Η ΑΕΚ πάλευε αλλά της έλειπε η φαντασία και η σωστή ανάπτυξη στην επίθεση. Ο Πανιώνιος προσπαθούσε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις, ωστόσο και αυτός δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις μπροστά στον Αραμπατζή.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά η ΑΕΚ ανέβαινε σε μέτρα στο γήπεδο αλλά κινδύνευε να εκτεθεί στις αντεπιθέσεις του Πανιωνίου. Τελικά στο 92΄ ο Μανωλάς εκμεταλλεύτηκε το κόρνερ του Γκερέιρο και με κεφαλιά έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Η ΑΕΚ έχει να λέει για το πάθος της και τη μαχητικότητά της, ενώ ο Πανιώνιος ενδεχομένως θα πρέπει να πιστέψει περισσότερο στις ικανότητές του διότι κόντρα στην ΑΕΚ έπαιξε κάπως φοβισμένα.

Θυμηθείτε LIVE λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης, όπως σας τη μεταφέρει το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.

Θυμηθείτε το pregame της αναμέτρησης, όπως σας το μετέφερε το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.



Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Bundesliga: Ο Ντε Λιχτ αποκλείει μεταγραφή του από την Μπάγερν
Bundesliga: Ο Ντε Λιχτ αποκλείει μεταγραφή του από την Μπάγερν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved